Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th January 2010, 00:55   #11541  |  Link
decapitado
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 40
Auto fullscreen mode doesn´t work with dvd´s, only with files
Is this going to be fixed later?
decapitado is offline  
Old 27th January 2010, 01:23   #11542  |  Link
Polcius
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by X-Files View Post
Same problem here, I dont know why this not the NO.1 fix issue first to be done ? coz even use ffdshow , some WMV , MKV , MP4 still get "Double images" , BTW , chinese subtitles only can use UTF encode to display in right way. not like old verison can simply use chinese GB2312 as default.
Window vista 64 , 4870, Catalyst 9.12
Yes, I really don't understand what's the point of adding new features when there's a major bug to be solved.
Polcius is offline  
Old 27th January 2010, 05:12   #11543  |  Link
boyumeow
Registered User
 
boyumeow's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 141
The bug would not get fixed with just removing one alphabet or one line in the source, it takes time to identify and rectify. Please be patient. Thanks.
boyumeow is offline  
Old 27th January 2010, 06:18   #11544  |  Link
macycat
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 13
Streaming from HDPVR?

I really appreciate all the development effort for MPC-HC. I use it quite a bit for recordings made from my Hauppauge HDPVR. The player provides excellent quality playback (with a bit of tuning, of course).

I noticed that the later versions of MPC have a "Capture" option. Is it possible to stream live directly from the Hauppauge HDPVR?

Thanks.
macycat is offline  
Old 27th January 2010, 09:34   #11545  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by ar-jar View Post
The caps test from hell huh :-) I'll turn it off or fix it in the next commit (or provide an intermediate build). Sorry about that. -A
Thanks for the help.
somy is offline  
Old 27th January 2010, 09:37   #11546  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by kramcd View Post
Hi there, I've got 2 maqin problems;

1). I'm getting a 'double image' at the top of the screen when playing avi files (mkv is ok). The old version (1249) didn't do this. However, I prefer the extra sync settings in the newer version (currently 1529).

2). I can't get smooth 24hz playback on my HTPC (GA-MA78G-D3SH, AMD 4850e, HD 4650, Win 7), however I can with my other PC (Asus P5B-E, Q6600, HD 4650, Win 7). Both Pc's are using the same version of MPC HC, and graphics cards uses same drivers (same card in fact, just swapped over)....very frustrating!

Any Ideas?

Regards
Mark.
Do you use dual monitors+Aero?
somy is offline  
Old 27th January 2010, 09:43   #11547  |  Link
littleD
Registered User
 
littleD's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 245
Bug: v 1.3.1557.0
When i change language to Polish and want to open Options, an error appears : Encountered an improper argument.
Thers no way to get to options then.
littleD is offline  
Old 27th January 2010, 10:21   #11548  |  Link
X-Dron
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Russia, Spb
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by decapitado View Post
Auto fullscreen mode doesn´t work with dvd´s, only with files
Is this going to be fixed later?
I think about this.
Probably
X-Dron is offline  
Old 27th January 2010, 10:26   #11549  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by ar-jar View Post
The caps test from hell huh :-) I'll turn it off or fix it in the next commit (or provide an intermediate build). Sorry about that. -A
Hi ar-jar, do you think it's possible to add a delay after change screen refresh rate? It's necessary for renderers such as Halii and MadVR.

Thanks a lot!
somy is offline  
Old 27th January 2010, 10:45   #11550  |  Link
kramcd
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by somy View Post
Do you use dual monitors+Aero?
No, single monitor and aero disabled....is there a way of telling from the 'ctrl-j' details?
kramcd is offline  
Old 27th January 2010, 11:12   #11551  |  Link
XhmikosR
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: Hellas (Greece)
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by littleD View Post
Bug: v 1.3.1557.0
When i change language to Polish and want to open Options, an error appears : Encountered an improper argument.
Thers no way to get to options then.
I cannot reproduce it with r1567.
__________________
My Specs
XhmikosR is offline  
Old 27th January 2010, 11:16   #11552  |  Link
littleD
Registered User
 
littleD's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 245
Quote:
Originally Posted by XhmikosR View Post
I cannot reproduce it with r1567.
That is fine. Thanks.
littleD is offline  
Old 27th January 2010, 11:29   #11553  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by kramcd View Post
Hi there, I've got 2 maqin problems;

1). I'm getting a 'double image' at the top of the screen when playing avi files (mkv is ok). The old version (1249) didn't do this. However, I prefer the extra sync settings in the newer version (currently 1529).

