Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th December 2003, 10:14   #221  |  Link
specise_8472
Newbie
 
specise_8472's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: New Zealand
Posts: 176
Quote:
Originally posted by joshbm
david... I downloaded the new Bidule... looks great, but I have had the most problems with it. For instance when I have a connection and try to remove the connection by selecting the connection and hitting the [DEL] key, it freezes and I have to do a cold restart by holding the power button of my computer. This has happened consecutively for about 15 times now. Is anyone else experiencing this?

Thanks,
-joshbm
I have the same problem, but after testing I find that it only seems to happen after processing a file. Not before.
A workaround that seems to work is to make sure that processing mode is off. (red). Works for me.
A very annoying bug, as I am testing out a new plugin I wrote for MatrixMixing to use in a new method of encoding 5.1. I thought that I had a broken plug
specise_8472 is offline  
Old 14th December 2003, 11:33   #222  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by specise_8472
I have the same problem, but after testing I find that it only seems to happen after processing a file. Not before.
A workaround that seems to work is to make sure that processing mode is off. (red). Works for me.
A very annoying bug, as I am testing out a new plugin I wrote for MatrixMixing to use in a new method of encoding 5.1. I thought that I had a broken plug
Sounds exciting !
Please keep us posted !

kind regards,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 14th December 2003, 20:36   #223  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Quote:
Originally posted by specise_8472
I have the same problem, but after testing I find that it only seems to happen after processing a file. Not before.
A workaround that seems to work is to make sure that processing mode is off. (red). Works for me.
A very annoying bug, as I am testing out a new plugin I wrote for MatrixMixing to use in a new method of encoding 5.1. I thought that I had a broken plug
Yes, keep us updated on it! Can't wait to see it!

You're right about being out of processing mode-- it does that *less* frequently when I am out of it. Yet it still drives me crazy, my bidule file I am working with. I am out of processing mode and this will be about the 23rd I think time I have to do a cold shutdown (holding the button on my comp). I hope it can be fixed in later versions :-).

edit: Make that 25th :-P

Thanks!
- joshbm

Last edited by joshbm; 14th December 2003 at 20:39.
joshbm is offline  
Old 14th December 2003, 20:40   #224  |  Link
specise_8472
Newbie
 
specise_8472's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: New Zealand
Posts: 176
Quote:
Originally posted by joshbm
Yes, keep us updated on it! Can't wait to see it!

You're right about being out of processing mode-- it does that *less* frequently when I am out of it. Yet it still drives me crazy, my bidule file I am working with. I am out of processing mode and this will be about the 23rd I think time I have to do a cold shutdown (holding the button on my comp). I hope it can be fixed in later versions :-).

Thanks!
- joshbm

I am using win2000pro, all I have to do is wait for the program not responding box or Three Finger Salute (CTRL ALT DEL) and manually close it. Never have had to reboot.
specise_8472 is offline  
Old 14th December 2003, 20:48   #225  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Quote:
Originally posted by specise_8472
I am using win2000pro, all I have to do is wait for the program not responding box or Three Finger Salute (CTRL ALT DEL) and manually close it. Never have had to reboot.
Yeah, it's too bad my WinXP totally freezes up :-\.
joshbm is offline  
Old 14th December 2003, 21:02   #226  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
Hum

Im trying to reproduce this without success.
Ca you guys send me your .bidule file and step by step
instruction on how to freeze it?

Thanx
davidv@plogue.com
davidv@plogue is offline  
Old 14th December 2003, 21:10   #227  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
joshbm, precise,

Could you try this version (just an updated exe)
This changes some things with disk thread priority,
that may improve usage.

http://plogue.com/bidule/6501test.zip
davidv@plogue is offline  
Old 14th December 2003, 21:16   #228  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Okay...
Just look at delthis.jpg in the zip file provided. And open "New.bidule" and select that and hit [DEL].

It freezes my WinXP up to the point of cold restart.

PS- I think for the most part to you can delete any connection when processing mode is on and it will freeze. The one above I tried deleting it both in and out of Processing Mode. The crazy thing is, it worked in 6500test, but doesn't work in this new version.

(PMed you the link to download it)

Thanks for looking into it,
- joshbm
joshbm is offline  
Old 14th December 2003, 21:22   #229  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Just tried it... No go :-\. Still had to do a cold restart.

Regards,
-joshbm
joshbm is offline  
Old 14th December 2003, 21:43   #230  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
first experience........

Not that good.....
A lot of crashes (freezes) on Win XP.....
Offline or Online makes no difference here.
When you "load" a bidule, it freezes.
When you clean the space and "import" it does not freeze.
This with the standard 2 to 5.1 setting.

Speed was as expected : 5-6 times normal speed > Excellent !

More experiments soon........

grtz,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 14th December 2003, 22:23   #231  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
ouch

You were right there is a evil bug in 6501

We've just fixed it, i hope it solves your issues.
You can either decide to redownload the full thing or just the exe
which is here http://plogue.com/bidule/65011.zip

(the new version should read 0.6501.1)

Please inform us of more problems directly on our phorums
as i might not be able to monitor all forums for a while.

Cheers
davidv@plogue is offline  
Old 14th December 2003, 22:30   #232  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Quote:
Originally posted by davidv@plogue
ouch

You were right there is a evil bug in 6501

We've just fixed it, i hope it solves your issues.
You can either decide to redownload the full thing or just the exe
which is here http://plogue.com/bidule/65011.zip

(the new version should read 0.6501.1)

Please inform us of more problems directly on our phorums
as i might not be able to monitor all forums for a while.

