Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25th August 2015, 18:57   #15301  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,667
LAV only provides decoders. It does not have any encoders at all.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2015, 15:40   #15302  |  Link
markanini
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 293
Is there any line in avisynth that can inform the renderer of the aspect ratio?
markanini is offline   Reply With Quote
Old 12th February 2016, 01:28   #15303  |  Link
Eliminateur
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
too bad this project was abandoned, because LAV filters does not come close to the customization and features ffd has.

i have a ton of filters and settings that simply can't be recreated in LAV, i could forgo those for video, but not for audio has LAV has no custom matrix mapping
Eliminateur is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2016, 00:35   #15304  |  Link
hdboy
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 125
Hi

I'm trying to upmix 2ch sound to 5.1 on the fly. I have "apply Dolby pro logic II to all stereo source" checked. I have Resample enabled to re sample everything to 48khz, and in output, I have encode to ac3 enabled (I need spdif output for my sound bar). This works and I get surround sound, but the sound out of the rears is noisy and breaks up (I checked with real 5.1 sources, my speakers are fine).

I'm isn't 4531 but tried 4532 also.

Any hint to how i can fix this? Thanks in advance
__________________
Win 7 x64, AMD Phenom II X6 1075T, nvidia 430GT, mpc-be x86
hdboy is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2016, 00:57   #15305  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,667
Dolby pro logic II decoder is for sources that have also been encoded with that technology. It might not be what you want for standard stereo input. Try the normal mixer instead (with expand stereo options enabled).

Last edited by clsid; 22nd March 2016 at 01:01.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2016, 02:39   #15306  |  Link
hdboy
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 125
^^^ thank you. That Dolby decoder option doesn't do what I think it does. I guess it's called DECODER for a reason

I got mixer to work after a bit of fiddling.
__________________
Win 7 x64, AMD Phenom II X6 1075T, nvidia 430GT, mpc-be x86
hdboy is offline   Reply With Quote
Old 12th April 2016, 23:53   #15307  |  Link
3421
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 36
FFDshow filters (audio, video) you, I can run on top of other decoders. Only if video decoder not the output NV12.

Last edited by 3421; 13th April 2016 at 01:04.
3421 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2016, 07:18   #15308  |  Link
vood007
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 84
YV12 and NV12 are basically the same, technically the data is just stored in different order. Just set decoder output to YV12 and ffdshow output to NV12. Also make sure in ffdshow/codecs -> Raw = All Supported. (FFDShow Post Processing Filter)

Last edited by vood007; 13th April 2016 at 07:20.
vood007 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2016, 10:04   #15309  |  Link
3421
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 36
Not all decoders allow you to choose what color to convert the output. Intel H264:NV12 output, DivX:YUY2 output and other decoders ...

Last edited by 3421; 13th April 2016 at 10:19.
3421 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2016, 12:24   #15310  |  Link
vood007
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 84
Try adding "Color Converter DMO" filter between decoder and ffdshow.
vood007 is offline   Reply With Quote
Old 13th April 2016, 21:02   #15311  |  Link
3421
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 36
I didn't asked how to do it. I wrote, that it is possible to use ffdshow filters with other decoders, except decoders which convert color in NV12 on output.
Attached Images
 

Last edited by 3421; 13th April 2016 at 21:33.
3421 is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2016, 11:50   #15312  |  Link
Artofeel
Registered User
 
Artofeel's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 8
There is bug in AVIS "decoding" on 64bit
after ffdshow starts a new avisynth thread(?), it does not close the old one, which leads to memory leaks
this doesn't happen on the 32bit
to "visualize" problem, here a simple example script based on MP Pipeline
Code:
MP_Pipeline("""
### platform: win64
FFVideoSource("some.video")
### ###
""")
if you create avi dummy and opened it in x64 VirtualDub, press playback and start seeking on timeline, as a result you will see that every click will launch 'MP_Pipeline.dll.slave.exe' and the old one will not be closed
but in x32 VirtualDub, everything is fine, old copy of "MP_Pipeline.*.slave.exe" closes properly
it's not Avisynth bug, since if you change platform to 32 bit
Code:
### platform: win32
result will be same

I know that probably talking in the void, but maybe someone can fix this...
Artofeel is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2016, 12:41   #15313  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,479
I've had consistent problems over the years with ffdshow staying in memory, keeping icons in the system tray. I have to move the mouse over them for them to disappear and then generally the next run plays fine.
I've learned to live with it, but would be nice to have this fixed as ffdshow still remains the only way to apply Avisynth to video playback in real time.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 6th July 2016, 12:58   #15314  |  Link
Gser
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 302
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
I've had consistent problems over the years with ffdshow staying in memory, keeping icons in the system tray. I have to move the mouse over them for them to disappear and then generally the next run plays fine.
I've learned to live with it, but would be nice to have this fixed as ffdshow still remains the only way to apply Avisynth to video playback in real time.
Exactly. I use it to apply Deblock_QED to interlaced sources.
Gser is offline   Reply With Quote
Old 14th July 2016, 04:30   #15315  |  Link
ryrynz
Registered User
 
ryrynz's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,479
Quote:
Originally Posted by ryrynz View Post
I've had consistent problems over the years with ffdshow staying in memory, keeping icons in the system tray.
FWIW, I can prevent my media player from crashing occasionally on startup and on close by unticking buffer back/ahead. However doing this reduces performance considerably and isn't really an option when doing real time post processing.
ryrynz is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2017, 15:10   #15316  |  Link
Blight
Software Developer
 
Blight's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Israel
Posts: 992
I am attempting to manually load a subtitle file using the Delphi API by calling "dsFFDShowSubInt.putParamStrW(IDFF_subFilename,@FileName[1])" (where "filename" is a widestring) and it results in a crash within ffdshow.

I would appreciate the help if anyone has a clue why it's crashing.
__________________
Yaron Gur
Zoom Player . Lead Developer
Blight is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2017, 15:59   #15317  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,667
ffdshow is dead...
clsid is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2017, 12:37   #15318  |  Link
thomaz909
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
ffdshow is dead...
and u suck!

ffdshow is still used by many people to show subtitles but when .idx/.sub ... ... CRASH.
ffdshow is still used by many people to use avisynth in realtime (where is the alternative?).

and U drop development?

and why did the "VobSub subtitles (incomplete!)" never got "complete"?
over the many years ffdshow tryouts was developed this wasnt fixed?

Nice work.
PERFECT!

Last edited by thomaz909; 7th September 2017 at 12:39.
thomaz909 is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2017, 13:39   #15319  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,667
If you care so much. Then why don't you do it? It is open source. Anyone can work on it. I am too busy fucking yo momma.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 7th September 2017, 15:19   #15320  |  Link
avih
Capture, Deinterlace
 
avih's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Right there
Posts: 1,949
Guys... come on. This is a discussion forum. If you want to trade insults, please take it someplace else.

Consider this a warning.
__________________
E8400/P43, 4G, GTX260+, Win7-64.
Get Firefox. Get SmoothWheel Firefox extension.
avih is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ffdshow, ffdshow tryouts, ffdshow-mt, ffplay, icl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.