Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 AVC / H.264

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th July 2008, 18:05   #1221  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by lchiu7 View Post
[edit]

Further experimentation has shown that if I just add 1000ms delay to the audio when I mux it back (not quite OT but using tsmuxer) the a/v stays in sync all the way. And this has occurred on two files so far so looks consistent
Yes, I face the same problem with the alpha 30 build. I encoded the same blu ray I had encoded with with an older version of DGAVCDec and even though in audio there is no delay detected (which wasn't detected with older versions of DGAVCDec and everything was in sync) the audio isn't in sync. It's approximately 1000ms. So there is something wrong with the newer versions that causes the audio video desynchronization. Again, with some older builds (a28) there was no delay detected and everything was in sync in the encoded video.

So what do you need to reproduce the problem, the whole audio or just a part of it?
XhmikosR is offline  
Old 28th July 2008, 18:56   #1222  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
@XhmikosR

I need the beginning of the transport stream, as much as you can give me.

Don't cut at the beginning. It has to be exactly as you used it in DGAVCIndex.

Quote:
Again, with some older builds (a28) there was no delay detected and everything was in sync in the encoded video.
Please compare the demuxed audio files for a28 versus a30. Are they identical?

Also, see if the video starts on the same frame for a28 versus a30.

Last edited by Guest; 28th July 2008 at 19:50.
Guest is offline  
Old 28th July 2008, 19:47   #1223  |  Link
rebkell
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I need the beginning of the transport stream, as much as you can give me.

Don't cut at the beginning. It has to be exactly as you used it in DGAVCIndex.
I'll see if I can recreate the problem, since it failed on the part 3 clip also, I suspect I can recreate the problem, the original is about 4.5 or 5 GB.

I get basically the same error message when I try to play the small uploaded clip in windows media player on XP here at work, with libavcodec.dll being the problem on playback also.
rebkell is offline  
Old 28th July 2008, 19:50   #1224  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
I was replying to XhmikosR. I've edited the reply to make that clear. Regarding your stream, I have downloaded it and am investigating.
Guest is offline  
Old 29th July 2008, 10:10   #1225  |  Link
Chefkoch_ico
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 143
Hi!

I have a problem with the command line interface of dgavcindex in a29 and a30.

I do batch processing and my command line looks like this:
DGAVCIndex.exe -i test.avc -o test.dga -e

In a28 all is normal (again tested to be sure), the program opens, i see the first frame of the video, the dga file is saved and it closes itself.

In a29/a30 the program opens and:
- it stays open and does nothing
- I dont see the first frame of my avc file
- the processing does not start
- But the file is in the MRU-list
- If I click on open, the file is listet there also. If I click then there OK then also the first frame is not shown
- if I save the project, the dga file specified on the command line is created but nearly empty. The program closes itself afterwards
- If I click on the latest file in MRU list (since it was added by the command line), it gets opened and it automatically starts the project save and gets itself closed (like it should be, but without manual selection)

Besides this command line issue, its working normal.

For now, is it OK to use the a28 version of the index program and the a30 version of the dll in AVIsynth?

I mainly use AVCHD files from my Canon camcorder.

Best regards and thx for the great program.

Last edited by Chefkoch_ico; 29th July 2008 at 10:13. Reason: Information added
Chefkoch_ico is offline  
Old 29th July 2008, 14:11   #1226  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Version 1.0.0 alpha 31

* Fixed a small bug in MRU list handling.

* Added the __del__ macro for the Avisynth script generation.

* Properly handle re-use of PPS id's.

* Added option in the INI file to specify the extension to use for demuxed video files.

* Implemented a select bar to work around bugs in the Win32 trackbar. (This may not be the final solution for this issue.)

* Implemented the Luminance Filter and Cropping Filter in the Video menu.

* Implemented the File/Load Project function.

* The DGA file version is bumped to 7.

* Fixed a regression that broke the CLI.

http://neuron2.net/dgavcdec/dgavcdec.html

There's a lot of stuff in this alpha, so I hope I didn't break anything. Please test and advise of any regressions.
Guest is offline  
Old 29th July 2008, 14:49   #1227  |  Link
canTsTop
Registered User
 
canTsTop's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Lithuania
Posts: 120
for new version, this time long change log
everything working fine for me
canTsTop is offline  
Old 29th July 2008, 15:07   #1228  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Thanks. Usually right after someone says something like that, the bugs come to light.

I do wish those people complaining of wrong audio delays would step up and give me what I need to duplicate their issues.

