Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th November 2003, 16:47   #201  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
Hi thanks this is great i need my cd's back past Mp3

i new i should keep soft encode in the tickle truck when they trashed it.

I am trying to make 32 bit 48 hz ac3 files and the following is my procedure:

1) Rip cd 44.1
2) convert to 32 n 48 in ce pro
3) pin thru Your great program with 32 out
4) split with the command
D:\Video\AAC_Encode\BeSweet.exe -core( -input "D:\Surround\Temp\Temp6Ch.wav" -output "D:\Surround\Temp\temp_" -type wav -6chfloat ) -ota( -g peak )
5) load into soft enode and all appear to play fine.

I am getting a real loud aaaaaaaaaaaa at the beginning of the recording when spdif out

It appears that some of (not all)the split five wave files have a clipped click almost like a record click at the first .2 seconds and if this is edited out all works fine. But this is a lot of work.

What do you think

Thank you very much for the guide and have pretty well followed it to the letter. One thing that did work for me was to add gain filters to pin 3 and 4 out and reduce the gain of the backs by a couple of db for my setup
Shayne is offline  
Old 29th November 2003, 17:26   #202  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by Shayne
Hi thanks this is great i need my cd's back past Mp3

i new i should keep soft encode in the tickle truck when they trashed it.

I am trying to make 32 bit 48 hz ac3 files and the following is my procedure:

1) Rip cd 44.1
2) convert to 32 n 48 in ce pro
3) pin thru Your great program with 32 out
4) split with the command
D:\Video\AAC_Encode\BeSweet.exe -core( -input "D:\Surround\Temp\Temp6Ch.wav" -output "D:\Surround\Temp\temp_" -type wav -6chfloat ) -ota( -g peak )
5) load into soft enode and all appear to play fine.

I am getting a real loud aaaaaaaaaaaa at the beginning of the recording when spdif out

It appears that some of (not all)the split five wave files have a clipped click almost like a record click at the first .2 seconds and if this is edited out all works fine. But this is a lot of work.

What do you think

Thank you very much for the guide and have pretty well followed it to the letter. One thing that did work for me was to add gain filters to pin 3 and 4 out and reduce the gain of the backs by a couple of db for my setup

Do a search again here on Plogue and spike. It seems that some have this problem and some don't. I have it only the first time I convert. So I only convert a few seconds and then start again and the spike is gone. Others have no one at all...........

Those things are so nice to do experiments with !

grtz,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 29th November 2003, 17:53   #203  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
I think we have read all pages here but thanks for the insight what we are looking for is a cure / workaround
Shayne is offline  
Old 29th November 2003, 19:40   #204  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by Shayne
I think we have read all pages here but thanks for the insight what we are looking for is a cure / workaround
If there was a cure, I would give it. I gave the workaround in my last message ! (at least the one working for me !)

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 30th November 2003, 17:14   #205  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
Thank you for your quick response

your previous post is not a work around here but maybe i am doing something wrong?

I have try recording one and then the next, the next also has this click.

I have tried recording a few seconds of one and then record from start, no good

I have tried recording a few seconds and then rerecording from then on

I have dragged it past start next and all combinations of the above and still a click after besweet demux.

It appears to be besweet and i know you split this thread but it is definitely a bug with your guide that uses besweet. If i bring the 6ch into soft encoder all is well and i have added gains to all channels and the results are good.

Does anyone know an alternate method of normalizing? Virtual Mic?

I was wondering if someone can reproduce this with 32 bit 48000 Hz files it appears to me that the statement some have this click and some don't is hard to believe since it is a software bug and not a hardware bug i am using win xp and besweet stable and/or latest. I can send the wave form which starts at the being and lasts approx 0.002 seconds.

Thanks for your help and this is truly a great step in audio here.

Peace
Shayne is offline  
Old 30th November 2003, 18:52   #206  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by Shayne
<snip>

I was wondering if someone can reproduce this with 32 bit 48000 Hz files it appears to me that the statement some have this click and some don't is hard to believe since it is a software bug and not a hardware bug i am using win xp and besweet stable and/or latest. I can send the wave form which starts at the being and lasts approx 0.002 seconds.

Thanks for your help and this is truly a great step in audio here.

Peace
Hard to believe, but true
My "workaround" never fails here. Win 2000 ...
Others have no spike at all..... (Is in this or the "other part" of the thread !)

