Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17th November 2015, 22:15   #19961  |  Link
nussman
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Its one of the options that I'm exploring, but still needs some figuring out if it would work properly.
Glad to hear that. Thanks for your work.
nussman is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2015, 23:06   #19962  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 926
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
[GPU deinterlacing with DXVA copy-back is] one of the options that I'm exploring, but still needs some figuring out if it would work properly.
Would be a useful feature for sure, I hope it works out.
__________________
HTPC Hardware: Intel Celeron G530; nVidia GT 430
HTPC Software: Windows 7; MediaPortal 1.19.0; Kodi DSPlayer 17.6; LAV Filters (DXVA2); MadVR
TV Setup: LG OLED55B7V; Onkyo TX-NR515; Minix U9-H
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2015, 23:23   #19963  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 638
@nevcairiel

Sample that you request https://mega.nz/#!hxAj2SAS!sQLtm8392...n1kkoFuYWBoLR4
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 00:14   #19964  |  Link
foxyshadis
ангел смерти
 
foxyshadis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lost
Posts: 9,392
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Such details should be mostly available today. If you have a file with more tags than LAV exports, please share a sample, and I'll see what data I can find.
You're on vacation. Vacate! *glare* You don't have to be the hardest working man in the vidya business from the beach!
__________________
There are four boxes to be used in defense of liberty: soap, ballot, jury, and ammo. Please use in that order. ~ Ed Howdershelt
foxyshadis is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 00:20   #19965  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,541
Actually vacation starts on Friday
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 02:59   #19966  |  Link
totalz
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: confusion
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Actually vacation starts on Friday
Hi Nev,

My LAV Audio bitstreaming for Atmos worked before, but once I tried a non-working HEVC clip, the whole thing turn sour again. I suppose it's the KMP's fault or probably Win10 too, but I cannot pinpoint what's causing the problem.



As you can see the output stream is somehow locked to 2ch PCM. The option "Convert output to standard channel layouts" is not checked.

cheers
__________________
System: i7 920 3.5GHz , 16GB, GTX275 (314.22) dual displays
(1216x684@60Hz [because of 5% overscan] & 1440x900)
Setup: Windows 7 U x64, KMP () LAV Video Decoder (0.56) madVR (0.86.1)

Last edited by totalz; 18th November 2015 at 07:08. Reason: Signature is outdated, using latest version of everything, except KMP.
totalz is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 04:04   #19967  |  Link
Hockey Man
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Seems generally fine here. Maybe its a performance thing?

I see one thing that isn't quite right, but shouldn't cause sync issues, unless performance is at its max. Will try to fix that part, maybe it helps.

Edit:
I resolved the issue I noticed, which should lead to much lower performance requirements again (it was needlessly converting everything, because the segments are in a different format)
I just tested 0.67.0-3 and everything looks good now. Thanks!
Hockey Man is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 08:04   #19968  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by totalz View Post
As you can see the output stream is somehow locked to 2ch PCM. The option "Convert output to standard channel layouts" is not checked.
Your track is AC3, not TrueHD. No Atmos in AC3.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 09:57   #19969  |  Link
totalz
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: confusion
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
Your track is AC3, not TrueHD. No Atmos in AC3.
That could be the problem too, the track is indeed TrueHD. Also it doesn't make sense if the track is actually AC3 but locked as 2ch PCM.
__________________
System: i7 920 3.5GHz , 16GB, GTX275 (314.22) dual displays
(1216x684@60Hz [because of 5% overscan] & 1440x900)
Setup: Windows 7 U x64, KMP () LAV Video Decoder (0.56) madVR (0.86.1)
totalz is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2015, 10:26   #19970  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by totalz View Post
That could be the problem too, the track is indeed TrueHD. Also it doesn't make sense if the track is actually AC3 but locked as 2ch PCM.
Thats just how bitstreaming works, AC3 is bitstreamed through a 2 channel connection.
The channel number is entirely irrelevant when bitstreaming, no matter which codec.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2015, 04:27   #19971  |  Link
jkauff
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Akron, OH in the U.S.A.
Posts: 417
Is it Friday yet?
jkauff is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2015, 08:43   #19972  |  Link
Nullack
Registered User
 