I want this current version to become beta 1 for which I'll release the source code. Then I want to address libavcodec issues.
Guest is offline  
Old 29th July 2008, 15:48   #1229  |  Link
Turtleggjp
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Then I want to address libavcodec issues.
That would certainly make me happy! Let me know if you need any more samples from my video camera for testing.
Turtleggjp is offline  
Old 30th July 2008, 02:44   #1230  |  Link
Revgen
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Near LA, California, USA
Posts: 1,545
I've yet to have any problems since way way back when you solved that green frame issue. Then again, I always encode my streams with X264 and don't capture them so I may not find too many bugs.

I wish there was an opensource alternative to Xmuxer Pro so you can support MP4 containers quicker.
__________________
Pirate: Now how would you like to die? Would you like to have your head chopped off or be burned at the stake?

Curly: Burned at the stake!

Moe: Why?

Curly: A hot steak is always better than a cold chop.
Revgen is offline  
Old 30th July 2008, 02:50   #1231  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by Revgen View Post
I've yet to have any problems since way way back when you solved that green frame issue. Then again, I always encode my streams with X264 and don't capture them so I may not find too many bugs.
How about this one. In alpha 31, right after you open a stream the frame size in the main window title bar is 0x0. I have it fixed already. Just redownload alpha 31.

Quote:
I wish there was an opensource alternative to Xmuxer Pro so you can support MP4 containers quicker.
I really just need to spend the $$$ to buy the spec that I need.
Guest is offline  
Old 30th July 2008, 04:06   #1232  |  Link
check
phjbdpcrjlj2sb3h
 
check's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Western Australia
Posts: 1,692
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I really just need to spend the $$$ to buy the spec that I need.
Which spec in particular are you referring to? What is the total cost?
check is offline  
Old 30th July 2008, 04:22   #1233  |  Link
Comatose
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 639
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Thanks. Usually right after someone says something like that, the bugs come to light.
Oh, I've probably got something for you
Comatose is offline  
Old 30th July 2008, 04:53   #1234  |  Link
Comatose
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 639
Right. So, nothing works (should be pretty self explanatory once you open it). With the full file, DGAVC will crash. I cut it with H.264 TS cutter.
This is a Hauppauge HD PVR capture, by the way.

http://www.mediafire.com/?1bm1kkk0p4m (2.3MB)
Comatose is offline  
Old 30th July 2008, 05:11   #1235  |  Link
Ranguvar
Registered User
 
Ranguvar's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: ::1
Posts: 1,236
When indexing the demuxed H.264 video from the Blu-ray 30 Days of Night, DGAVCIndex warns of "Trying to use an invalid (uninitialized) Picture Parameter Set with ID 0, expect the unexpected...". No matter what I then choose, it encounters an error (dgavcindex.exe) and closes.

I am using Ignore Pulldown Flags, with Alpha 31. I am 99% positive this same stream has worked with a previous version - I don't remember which it was, except that the DGA was version 6. The video is completely seekable, just can't index. Unfortunately, I have deleted the original M2TS, as I already demuxed everything I needed with eac3to.

Trying to find good software to cut a piece of the h264 for you... can I use a simple binary cut? Or should mux to TS or M2TS and cut that?
Ranguvar is offline  
Old 30th July 2008, 05:23   #1236  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
@Comatose

For now, you have to set a Simple GOP mode (not No IDR GOP mode) as described on this page:

http://blog.arogan.com/2008/06/haupp...odel-1212.html

I'm investigating how the No IDR GOP stream works. I don't see any recovery points either, so I'm a bit baffled at the moment.
Guest is offline  
Old 30th July 2008, 05:24   #1237  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
Quote:
Originally Posted by Ranguvar View Post
Trying to find good software to cut a piece of the h264 for you... can I use a simple binary cut? Or should mux to TS or M2TS and cut that?
DGSplit on the h264 stream.
Guest is offline  
Old 30th July 2008, 05:48   #1238  |  Link
Comatose
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 639
Thanks
Comatose is offline  
Old 30th July 2008, 05:57   #1239  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,922
I suppose that when you set No IDR GOP, the stream uses progressive I slice refresh. I have to see if it is possible for my design to work with streams like that.
Guest is offline  
Old 30th July 2008, 06:00   #1240  |  Link
Ranguvar
Registered User
 
Ranguvar's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: ::1
Posts: 1,236
So you mean yes, a binary splitter

Here's the first 50MiB. Not exactly the same errors, but close enough.

Thanks for your excellent work!
Ranguvar is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.