The spike has nothing to do with Besweet, but with Plogue. (I guess you need to do some re-reading !! )

And there (In Plogue) is where I start a few seconds, stop and restart.....

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 30th November 2003, 21:41   #207  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
Quote:
Originally posted by Eye of Horus
The spike has nothing to do with Besweet, but with Plogue. (I guess you need to do some re-reading !! )
EoH
If this is so how come when i open a 6 ch wav (one file) produced in Plogue into soft encoder this spike is not present? However the spike does exist when i demux with besweet.

-start(..) = click moves to x seconds

most likely something i am doing that is not right but i really can not find it, where should we re-read?

Thanks for the help

Peace

Ps edit typo
Shayne is offline  
Old 1st December 2003, 01:44   #208  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by Shayne
If this is so how come when i open a 6 ch wav (one file) produced in Plogue into soft encoder this spike is not present? However the spike does exist when i demux with besweet.

-start(..) = click moves to x seconds

most likely something i am doing that is not right but i really can not find it, where should we re-read?

Thanks for the help

Peace

Ps edit typo
With 20 messages a page :
page 2 (first message by Daphy about the problem....) and page 5 with some comments by Kempfand.

grtz,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 1st December 2003, 02:10   #209  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
@ Daphy

Dont thing so try open 6ch in soft encoder as is .... no problem

It happens at the split stage ---- Besweet i think? Redue still click but i will retry more than 2x's

@ kempfand

This method doesn't seem to work here.

To solve this problem i think the program doing it needs to be determine and a fix/alt determined. I have to say its not Plogue if i open 1 file 6ch.wav there is no click but it occurs at the besweet stage. (32 bit 48 hz)

Edit:

did most my tests off Jethro Tull but full album eagles coming up.

For sure work around.

add 3 gains to front(2) , rear (2) and center adjust gains to 7 , 4 , 8 respec or whatever suits u. set to - to determine ur pin outs.

open 6ch.wav in soft ender (by pass besweet)

encode

RnR

Peace

Last edited by Shayne; 1st December 2003 at 06:18.
Shayne is offline  
Old 4th December 2003, 00:46   #210  |  Link
Umma
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 76
There is a thread at the Bidule site that mentions the click at the beginning, but I'm not sure it applies here.

Might...

Might not...
Umma is offline  
Old 9th December 2003, 21:12   #211  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
I have a problem:

I have gotten Bidule to work quite nicely in the past. And just when I need it, I can't get the thing to work!

It gives me blank audio. I record it and it is blank... all 6 channels :-\.

Could someone help me out here?

Specs:
- PIII 600Mhz - Shouldn't be the prob, b/c I have gotten it to work in the past
- Bidule 0.6500test
- Using my group I created (following tutorial to a tee)
- Linked Audio Player (Playing) and Audio Recorder (Recording).

Thanks!
- joshbm

Last edited by joshbm; 9th December 2003 at 21:28.
joshbm is offline  
Old 9th December 2003, 21:55   #212  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Re: Re: MPA vst-plugin

Quote:
Originally posted by davidv@plogue
Hum there is a decoder yes
"Read MPEG 1&2 (layer 1,2,3) files (i.e. .mp1, .mp2, .mp3). "
(so rename your mpa to whatever the format, prolly mp2)
Get it here
http://askywhale.free.fr/vst/
Warning, this plugin seems to load the decompressed file in ram!!

Now since Bidule only process uncompressed audio streams (and will always be that way), you would have to reencode the output to mpa again after the processing.

So imho you should maybe uncompress the mpa -> wav then use the Bidule
file player and recorder.
I tested this before... the only problem is linking the Recorder with this MP3 Plugin (Playing). It will not work. Is there a work around?

Thanks!
- joshbm
joshbm is offline  
Old 11th December 2003, 02:20   #213  |  Link
Shayne
Registered User
 
Shayne's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: northern canada
Posts: 215
Thanks for the link Umma but this toggle is not the guilt here i don't think.

I should clarify click its a wave form clipping that clips out for approximately 0.00025 seconds and then dies like a decaying sine wave.

On the side

This is a good look into the future. What we need is all this put together in a MP3 player that joins all these filters and outputs a play list to a temp.dts file in small chucks and then sends them out spdif. The 3 gain filters can be user adjusted and voilą a player that would definitely out play anything we have now. I am sure its thought of and in the works.

