Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > DVD2AVI / DGIndex

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st November 2009, 13:21   #521  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Why don't you ask Kurtnoise about it?
Guest is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2009, 21:30   #522  |  Link
J_Darnley
Registered User
 
J_Darnley's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 959
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I refreshed the 2.0.0 beta 1 with these fixes:

1. Output 3-byte start code prefix for MPG and VC1 when demuxing. It was erroneously outputing 4-bytes prefixes.

2. Added the Video Type to the log file.

3. Fixed indexing crash for field structured MPEG streams where the first two field pictures are IP.
Thanks for the update. The new version indexed the files without problems and looks well with video.
__________________
x264 log explained || x264 deblocking how-to
preset -> tune -> user set options -> fast first pass -> profile -> level
Doom10 - Of course it's better, it's one more.
J_Darnley is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 22:15   #523  |  Link
cweb
Registered User
 
cweb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pandorica
Posts: 527
I had this crash with the beta 1 I downloaded yesterday. Can I presume it's the 'refreshed one' ? Or is this incorrect. I tested with a dvb-s mpeg.

Here's the error in the log. I'm running Windows 7 now so that may factor into the problem.

Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 02/11/2009 22:00:15
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Description:
Faulting application name: DGIndexNV.exe, version: 2.0.0.0, time stamp: 0x4aec7746
Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x5e08458b
Faulting process id: 0x1274
Faulting application start time: 0x01ca5bff53cb7560
Faulting application path: H:\apps\dgmpgdecnv\DGIndexNV.exe
Faulting module path: unknown
Report Id: b7a3971b-c7f2-11de-a816-00508d935920
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Application Error" />
<EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>100</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2009-11-02T21:00:15.000000000Z" />
<EventRecordID>1530</EventRecordID>
<Channel>Application</Channel>
<Computer>defiant</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>DGIndexNV.exe</Data>
<Data>2.0.0.0</Data>
<Data>4aec7746</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>0.0.0.0</Data>
<Data>00000000</Data>
<Data>c0000005</Data>
<Data>5e08458b</Data>
<Data>1274</Data>
<Data>01ca5bff53cb7560</Data>
<Data>H:\apps\dgmpgdecnv\DGIndexNV.exe</Data>
<Data>unknown</Data>
<Data>b7a3971b-c7f2-11de-a816-00508d935920</Data>
</EventData>
</Event>
__________________
PC specs for bug reports: Athlon 64-bit Phenom II X6 2.8Ghz Win7/Linux PCI express NVIDIA GTX 285 graphics card
http://twitter.com/cwebdesign
cweb is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 23:03   #524  |  Link
PzSniper
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 73
I wish to report DGIndexNV.exe issue using i7 920 + GTX295 191.07 + Win 7 RETAIL

If i open TRP file and SAVE PROJECT it's all OK.

If i open TRP file and SAVE PROJECT AND DEMUX VIDEO app crash:

Quote:
Faulting application name: DGIndexNV.exe, version: 2.0.0.0, time stamp: 0x4aeec5ce
Faulting module name: DGIndexNV.exe, version: 2.0.0.0, time stamp: 0x4aeec5ce
Exception code: 0xc000000d
Fault offset: 0x000285a9
Faulting process id: 0x1560
Faulting application start time: 0x01ca5c07bb450b07
Faulting application path: F:\Archivio File\C-Tech 5000 HD Combo Plus\LINK CONVERSIONE\dgdecnv200b1\DGIndexNV.exe
Faulting module path: F:\Archivio File\C-Tech 5000 HD Combo Plus\LINK CONVERSIONE\dgdecnv200b1\DGIndexNV.exe
Report Id: 01f5367a-c7fb-11de-a81f-90e6ba6031a9

This happen using refreshed beta version.

Last edited by PzSniper; 2nd November 2009 at 23:07.
PzSniper is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 23:43   #525  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Guys, you have to give me streams to duplicate it!

Otherwise, I ignore you.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd November 2009, 23:58   #526  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
I have duplicated the problem when demuxing the video.

@cweb

Were you demuxing or doing something else?
Guest is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2009, 00:39   #527  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
I refreshed the ZIP with the demuxing fix.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2009, 19:26   #528  |  Link
cweb
Registered User
 
cweb's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: The Pandorica
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I have duplicated the problem when demuxing the video.