Cheers
Thank you so much! I have been troubled with this (I bet my PC is relieved :-D)... No more cold shutdowns!

Works great!

Thanks again,
-joshbm
joshbm is offline  
Old 14th December 2003, 22:31   #233  |  Link
kempfand
Registered User
 
kempfand's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 225
@david: Big Thank You for the new version and making the offline processing available. This baby rocks !!!

@All: I had some crashes too (but not to the point of cold-reboot). I then started with a "blank" template and did the set-up again (i.e. placed the Bidules, and re-did the wireing). So far all works well (touch wood).

Kind regards,

Andreas
kempfand is offline  
Old 14th December 2003, 23:46   #234  |  Link
puzio
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 26
Sorry but with the new version the offline process is slower than online.

Last edited by puzio; 15th December 2003 at 00:20.
puzio is offline  
Old 15th December 2003, 02:41   #235  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
Quote:
Originally posted by puzio
Sorry but with the new version the offline process is slower than online.
Hum sorry about that. I was experimenting on ways to make the
app/pc responsive (too a certain extent) even though it was rendering.
Perhaps in a future version ill add a virtualdub-like drop down list where you can specify the priority of the rendering.

For now you could improve the speed in two ways.

1)set your bidule buffer size to 512 (larger chunks will be streamed at once, so less graph overhead and less inter-block "idling")

2)If this is still too slow you could - on top of that - use this temporary build: http://plogue.com/bidule/65011offline.zip

(it has the same fixes the one i did earlier, but it uses the original 6501 offline speed - allthough i still think the app is not responsive enough, but if you dont mind that, yes it renders pretty fast

Sorry about all the probs. Offline processing is a really new inside
bidule and hasent been tested much by our usual testing group, which are mostly realtime audio/musicians

Thans again for the amount of feedback you provide us with.

And please tell me how it goes
davidv@plogue is offline  
Old 15th December 2003, 02:49   #236  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Thanks for the update david!

Bidule has become an asset in terms of 2.0 to 5.1 upmixing and a different assortment of audio effects and is a great tool! All that is needed to make Plogue near-perfect is an execution addition.

I think it would be a cool feature if file execution was added. For instance the dialogue in the Audio Recorder would have an added option that says:

Post-Execute: [ ] (Browse...)

This you can browse for a file or enter a command line string that it will execute (thinking in terms of .bat, .exe, .vbs, etc). That way after our 6 channel wavs were completed it could automatically either encode them directly to Dolby Digital 5.1 or DTS (or handed off to any other program that we might need to process the material). It would even be cool to have:

Pre-Execute: [ ] (Browse...)

under Audio Player so that it could easily be done to prepare an audio stream before the actual Bidule operation starts (ie I like to change my file from 16-bit 44100 to a 32-bit float, 48000 before I put it in Bidule). After it was done executing the .bat file it would somehow set that 32-bit, 48000 file somehow as the input file.

Also maybe a switch like for command-line parameters could be read for instance in the “File...” under Audio Recorder, the filename chosen could also be used in the command line Post-Execute as “%bidule_file01%” (path and name of wav for Channel 1 out of 6, of course Create Files for Each New Record would have to be checked to use this) or “%bidule_file%” (path and name of wav for all 6 channels).

Just my thoughts...

PS- Thanks again for Bidule 0.6501.1 and the offline fix!

Kindest Regards,
- joshbm
joshbm is offline  
Old 15th December 2003, 07:57   #237  |  Link
puzio
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 26
Thank You David.
It works now. But in offline process when signal processing is on ( Audio Player runs or stoped) I can't run another progs (I mean I have to wait long time). So to run another progs I have always to turn signal processing off.

THX
puzio is offline  
Old 15th December 2003, 12:51   #238  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
??

Quote:
Originally posted by puzio
Thank You David.
It works now. But in offline process when signal processing is on ( Audio Player runs or stoped) I can't run another progs (I mean I have to wait long time). So to run another progs I have always to turn signal processing off.

THX
I don't quite understand this......

In offline mode the whole process is 5-6 times as fast as online on my PC. (Pentium 4 2400 Hz). So a whole CD with 72 minutes is done in 12-14 minutes. Why the heck do you need to start another program then ? For 12-14 minutes ?
Go drink some coffee !

(no pun intended !)

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 15th December 2003, 13:12   #239  |  Link
puzio
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 26
Thank You EoH.
I mean when I turn on "offline processing" and "signal process", and it is not important I run the convertion or not , Win XP is blocked.

THX
puzio is offline  
Old 15th December 2003, 13:50   #240  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
Quote:
Originally posted by puzio
Thank You EoH.
I mean when I turn on "offline processing" and "signal process", and it is not important I run the convertion or not , Win XP is blocked.

THX
Thats what i meant by "trying to make it responsive"
I also noted that close to 100% of the whole PC is used when offline+proc are both on, and while it renders fast, its a bit hard
and slow to respond even to basic stop commands.

On the suggestions on making it easier to render files, and starting batch programs. Youll have to understand that while we do think its a good idea, this offline rendering mode in bidule is roughly 5% of our market and we have lots of other features to support.
Bidule is a realtime experimental music creation studio primarily

We'll think of an easy way to do such a thing that woulndt take too much time to implement. Suggestions are welcome.
davidv@plogue is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.