Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21st July 2010, 00:58   #10341  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Guys,

Haven't got any response to this post, pls:

http://forum.doom9.org/showpost.php?...ostcount=10321


_ _ _ _ _
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 01:07   #10342  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
And another question even i'm not sure being in the right place?

What code should be used in converting any lossless HD audio to PCM before remuxing to BD with TSMuxer? (if i want to make a PCM BD?)

eac3to input.thd(dtshd) output.pcm
and later
pcm2Tsmu input.pcm output.pcm (to be recognized by TSMuxer)

OR,

eac3to input.thd(dtshd) output.wav

Or, doesn't matter?
_ _ _ _ _

Last edited by rica; 21st July 2010 at 01:52.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:14   #10343  |  Link
dansrfe
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,212
@ rica post 1

forget nero. libav works fine if not better.

@ rica post 2

I don't think it matters.
dansrfe is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:21   #10344  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Thanks.

1) OK i forgot nero but i still wonder where is neroaudiodecoder2?

2) Yes, thanks.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:23   #10345  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Rica, are you just thinking about Nero for the DTS-HD MA decoding? TMT3's DTS-HD MA codec works fine if you register it properly, but, I think you know that? Am I missing something?

EDIT: Oh, sorry, you meant to use Nero for TrueHD decoding. Yea, libav does a fine job of that. Nero's not needed.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:32   #10346  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
EDIT: Oh, sorry, you meant to use Nero for TrueHD decoding. Yea, libav does a fine job of that. Nero's not needed.
Samuri,
the question was not nero needed or not; it was why i can not use it even it's worse than libav or even i force it to be used in eac3to?
And where is this f***g nero decoder?
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:34   #10347  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Quote:
Originally Posted by rica View Post
Samuri,
the question was not nero needed or not; it was why i can not use it even it's worse than libav or even i force it to be used in eac3to?
Yea, I don't know the answer to that one. I haven't installed Nero in a very long time.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:37   #10348  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Pls reinstall it on your seven and tell me where it is?
You will see Ne.Audible.ax- fake nero audio decoder2 on Seven.
And i need a hack. But i haven't been able to do.

Last edited by rica; 21st July 2010 at 02:39.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:38   #10349  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Oh god no. I don't have a recent version of Nero. I don't even know what the last version I bought was. 8 maybe? I'm not spoiling a good 7 install with that!
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:42   #10350  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Nero 7; what i've been speaking about which eac3to supposed to be used to use. With its HD patch.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:45   #10351  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Is Nero 7 even compatible with W7 64? I've read a lot of reports that it no workie. I've never tried. I don't even know if I still have the email with my key kicking around. Is there a reason you're wanting to get it to work so badly?
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:48   #10352  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
Normally all 32 bit SW should work on 64 bit OS.


Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
Is there a reason you're wanting to get it to work so badly?
No reason; i just wonder

Last edited by rica; 21st July 2010 at 02:50.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:52   #10353  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Yea, I don't have my license for 7. I only have a license for 8. I never bothered with anything after that cause it became ridiculously bloated. I have no intention of installing Nero again. As for eac3to and TrueHD, I've had no problem at all with the built in libav code. Works perfectly.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 02:53   #10354  |  Link
rica
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,021
OK, thanks Samuri.

So, i think nautilus7 should revize the wiki.

Last edited by rica; 21st July 2010 at 03:02.
rica is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 07:20   #10355  |  Link
ACrowley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,008
Quote:
Originally Posted by rica View Post
Nero 7; what i've been speaking about which eac3to supposed to be used to use. With its HD patch.
Remember that theres a bigger Problem with the NeroAudio Decoder in eac3to! The DRC isnt removed properly so the Decoder is not recommended
ACrowley is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 09:25   #10356  |  Link
hubblec4
Matroska find' ich toll
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,152
Quote:
Originally Posted by mastrandrea View Post
No, I was meaning I need to sync audio and video, and the audio is 400ms shorter.
streching is possible in MKVmergeGUI.

you need the time of the video and the audio( audio= 100sek ; video 100,400sek) then you divide the videotime by the audiotime and you get the stretch-value.
hubblec4 is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 12:06   #10357  |  Link
deado
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
Is Nero 7 even compatible with W7 64? I've read a lot of reports that it no workie. I've never tried. I don't even know if I still have the email with my key kicking around. Is there a reason you're wanting to get it to work so badly?
Using Nero 7 with Win 7 64 here no problems.
deado is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 12:56   #10358  |  Link
rebkell
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by mastrandrea View Post
No, I was meaning I need to sync audio and video, and the audio is 400ms shorter.
I assume the audio is out of sync? If it drifts over the entire clip, you could just add some audio loops spaced equally over the entire audio track.

-edit=0:00:00,0ms loops or removes audio data at the specified runtime
-silence/-loop forces usage of silence (or looping) for audio edits


If it's 48Khz AC3 you could add 12 or 13 32ms edits spaced equally and get with 16ms.
rebkell is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 14:05   #10359  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 4,440
Quote:
Originally Posted by deado View Post
Using Nero 7 with Win 7 64 here no problems.
Well, I guess that's good. I could only find my key for Nero 8. Not that I care in either case. I'm perfectly content with the libav support for TrueHD in eac3to. And I use ImgBurn for all my burning needs. That's all I ever really used Nero for anyway...stable burning. Then they started bloating it up with all kinds of other useless stuff. Meh.
__________________
HTPC: Windows 10, I9 9900k, RTX 2070 Founder's Edition, Pioneer Elite VSX-LX303, LG C8 65" OLED
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 21st July 2010, 20:47   #10360  |  Link
stax76
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 6,329
There is a improved dialog for Blu-ray demuxing in StaxRip:



http://forum.doom9.org/showthread.ph...18#post1419618
stax76 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
eac3to

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.