@cweb

Were you demuxing or doing something else?
I just did a "save project" and DGIndexNV crashed. I tried again and win7 completely froze up.. I had to drastically reboot.
Then I redownloaded the beta 1 - I think you had updated it after I had downloaded it. This time it worked without problems.
So I guess there is no need to upload my sample. But of course if there any similar problem I will upload a video next time.
__________________
PC specs for bug reports: Athlon 64-bit Phenom II X6 2.8Ghz Win7/Linux PCI express NVIDIA GTX 285 graphics card
http://twitter.com/cwebdesign

Last edited by cweb; 5th November 2009 at 07:52.
cweb is offline   Reply With Quote
Old 3rd November 2009, 23:14   #529  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Version 2.0.0 beta 2

This fixes a problem in indexing some AVC streams that could lead to a crash when serving the script.

http://neuron2.net/dgavcdecnv/dgdecnv200b2.zip

BTW, I am just finishing up the online license server and will roll it out soon.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 4th November 2009, 17:40   #530  |  Link
Varies
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 64
neuron2
thx 4 update!

so i have two questions
perhapse stepsize=1 in crop filter (can you add this as option)?
OLS = no attach to hardware or something else?
__________________
message transgoogled :)
Varies is offline   Reply With Quote
Old 4th November 2009, 18:09   #531  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by Varies View Post
perhapse stepsize=1 in crop filter (can you add this as option)?
What is the application that requires it?

Quote:
OLS = no attach to hardware or something else?
I don't understand this.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 4th November 2009, 18:27   #532  |  Link
vucloutr
Registered User
 
vucloutr's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 64
he probably wants to know if the change to an online license server means that the license will no longer be hardware-dependent (e.g. first HDD) ?
vucloutr is offline   Reply With Quote
Old 4th November 2009, 20:09   #533  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
It means that you have a login to an online license generator that takes your machine ID and returns a license. That way people can get new licenses for new machines, different networking arrangements, etc., without me having to intervene. The logins are now being given to new users and people that request new licenses.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 5th November 2009, 09:01   #534  |  Link
Varies
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by neuron2
What is the application that requires it?
its my request, certainly i can crop in avs, but if probably do it before load DGSource, why not? please add set stepsize to 1 as option

Quote:
Originally Posted by neuron2
online license server
online license generator
it's different
__________________
message transgoogled :)
Varies is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2009, 03:36   #535  |  Link
Inspector.Gadget
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,618
A quick update for everyone on the driver situation: I had mentioned to neuron2 a while back that NVIDIA had not issued new drivers that were both compatible with the normal operation of the *NV tools and with my video card (ASUS 9650M GT). He graciously built in a mode for his tools that uses D3D for backwards compatibility with older drivers. Since that time, I've installed a BIOS update for my system that contained a new VGA component; this has resolved ALL problems with the new NVIDIA mobile drivers, including the latest 195.39 x64 beta from NVIDIA. If you've been in the same situation with an ASUS notebook from the M70 series, you can try the solution here at your own risk. For everyone with similar driver problems on other systems, it is worth looking around for a BIOS update from your OEM. On a more general note, the new 195.39 driver is completely stable here on my Vista SP2 x64 notebook and if you've been waiting to update the bugfix list on this one suggests it'll resolve a lot of issues. Finally, thanks again to neuron2 for this great set of tools: 6fps on the second pass of a VC-1 Blu-ray to a complex 720p x264 encode is something most people with only laptops at their disposal would kill for
Inspector.Gadget is offline   Reply With Quote
Old 9th November 2009, 02:51   #536  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Thanks Inspector.Gadget for the update on that.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 10th November 2009, 01:49   #537  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
I've refreshed the 2.0.0 beta 2 ZIP to fix some crashes on file open for some cases.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2009, 06:05   #538  |  Link
opieant
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 26
I've encountered a few issues using the sample clip linked below with Beta 2:

- When saving the project, the audio track is not demuxed. It is detected and demuxed correctly in the last release of DGAVCIndexNV before the merge.

- Opening an upscaled clip in VirtualDub shows the first frame okay, but trying to access other frames causes VirtualDub to terminate abruptly. It also seems to cause CUVIDServer to freeze because opening a new VirtualDub instance and trying again doesn't show the first frame, VirtualDub hangs, and CUVIDServer has to be closed by force to make it go away.

- Using the "Reopen video file" feature in VirtualDub causes VirtualDub to crash. A crash report for this is included with the sample clip.

Thanks for checking on these.

Sample: sample.7z - 1.96MB
opieant is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2009, 06:30   #539  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by opieant View Post
- Opening an upscaled clip
Please give me the script.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 12th November 2009, 07:09   #540  |  Link
opieant
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Please give me the script.
Just this:

Code:
DGSource("sample.dga",deinterlace=0,use_pf=true,resize_w=1280,resize_h=960)
Varying the w/h values or post-resize aspect ratio didn't seem to matter with the other values I tested such as 720x720. Downscaling worked fine. The crashing was also present with different values for use_pf and deinterlace.
opieant is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.