Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Yesterday, 14:42   #27901  |  Link
Max1984
Registered User
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
jdobbs

I m try to UHD TO BD25 with menu encoding to.. menu /sub/video all fine. just sync in audio . plzz tell me best audio setting & how to fix it. thanx ..
Max1984 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 15:13   #27902  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,135
Quote:
Originally Posted by Max1984 View Post
I m try to UHD TO BD25 with menu encoding to.. menu /sub/video all fine. just sync in audio . plzz tell me best audio setting & how to fix it. thanx ..
I wish I knew. I've been struggling with that for almost a year now. That is why the UHD-BD function is considered "experimental" -- with a hope that someone catches something that might offer a solution.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 21:34   #27903  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 806
Any idea why that 10 second audio delay is introduced during the muxing
gonca is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 22:50   #27904  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,135
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
Any idea why that 10 second audio delay is introduced during the muxing
I'd have to see it to know. But... if BD-RB inserts a delay, it is because there is that much of a difference between the Presentation Time Stamp (PTS) of the first video packet and the PTS of the first audio packet. My guess would be it is caused by the way you cut it -- but, as I said, I'd only know if I could test the clip itself.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 22:53   #27905  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,135
Just an update... I seem to be getting closer on the audio sync issue with UHD-BD -- at least based upon a small segment of a source I've been testing. I don't want to get too excited, though, as I've gotten to this point before only to find that the solution I implemented caused another problem when applied against a full movie. The unfortunate part is that it takes so long to encode, that it will usually take the better part of an entire day before I know whether it needs further tweaking. Then, if it does, there's another day to test that one!
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old Today, 00:00   #27906  |  Link
gonca
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Scarborough, Canada
Posts: 806
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
I'd have to see it to know. But... if BD-RB inserts a delay, it is because there is that much of a difference between the Presentation Time Stamp (PTS) of the first video packet and the PTS of the first audio packet. My guess would be it is caused by the way you cut it -- but, as I said, I'd only know if I could test the clip itself.
That 10 second delay was present on both the full disc import (UHD) which had a 83ms delay, according to MediaInfo, and on the clip import, which had a 0ms delay, according to MediaInfo.
Might this delay have something to do with the audio sync issue others are reporting

If you wish I can cut the clip one more time and post it somewhere for you
gonca is offline   Reply With Quote
Old Today, 00:17   #27907  |  Link
jdobbs
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 20,135
Quote:
Originally Posted by gonca View Post
That 10 second delay was present on both the full disc import (UHD) which had a 83ms delay, according to MediaInfo, and on the clip import, which had a 0ms delay, according to MediaInfo.
Might this delay have something to do with the audio sync issue others are reporting

If you wish I can cut the clip one more time and post it somewhere for you
No. The audio sync issues aren't related to that.
__________________
Help with development of new apps: Donations.
Website: www.jdobbs.net
jdobbs is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:37   #27908  |  Link
MrVideo
Registered User
 
MrVideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,441
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
1. Import multiple files. It creates a pseudo-structure with multiple menu entries. Let it finish importing.
I suspect you mean to import into the batch queue.
Quote:
2. From the mode menu, select the ALTERNATE method to be used (output format)
I'm guessing this step can be skipped if it was already set.
Quote:
3. Go to the "Batch" tab.
4. Right-click on the queue area.
5. Select "Add multiple playlists to Queue"
6. From the list, choose the playlist(s) you want to output in the format you selected in step 2.
Well, at this point it is not as you expected. The first time I did this, only one of the three playlists was given. Knowing as to how you like to have options for minimum minutes, I went looking and found MIN_PLAYLIST_MINS. The default is 15, which explained the one item, which is 16 min+. So, I added the option and set it to "1". Now nothing shows up.

UPDATE: Now I am really confused. I removed the option and there is still nothing.
__________________
My Total Eclipse 2017 Photos

Last edited by MrVideo; Today at 03:48.
MrVideo is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:38   #27909  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by jdobbs View Post
Then I'd appreciate it if you didn't post comments about DVD import not working -- like this:...especially about a function that has been working correctly for years. If you had a problem, I'm guessing it is something related to those particular DVDs... although I don't recall your specific bug report.

[...]
If I sound pissed... it's because I am.
Ack!! I should have removed the post. I'll do that next. It wasn't meant to come across the way it was read by you, and I understand why it seems as it was. Pardon for not being clearer and not removing it.
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Old Today, 03:47   #27910  |  Link
AmigaFuture
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Within the main Source.
Posts: 718
Quote:
Originally Posted by MrVideo View Post
Did you post over there, pointing out the error of his ways?
It's not me, there.

I edited my reply here.. I wasn't really annoyed or bothered THAT much, only commenting but I see how it WAS taken. Not my intent at all. Also had some personal stuff happening that I allowed to reflect some of my reply. Oops! I don't have any problems owning my own goofs.

@JD

Pardon, Boss. My reply should have been considered better and I accept the reason you became pissed. Respect!
__________________
Life is not a journey to the grave; but rather to skid out broadside, thoroughly used, torn and warn and loudly proclaim; WOW; What a ride!!! Soon, I'm going to do it AGAiN in different skin!!
AmigaFuture is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.