Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > One click suites for DVD backup and DVD creation

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th March 2010, 18:44   #1241  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by ron spencer View Post
what are those temp files made in C:\ ?

they are named like:20_16_28_59

and contain:

CMpeg4Splitter::BreakConnect() Enter
Nothing made by AVStoDVD...



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 21st March 2010, 01:13   #1242  |  Link
ron spencer
DVD Magistrate
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sodor
Posts: 988
well...that was some Corel POS that I had not gotten rid of...wonder why those files were made when your proggy ran? In any case I got rid of it..sorry

Have you thought about adding an HC dialog for bias?
ron spencer is offline   Reply With Quote
Old 21st March 2010, 16:58   #1243  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by ron spencer View Post
Have you thought about adding an HC dialog for bias?
Do you mean put bias setting in HCenc Advanced Options? As a matter of fact bias is dynamic, output of following formula:

Bias = Int(VideoBitRate[Mbps]) x 10



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2010, 03:29   #1244  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
Mr.C, have you tested this on 64-bit?

I just installed Win 7 64-bit, and when I try to preview the input file, A2D hangs.

I am running 64-bit Avisynth from JoshyD.
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2010, 11:26   #1245  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by Adub View Post
Mr.C, have you tested this on 64-bit?

I just installed Win 7 64-bit, and when I try to preview the input file, A2D hangs.

I am running 64-bit Avisynth from JoshyD.
Not yet. In fact AVStoDVD claims to be a 32-bit software which supports Windows XP/2000/Vista.

BTW, have a look at Help/FAQ/General/Q1.5 because W7 takes control of directshow filters.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2010, 19:01   #1246  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
Ah, okay then.

Then I have a quite obvious feature request:
* Support for 64-bit.

A number of filters have already been converted to support 64-bit already, so there is some hope for AVStoDVD.
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2010, 16:42   #1247  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Valencia, Spain
Posts: 4,248
Hey there... my 1st post here

I guess it is kind of a bug-report when trying the menus:

Code:
Background = ImageSource("C:\avs2dvd\Menu\Templates\Menu in Black\Background.bmp",fps=29,97,start=0,end=0)
..
PlayAll = ImageSource("C:\avs2dvd\Menu\Templates\Menu in Black\PlayAll.bmp",fps=29,97,start=0,end=0).Lanczos4Resize(104,32)
For some reason the framerate is written using a comma and not a decimal sign (dot), so the Preview and menu-background generation refuses to work

Dean
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2010, 17:44   #1248  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
@deank

welcome here and thanks for the bug report (already known, right now the only workaround is to setup "." as decimal separator instead of ","). Next release will have a fix.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2010, 17:48   #1249  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
For the brave only, here you are 2.3.0 *very* alpha release.

Change log:

- Added multi audio tracks encoding and authoring capability
- Added 'AVS DownSize Filter' and 'AVS UpSize Filter' options in 'Preferences'/'Encoding' (removed 'AVS Resize Filter')
- Added *PULLDOWN command in HCenc to directly convert NTSC footage from 23.976 to 29.97 fps
- Added DVD Menu highlights colors customization
- Added check on DVD Folder size vs DVD Assets size
- Changed Video Encoding Profile "HCenc OPV 1-pass" to "HCenc VBR 1-pass" (using internal HCenc 0.24 quantizer predictor)
- Changed default HCenc LUMGAIN option from "0" to "1"
- Improved handling of 50 and 59.94 fps based video footage
- Improved support to UTF-8 subtitles format (.srt)
- Improved DTS audio track support
- HCenc updated to 0.24 beta 16-02-2010
- FFmpeg updated to r22140
- MediaInfo updated to 0.7.29

have fun and report any new bug.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2010, 03:21   #1250  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
Okay, ignore my 64-bit request for now. I've thrown in the towel and gone with 32-bit for now. I'll download and test the latest AVStoDVD.
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2010, 21:10   #1251  |  Link
MilesAhead
Registered User
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 169
I did a downsize and an upsize conversion with QuEnc and an upsize conversion with HCenc one pass. I didn't encounter any issues. I like the twin sizer drop down boxes. Now I can set my sizers as default and forget it.

Only request on subtitles would be some adjustment to subtitle font sizes at least. Tahoma 18 is just huge. On some conversions with soft subs I would get artifacts at the bottom of the screen with the same color as the sub so it must be a side effect of the large subs. I changed the .xml settings to 16 and especially hard subbed the subtitles come out nicely.
But that's no biggie. Once changed it's set until I update the app.

On the HC lumen setting change, I haven't looked at the output on a stand-alone yet.

The only other issue can be a bit tricky is the audio processing. If I use the default aften settings and there's an error, the command window hangs. To proceed requires the manual intervention of clicking the close button, then the audio will be processed and all with be well... but if you are doing it unattended, like watching a movie, it will just hang there forever until you notice and click the mouse. If there was a way to detect the hang and revert to plan B audio processing that would eliminate popping in just to see if the audio conversion hung. One could just leave it with confidence.

Thanks for the update. One positive side effect I did notice, on my dual core sometimes when the video encoder is going to be QuEnc, after starting the processing, it would often take like 10 minutes before QuEnc would pop up. The drive is churning away doing something. On the Quad QuEnc would pop up nearly instantly.