Peace

Last edited by Shayne; 4th April 2004 at 04:30.
Shayne is offline  
Old 11th December 2003, 04:22   #214  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Hello everyone,

I posted before my Bidule Group called "5.1 Surround". I now have a newer version (lol, not sure if anyone really cares):

Download here

What is new:
-> Removed the HNM lowpass plugin
-> Added another great VST alternative called Bass Manager
-> Saves a lot of CPU Usage (60% on my PIII 600Mhz lol).
-> Added volume parameters for each channel.

This Bass Manager is great and is actually meant for 5.1 surround input. Goto Kelly Industries and download Bass Manager. Also another VST plugin is the LCRS Matrix Encoder-- have yet to try.

VST PLUGINS:
1. B-pan Ambisonic Encoder
Link : http://www.dmalham.freeserve.co.uk/pc_vst_ambisonic.zip

2. B-Proc Ambisonic B-Format Processor
Link: http://www.york.ac.uk/inst/mustech/...vst/yorkvst.zip

3. Emigrator
Link : http://www.gerzonic.net/zips/Emigrator_1.0_win32.zip

4. Bass Manager
Link: http://www.kellyindustries.com/downl...anager_vst.zip

ADD:

You can add the "5.1 Surround" by downloading it and saving it to the "Groups" folder. Then from there open Bidule and you can drag "5.1 Surround" from your Palette under "Groups".

BUGS:
-> Settings to keep for plugins: bfproedit and Bass Manager. In order to fix these settings you must (at the moment, may be fixed later) right click on your "5.1 Surround" Group >> Grouping >> Expand. Then double click on "bfproedit" and the right most dial turn so it is vertical strait up and down like | .

Then from there double click the "Bass Manager" and drag the bar at the bottom to the very right (or critique your settings the way you want them) and click "100" under "X-Over Frequency" then back to "120". From there you can get out by right clicking on the background and Grouping >> Parent Group.

From there connect up everything as normal.

I hope these bugs can be fixed in the future, but right now it looks like we have to live with them.

Thanks,
- joshbm
joshbm is offline  
Old 11th December 2003, 22:53   #215  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
wrong thread ??

Nice post Josh, but don't you think it is more usable in the other thread ?
The thread split up and this part is only about the usage of Besweet.
The other one has all kind of Plogue related subjects in it....

kind regards,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 13th December 2003, 17:54   #216  |  Link
Umma
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 76
The latest Bidule is out!
Umma is offline  
Old 13th December 2003, 22:07   #217  |  Link
davidv@plogue
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 29
Quote:
Originally posted by Umma
The latest Bidule is out!
And has an Offline mode so you can render your 5.1 files
faster than realtime.

Watch out for "Edit/Offline Processing"
int the new version available on plogue.com/bidule
davidv@plogue is offline  
Old 14th December 2003, 00:08   #218  |  Link
Eye of Horus
Banned
 
Eye of Horus's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: The Netherlands
Posts: 326
Quote:
Originally posted by davidv@plogue
And has an Offline mode so you can render your 5.1 files
faster than realtime.

Watch out for "Edit/Offline Processing"
int the new version available on plogue.com/bidule
Excellent David !
Can't wait to give it a try......
Thanks !

kind regards,

EoH
Eye of Horus is offline  
Old 14th December 2003, 00:41   #219  |  Link
Umma
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 76
Much faster...MUCH faster!

I had stopped doing the conversions because of the time involved, but now...well, it begins anew!

Thank you very much, David! To you AND your team...
Umma is offline  
Old 14th December 2003, 05:40   #220  |  Link
joshbm
Registered User
 
joshbm's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Land of the Noobs & the Home of the Brave
Posts: 349
Quote:
Originally posted by davidv@plogue
And has an Offline mode so you can render your 5.1 files
faster than realtime.

Watch out for "Edit/Offline Processing"
int the new version available on plogue.com/bidule
david... I downloaded the new Bidule... looks great, but I have had the most problems with it. For instance when I have a connection and try to remove the connection by selecting the connection and hitting the [DEL] key, it freezes and I have to do a cold restart by holding the power button of my computer. This has happened consecutively for about 15 times now. Is anyone else experiencing this?

Thanks,
-joshbm
joshbm is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.