2). I can't get smooth 24hz playback on my HTPC (GA-MA78G-D3SH, AMD 4850e, HD 4650, Win 7), however I can with my other PC (Asus P5B-E, Q6600, HD 4650, Win 7). Both Pc's are using the same version of MPC HC, and graphics cards uses same drivers (same card in fact, just swapped over)....very frustrating!

Any Ideas?

Regards
Mark.
With rgs to 2), what refresh rate do you use on your monitor? If you're running Windows 7 then make sure you choose 23HZ instead of 24HZ. What renderers have your tried?
somy is offline  
Old 27th January 2010, 11:34   #11554  |  Link
kramcd
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by somy View Post
With rgs to 2), what refresh rate do you use on your monitor? If you're running Windows 7 then make sure you choose 23HZ instead of 24HZ. What renderers have your tried?
The monitor is a Samsung LA46A650 LCD TV. It changes it refresh rate depending on the input signal. I use it with both PC's (as per previously mentioned) and one PC has no problem producing 24Hz, the other is jerky.
kramcd is offline  
Old 27th January 2010, 11:39   #11555  |  Link
kramcd
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by somy View Post
With rgs to 2), what refresh rate do you use on your monitor? If you're running Windows 7 then make sure you choose 23HZ instead of 24HZ. What renderers have your tried?
why choose 23Hz for win7?...

shouldn't the refresh rate be 24hz for a 24Hz file to help eliminate judder though?

I've tried EVR CR and EVR Sync, with and without D3D. Only D3D will give reasonably smooth playback for the 24Hz file on the HTPC. However, the other PC will happily produce 24Hz file using the EVR Sync (with fullscreen settings 23,50-24.00 -> 1980 x 1080 32bpp 24Hz).
kramcd is offline  
Old 27th January 2010, 11:44   #11556  |  Link
mark0077
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,055
23 hz actually corresponds to 23.976 which is what you'll find most of your content will probaby be designed for
mark0077 is offline  
Old 27th January 2010, 11:50   #11557  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
Quote:
Originally Posted by kramcd View Post
The monitor is a Samsung LA46A650 LCD TV. It changes it refresh rate depending on the input signal. I use it with both PC's (as per previously mentioned) and one PC has no problem producing 24Hz, the other is jerky.
I think refresh rate is controlled by graphics card instead of TV.
somy is offline  
Old 27th January 2010, 11:52   #11558  |  Link
somy
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 177
I used a batch script that reads media FPS from MediaInfo and change refresh rate by change CCC profiles accordingly, that worked fine until recently - MadVR becomes super laggy with dual monitor + Aero......

I'm guessing maybe it's cause by Aero preview feature introduced after r1420, I'll do more tests tonight and report back. Is there anyway to switch this feature off?

Last edited by somy; 27th January 2010 at 11:54.
somy is offline  
Old 27th January 2010, 11:54   #11559  |  Link
kramcd
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by somy View Post
I think refresh rate is controlled by graphics card instead of TV.
I guess what I mean is that the TV responds and changes to suit the graphics output. The TV will display 24Hz, or 50Hz or whatever when MPC HC is set the auto-change monitor mode.
kramcd is offline  
Old 27th January 2010, 11:57   #11560  |  Link
X-Dron
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Russia, Spb
Posts: 46
kramcd
It is felt that 23Hz in Win7 is native 23.987.
I'll check it tonight.
If this is true, then for content with 23.987 better set display mode with 23Hz.
I'll change auto-change monitor mode in this case.

Last edited by X-Dron; 27th January 2010 at 12:05.
X-Dron is offline  
Closed Thread

Tags
dxva, h264, home cinema, media player classic, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.