Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th May 2010, 22:36   #1041  |  Link
simonb1975uk
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 19
Ah so sorry I found out how to do it. Sorry again if I posted in the wrong forum
simonb1975uk is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2010, 22:43   #1042  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by Betsy25 View Post
@Zathor,

Sorry for late reply.

I tried adding the 3 files to the tsmuxergui directly, and that works just fine. About those settings, do I have to post the newly created .meta file when I do the above ?
Yes, please post the from tsmuxerGui created meta file.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 22nd May 2010, 19:03   #1043  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Code:
0.3.4.14
- changed the way windowstate, location and size are saved and applied for MainForm, JobWorker, Changelog and WorkerSummary
- [x264Config] changed "Fast first pass" to "Slow first pass"
- [ProfileConfigurationWindow] + [Calculator] + [Changelog] changed style to FixedToolWindow (no resize, no minimize)
- [Calculator] settings can be applied if bitrate > 0
- [JobControl] enhanced the adding of new jobs
- [AudioEncodingTab] "_new" will be appended to the file name if the output file already exists
- If targeting file size in AutoEncode or One-Click the encoding mode of the selected video profile 
    will be switched temporarily to automated 2/3pass
- [JobControl] + [JobWorkerWindow] fixed a problem with several workers running the same job
- [JobControl] + [JobWorkerWindow] only one audio encoding at a time. Bug #2996413
- [FileBar] set focus to the open dialogue
- [VideoCodecSettings] + [x264Settings] removed unnecessary variables
- renamed VobInputWindow to FileIndexerWindow, renamed several of the indexer classes
- [FileIndexerWindow] display of source media information added
- [FileIndexerWindow] based upon the source media the recommended indexer will be preselected
- [tsMuxeR] fixed failed muxing in rare cases
- [BitrateCalculator] add BPP and Quality Estimate calculation support w/ complexity slider. Patch by JarrettV (#2999751)
- [BitrateCalculator] improved audio and unlimited extra calculation support. Patch by JarrettV (#2999751)
- [BitrateCaluclator] the encoding mode of the selected video profile will be switched to automated 2/3pass if necessary
- [x264ConfigurationPanel] simplified the main page, improved the tooltip help
I would like to have feedback especially regarding these changes:
- the file indexer tries to preselect the correct indexer
- only one audio job can be processed at a time
- improved bitrate calculator (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=154441)
- changed the x264 preset system (http://forum.doom9.org/showthread.php?t=154334)

Please provide the feedback to the last two points to the appropriate threads.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 00:33   #1044  |  Link
alexcel
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 56
Error in 0.3.4.º4

Hi:

I've found errors in file indexer:

Megui encountered a fatal error and may not be able to proceed
Reason: method not found. System.string
MediaInfoWrapper.VideoTrack.getscanTypeString()

Occurs with a m2ts file form bluray and with and .h264 extracted with HDStreamExtractor (eacto).

Using mediainfo 0.7.32

Log

[Error] Log
-[Information] Versions
--[NoImage] MeGUI Version : 0.3.4.14
--[NoImage] OS : Windows Seven Premium Edition x64 (6.1.0.7600)
--[NoImage] Latest .Net Framework installed : 3.5 SP1 (3.5.30729.4926)
--[NoImage] Avisynth Version : 2.5.8.5
-[Error] Unhandled error
--[NoImage] Exception message: Método no encontrado: 'System.String MediaInfoWrapper.VideoTrack.get_ScanTypeString()'.
--[NoImage] Stacktrace
---[NoImage] en MeGUI.VideoUtil.getMediaInformation(String strFileName, String& strVideoCodec, String& strVideoScanType, String& strContainerFormat, List`1& audioTracks)
---[NoImage] en MeGUI.FileIndexerWindow.openVideo(String fileName)
---[NoImage] en MeGUI.FileIndexerWindow.input_FileSelected(FileBar sender, FileBarEventArgs args)
---[NoImage] en MeGUI.FileBar.triggerEvent()
---[NoImage] en MeGUI.FileBar.setFilename(String filename)
---[NoImage] en MeGUI.FileBar.openButton_Click(Object sender, EventArgs e)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
---[NoImage] en System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
--[NoImage] Inner exception: null
alexcel is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 08:59   #1045  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Thanks for the hint. The mediainfowrapper.dll needs to be replaced. I had already distributed this dll with the mediainfo 0.7.33 package but forgot that I had revoked it because of problems with the mediainfo.dll. I distribute now a package with the new wrapper and the old dll. This sould fix the problem - please report back.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 09:00   #1046  |  Link
Dal
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 63
I get the same error too when trying to open a file in File Indexer.

My files are recorded in DVBViewer, and cut with ProjectX.