Join Date: May 2015
Posts: 188
Hi, what is the nature of the libbluray inclusion with LAV filters? Can it be used for full menu support on bluray discs? Ive experimented with nightly builds of VLC along with having java installed and ANYDVD to do the decryption, and it seems bluray menus have come a long way in recent work. For getting it working beyond VLC, is it simple for MPC-BE and MPC-HC?
Nullack is offline   Reply With Quote
Old 20th November 2015, 11:01   #19973  |  Link
markanini
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Can I set a preference for 2.0 tracks over 5.1 tracks?
markanini is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2015, 17:29   #19974  |  Link
ikarad
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 541
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
LAV Filters 0.67
[CODE]
LAV Splitter
- NEW: Support for HTTPS URLs
What means this new option? How use it?


Quote:
0.66.0 - 2015/09/22
LAV Audio
- Changed: 5.1 audio favors the "Side" 5.1 layout, which conforms to modern surround standards
I have a 5.1 with surround speakers in the back and not the side. What are the differences in sound?
ikarad is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2015, 21:18   #19975  |  Link
foxyshadis
ангел смерти
 
foxyshadis's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Lost
Posts: 9,392
Quote:
Originally Posted by ikarad View Post
What means this new option? How use it?
It's not an option, if you open an https link in a media player that uses LAV Splitter, it'll now work instead of failing. (Some players always did http and https on their own.)

Quote:
Originally Posted by ikarad View Post
I have a 5.1 with surround speakers in the back and not the side. What are the differences in sound?
There's now a "Use Legacy 5.1 Layout" option.
__________________
There are four boxes to be used in defense of liberty: soap, ballot, jury, and ammo. Please use in that order. ~ Ed Howdershelt
foxyshadis is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2015, 22:47   #19976  |  Link
ikarad
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 541
Quote:
Originally Posted by foxyshadis View Post
It's not an option, if you open an https link in a media player that uses LAV Splitter, it'll now work instead of failing. (Some players always did http and https on their own.).
Thanks.
Is it possible to open an https link with mpc-hc?

What media player allow to open https link?


Quote:
Originally Posted by foxyshadis View Post
There's now a "Use Legacy 5.1 Layout" option.
Thanks but you don't answer at my question. I ask the differences.
ikarad is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2015, 04:29   #19977  |  Link
PPPPark
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 11
WIN10 10586.11, continuous playback different video, LAV 0.67 CUVID random is not working, black screen and software decoding.
WIN7 does not have this problem
KMPlayer GTX760 359.00-desktop-win10-64bit-international-whql
I hope Subtitle Filter released.
PPPPark is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2015, 04:49   #19978  |  Link
huhn
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5,277
don't use CUVID on windows 10 or in general. there is a huge windows 10 driver issue.
huhn is offline   Reply With Quote
Old 22nd November 2015, 04:53   #19979  |  Link
wanezhiling
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,165
Quote:
Originally Posted by PPPPark View Post
WIN10 10586.11, continuous playback different video, LAV 0.67 CUVID random is not working, black screen and software decoding.
WIN7 does not have this problem
KMPlayer GTX760 359.00-desktop-win10-64bit-international-whql
I hope Subtitle Filter released.
http://forum.doom9.org/showpost.php?...ostcount=19920
wanezhiling is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2015, 18:00   #19980  |  Link
Digiface
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 119
LAV Audio has played AC3 tracks fine, but today i downloaded a file, which it has problems and won't play the track. FFDShow plays it fine though. I looked the track info and noticed that Codec ID was ac-3 instead of 2000. I bitstream AC3 files.
I wonder if that's the reason it won't play with LAV Audio filter? Here's the track info (from MediaInfo):

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : ac-3
Duration : 1h 32mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 297 MiB (21%)
Title : Surround
Language : English
Digiface is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
decoders, directshow, filters, splitter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.