Now QuEnc seems to pop up quickly on the dual core too. Don't have a clue why.
__________________
"I don't want to belong to any club that would have me as a member."
- Groucho Marx

Last edited by MilesAhead; 24th March 2010 at 21:18.
MilesAhead is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2010, 22:26   #1252  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
Just reporting that I did a successful convert of an avi to dvd (no menu) using hcenc 1 pass last night. It only took 45 min!
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2010, 15:20   #1253  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
Quote:
Originally Posted by MilesAhead View Post
Only request on subtitles would be some adjustment to subtitle font sizes at least. Tahoma 18 is just huge. On some conversions with soft subs I would get artifacts at the bottom of the screen with the same color as the sub so it must be a side effect of the large subs. I changed the .xml settings to 16 and especially hard subbed the subtitles come out nicely.
But that's no biggie. Once changed it's set until I update the app.
It's on my ToDo list (already for a long time, as a matter of fact)

Quote:
Originally Posted by MilesAhead View Post
The only other issue can be a bit tricky is the audio processing. If I use the default aften settings and there's an error, the command window hangs. To proceed requires the manual intervention of clicking the close button, then the audio will be processed and all with be well... but if you are doing it unattended, like watching a movie, it will just hang there forever until you notice and click the mouse. If there was a way to detect the hang and revert to plan B audio processing that would eliminate popping in just to see if the audio conversion hung. One could just leave it with confidence
Main problem is to predict if Aften will hang, or why Aften sometime is hanging. Any hint is appreciated.

Quote:
Originally Posted by MilesAhead View Post
Thanks for the update. One positive side effect I did notice, on my dual core sometimes when the video encoder is going to be QuEnc, after starting the processing, it would often take like 10 minutes before QuEnc would pop up. The drive is churning away doing something. On the Quad QuEnc would pop up nearly instantly.

Now QuEnc seems to pop up quickly on the dual core too. Don't have a clue why.
The reason could be that FFMpegSource is selected (going down in the A2DSource function tree: AVISource->DirectShowSource->FFMpegSource). FFMpegSource needs to index the source before starting to sequentially read it. It takes time.

AVISource and DSS instead don't do indexing, so they are faster, even if sometimes inaccurate.

For sure AviSynth experts could explain much much better...

Quote:
Originally Posted by Adub View Post
Just reporting that I did a successful convert of an avi to dvd (no menu) using hcenc 1 pass last night. It only took 45 min!
Thanks for the feedback! I agree that HCenc VBR 1-pass is amazing.



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2010, 19:07   #1254  |  Link
MilesAhead
Registered User
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 169
Quote:
Originally Posted by MrC View Post
It's on my ToDo list (already for a long time, as a matter of fact)



Main problem is to predict if Aften will hang, or why Aften sometime is hanging. Any hint is appreciated.
I don't know what's up with aften, but I notice the last line output is always "cannot write to standard error." Don't know why that would be. It's not predicting if it will hang, but realizing it has, and killing it, then moving on.


Quote:
The reason could be that FFMpegSource is selected (going down in the A2DSource function tree: AVISource->DirectShowSource->FFMpegSource). FFMpegSource needs to index the source before starting to sequentially read it. It takes time.

AVISource and DSS instead don't do indexing, so they are faster, even if sometimes inaccurate.
I never change that from the default. It's always A2DSource. It's just weird.
__________________
"I don't want to belong to any club that would have me as a member."
- Groucho Marx
MilesAhead is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2010, 19:35   #1255  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
@MilesAhead
I think you may be misunderstanding something. A2Dsource is a "smart script". Basically, it keeps trying to load your source through a variety of filters (Avisource, then Directshow, then FFmpegsource).

If one filter fails to open your source, then it moves to the next one. What appears to be happening for you is that your source is not being opened by Avisource or Directshow, and thus is using FFmpegsource.

What is your source? If you wanted to be able to use Directshow right off the bat, you may need to setup FFDShow such that it can decode your source properly.
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 26th March 2010, 22:52   #1256  |  Link
MilesAhead
Registered User
 
MilesAhead's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 169
@Adub I see what you are saying. I thought it was some glitch because the same input would act differently depending on the PC. It's probably due to different settings in Shark's codecs on the 32 bit machine.

Last time I updated Shark's I probably changed the setting.
Seems to be working well.
__________________
"I don't want to belong to any club that would have me as a member."
- Groucho Marx

Last edited by MilesAhead; 26th March 2010 at 22:55.
MilesAhead is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2010, 15:16   #1257  |  Link
MrC
AVStoDVD Dev
 
MrC's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Italy
Posts: 1,292
I'm making some research about DTS tracks compliance to DVD standard.

Is it true that DVD compliant DTS tracks must have a resolution of 16 or 20 bits, while DTS-ES (24 bits resolution, often used in BluRay) is not DVD compliant? Any audio experts can help?

Thanks a lot



Bye
__________________
MrC

AVStoDVD Homepage
AVStoDVD @ Doom9 Forum
MrC is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2010, 23:40   #1258  |  Link
shreeit
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 20
I am trying to create DVD with multiple episodes. I was able to add all the episodes and noticed dvd contains all the episodes but I had few issues, please help:

1. Episode 4 came out first in DVD instead of sequence.
2. No clickable DVD title. (no DVD title).

I am using latest version. I am impressed with the output quality from at least mkv file.

Thanks,

Shreeit
shreeit is offline   Reply With Quote
Old 30th March 2010, 05:39   #1259  |  Link
Adub
Fighting spam with a fish
 
Adub's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,685
In what order did you add your episodes?

Also, are you creating a menu? Is that what "no clickable DVD title" means? You want a menu?
__________________
FAQs:Bond's AVC/H.264 FAQ
Site:Adubvideo
Adub is offline   Reply With Quote
Old 30th March 2010, 07:11   #1260  |  Link
shreeit
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 20
Yes I want menu. I select all 4 togather
shreeit is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 08:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.