Here is my MeGui log:

[Error] Log
-[Information] Versions
--[NoImage] MeGUI Version : 0.3.4.14
--[NoImage] OS : Windows Seven x64 (6.1.0.7600)
--[NoImage] Latest .Net Framework installed : 3.5 SP1 (3.5.30729.4926)
--[NoImage] Avisynth Version : 2.6.0.1
-[Error] Unhandled error
--[NoImage] Exception message: Finner ikke metoden System.String MediaInfoWrapper.VideoTrack.get_ScanTypeString().
--[NoImage] Stacktrace
---[NoImage] ved MeGUI.VideoUtil.getMediaInformation(String strFileName, String& strVideoCodec, String& strVideoScanType, String& strContainerFormat, List`1& audioTracks)
---[NoImage] ved MeGUI.FileIndexerWindow.openVideo(String fileName)
---[NoImage] ved MeGUI.FileIndexerWindow.input_FileSelected(FileBar sender, FileBarEventArgs args)
---[NoImage] ved MeGUI.FileBar.triggerEvent()
---[NoImage] ved MeGUI.FileBar.setFilename(String filename)
---[NoImage] ved MeGUI.FileBar.openButton_Click(Object sender, EventArgs e)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
---[NoImage] ved System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)
--[NoImage] Inner exception: null

Thank you.
Dal is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 09:03   #1047  |  Link
Dal
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks for the hint. The mediainfowrapper.dll needs to be replaced. I had already distributed this dll with the mediainfo 0.7.33 package but forgot that I had revoked it because of problems with the mediainfo.dll. I distribute now a package with the new wrapper and the old dll. This sould fix the problem - please report back.
I'm sorry, I didn't see this, I guess we wrote it simultaneously
Will the new .dll be available via the Auto Updater (http://megui.org/auto)?

Thanks.
Dal is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 09:32   #1048  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
It's already online since my posting above
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 09:42   #1049  |  Link
cybersharky
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 131
On Megui restarting after updating I get this:

And then MeGUI crashes.

If I delete all the xml files in jobs, the error goes away.
cybersharky is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 10:03   #1050  |  Link
Dal
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
It's already online since my posting above
Yeah, I noticed that just a little too late

But another problem has occured, this time with the Bitrate Calculator.
I'm not able to press the Apply button in there.

I have ran the File Indexer, processed the Queue, and created a d2v-script.
So now, in the MeGui, both the Video and the Audio fields are filled out.
And when I enter the Bitrate calculator and select output size (both audio and video info seems to be filled out here too), but the Apply button remains greyed out. Here's a picture:



Am I missing something in the new version?
This used to be very straight forward in earlier versions.

Thanks again.
Dal is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 12:07   #1051  |  Link
Betsy25
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Holland, Belgium
Posts: 330
Quote:
Originally Posted by cybersharky View Post
On Megui restarting after updating I get this:

And then MeGUI crashes.

If I delete all the xml files in jobs, the error goes away.
Same problem here. MeGui cannot start, crashes.
"Error loading File : job1.xml cannot be loaded"

EDIT: Deleting the job*.xml prior to launching fixed it.

Last edited by Betsy25; 23rd May 2010 at 12:21. Reason: Fixed.
Betsy25 is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 16:45   #1052  |  Link
Emp3r0r
Registered User
 
Emp3r0r's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Alabama, USA
Posts: 769
I'll look into the issue with the apply button.
__________________
ChapterGrabber - add names to your chapters | AtomSite - open source AtomPub server
Emp3r0r is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 18:47   #1053  |  Link
FlezZ
Registered User
 
FlezZ's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 23
It's not just the apply button. When you enter total file size manually, the old version showed you the video bitrate. However, the updated version doesn't.

Last edited by FlezZ; 23rd May 2010 at 18:49.
FlezZ is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 19:24   #1054  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by FlezZ View Post
It's not just the apply button. When you enter total file size manually, the old version showed you the video bitrate. However, the updated version doesn't.
Thats the root of the problem. Only with a video bitrate the Apply button can be pressed (it doesn't make sense to apply a bitrate of 0)
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 19:25   #1055  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Can someone with the "job could not be loaded" error send me such a file?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 20:00   #1056  |  Link
cybersharky
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Can someone with the "job could not be loaded" error send me such a file?
Sent you a link via PM
cybersharky is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 20:07   #1057  |  Link
rapscallion
NY Frame of Mind
 
rapscallion's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: L.I.,NY
Posts: 586
Problem with the calculator and DTS MA audio....reported in the thread referenced above.

Edit: Stand alone calculator, v.9 works fine. It's the Megui version that's the problem.
__________________
"Talk to me Goose"

Last edited by rapscallion; 24th May 2010 at 00:34.
rapscallion is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 22:01   #1058  |  Link
alexcel
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks for the hint. The mediainfowrapper.dll needs to be replaced. I had already distributed this dll with the mediainfo 0.7.33 package but forgot that I had revoked it because of problems with the mediainfo.dll. I distribute now a package with the new wrapper and the old dll. This sould fix the problem - please report back.
Solved, works fine. Thx again
alexcel is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 22:07   #1059  |  Link
alexcel
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 56
Problems with CUVID server

Hi

I am using dgindexnv 2007.

I am having several problems:
  • If a create a job to encode, and then close megui, and then open megui later to execute pending jobs, jobs do not start as cuvid server is not running. I have to start it manually
  • Autoencode fails: after selecting avs script, pressing autoencode nothing happens and later when trying to abort megui crashes
  • In avs creator, Analyse stream fails, nothing happens and megui crashes

I think these errors might come from the way magui handles cuvid server and dgindexnv, but I am not sure

Can not post log cause megui crashes

Thx
alexcel is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2010, 22:34   #1060  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by cybersharky View Post
I fixed already the last two errors so that MeGUI wont crash and the job is moved/deleted. The first error is caused by the renaming of the indexer jobs (e.g. IndexJob --> D2VIndexJob). The job type needs to be translated on the fly.
Zathor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.