Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Announcements and Chat > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th November 2020, 23:16   #1  |  Link
iAM261917
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
I failed to create heic with alpha using mp4box.

The command line I use:
mp4box -add-image "img.mp4":primary:id=1:alpha -add-image "alpha.mp4":id=2:ref=auxl -brand heic -new "img.heic"
(I also tried a few more combinations, this one is most close to success, I suppose)

GIMP tells me this:
Loading HEIF image failed: Invalid input: Type of auxiliary image unspecified: No auxC property for image 2

What shall I do?

(Both input are single frame hevc yuv444p10 by x265)
(I even can't get normal heic without muxing hevc in mp4)
(I might have misunderstanding with heic's support of alpha, if it's not what I think it is, please teach me)

Thanks to everyone who wants to help.
iAM261917 is offline   Reply With Quote
Old 21st November 2020, 19:03   #2  |  Link
iAM261917
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
So this is totally a bug, update to latest dev ver and use:
mp4box -add-image img.hevc:primary -add-image alpha.hevc:alpha:ref=auxl:1 -beand heic -new img.heic
works fine.
iAM261917 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
heic, heif, mp4box

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.