Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th September 2013, 17:24   #1001  |  Link
zero9999
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
would it be possible to make different tab groups as well as ungrouped tabs not share bookmarks (and have them use their own set of bookmarks instead)?
zero9999 is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2013, 04:52   #1002  |  Link
jtan2000
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 6
In stall it on window 7 64 ... when I double click AvsPmod.exe got this on error message log ...


[Sun Sep 15 20:47:35 2013]
Traceback (most recent call last):
File "run.py", line 43, in <module>
File "avsp.pyo", line 18060, in main
File "wx\_core.pyo", line 7981, in __init__
File "wx\_core.pyo", line 7555, in _BootstrapApp
File "avsp.pyo", line 18047, in OnInit
File "avsp.pyo", line 5068, in __init__
File "avsp.pyo", line 5886, in LoadAvisynth
File "avisynth.pyo", line 806, in <module>
File "ctypes\__init__.pyo", line 378, in __getattr__
File "ctypes\__init__.pyo", line 383, in __getitem__
AttributeError: function 'avs_delete_script_environment' not found


How to I fix this ? Thanks
jtan2000 is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2013, 14:18   #1003  |  Link
BiOSsCZ
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 9
Bug

Im have crash :

[Wed Sep 25 15:14:10 2013]
Traceback (most recent call last):
File "run.py", line 43, in <module>
File "avsp.pyo", line 18060, in main
File "wx\_core.pyo", line 7981, in __init__
File "wx\_core.pyo", line 7555, in _BootstrapApp
File "avsp.pyo", line 18047, in OnInit
File "avsp.pyo", line 5070, in __init__
File "avsp.pyo", line 5943, in defineFilterInfo
File "glob.pyo", line 58, in iglob
File "glob.pyo", line 58, in iglob
File "glob.pyo", line 59, in iglob
File "glob.pyo", line 78, in glob1
File "fnmatch.pyo", line 54, in filter
File "re.pyo", line 190, in compile
File "re.pyo", line 242, in _compile
sre_constants.error: bad character range
BiOSsCZ is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2013, 16:26   #1004  |  Link
StainlessS
HeartlessS Usurer
 
StainlessS's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Over the rainbow
Posts: 5,991
@BiOSsCZ, Check your script or your added macros for an odd character. Could also post script here.
EDIT: I think I've also seen similar 'bad character range' errors in this thread if an odd character is used in a dll filename, eg '-'.
Filename nodes should only be Alpha Numeric, underscore '_' and dot for extension.

@jtan2000, 'avs_delete_script_environment' added in avisynth v2.6a4+ I think, perhaps you are using an earlier version ie v2.6a3 or earlier.

(JFYI, v2.6a4 and earlier, no longer supported v2.6 versions).
__________________
I sometimes post sober.
StainlessS@MediaFire ::: AND/OR ::: StainlessS@SendSpace

"Some infinities are bigger than other infinities", but how many of them are infinitely bigger ???

Last edited by StainlessS; 25th September 2013 at 16:50.
StainlessS is online now   Reply With Quote
Old 29th September 2013, 09:12   #1005  |  Link
steptoe
Registered User
 
steptoe's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: UK
Posts: 360
filter database updates - looking for despot and descratch

Has anybody written avsp plugin functions for the filters despot and also descratch

I've tried to create them myself to add to the wiki database but there are quite a few parameters I'm getting lost in creating the sliders


http://avisynth.org.ru/despot/despot.html

http://avisynth.org.ru/descratch/descratch.html

Many thanks
steptoe is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2013, 23:15   #1006  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 442
latest git make segfault for me (archlinux 64bits)

http://sl1pkn07.no-ip.com/paste/view/14c07bdb

greetings
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2013, 05:53   #1007  |  Link
manma
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 18
Can't seem to launch without a segfault either. I'm on Ubuntu 13.10.
manma is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2013, 17:58   #1008  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Quote:
Originally Posted by manma View Post
Can't seem to launch without a segfault either. I'm on Ubuntu 13.10.
Works here with Ubuntu 13.10 beta 2 and wxPython 2.9.5, but I'm not particularly surprised as wxPython on *nix seems a bit buggy (both 2.8 and 2.9).

In case you're also considering Wine, I'll let you know that the preview works but it still crashes for me on autocomplete as of Wine 1.7.
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2013, 22:58   #1009  |  Link
ultim
AVS+ Dev
 
ultim's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 359
Hi vdcrim, I was wondering if I could ask you a small modification to AvsPmod to fully support Avisynth+. I'd really do these myself, but I don't know any phyton.

In the latest build I've publiushed today, I've added back the $PluginFunctions$ and $InternalFunctions$ variables based on the new plugin system. A small modification to AvsPmod would be needed, because Avisynth+ supports specifying plugin directories inside .avs scripts, so it cannot export $PluginFunctions$ without having run a script. $InternalFunctions$ is not affected and will work just like with traditional Avisynth. But $PluginFunctions$ is exported only when autoloading finally happens, and autoloading happens on demand when a script calls a not-yet-known function. So I've come up with the following way, that supports both classic Avisynth and Avisynth+.

1. After having loaded a script and executed a frame, call AutoloadPlugins() using Invoke. AutoloadPlugins() will do nothing if autoloading already happened, e.g. when the script already caused Avs to load plugins. But a script might only use internal functions, in which case you need to force loading plugins using AutoloadPlugins(), to make $PluginFunctions$ available. After the script has run at least once, there is no harm in calling AutoloadPlugins multiple times, so just call it in every case and you'll have $PluginFunctions$.
2. Also call AutoloadPlugins() on startup. This is so that the user can have a list of plugin functions even when he has no script yet.
3. After each call to AutoloadPlugins(), load/parse $PluginFunctions$ (and also the Plugin!..!Param vars if you make use of them). Their format has not changed.
4. Each time before loading a a script, Avisynth's script environment should be closed and recreated, so that different versions of the same script cannot interfere with each other's plugin search paths. I think AvsPmod is already doing this, so there might be nothing to do here.

The only thing to watch out for is that AutoloadPlugins() only exists in Avisynth+, not in classic Avisynth. So before calling it, check for its availability (avs_function_exists), to prevent classic Avisynth throwing exceptions at you.

It'd be great if you could make these modifications, and thank you.

Last edited by ultim; 15th October 2013 at 23:22.
ultim is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2013, 01:47   #1010  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Changes done. For now $PluginFunctions$ is retrieved only on start-up (definitions of functions added by calling AddAutoloadDir, LoadPlugin etc. are not added to the database).

Here's a new library.zip for anyone interested (overwrite the one on the lib subdirectory). It should also fix the crash reported in #1003

Edit: small update for AviSynth+ 2013.10.16

Last edited by vdcrim; 17th October 2013 at 01:18.
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2013, 18:00   #1011  |  Link
ultim
AVS+ Dev
 
ultim's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 359
Quote:
Originally Posted by vdcrim View Post
Changes done. For now $PluginFunctions$ is retrieved only on start-up (definitions of functions added by calling AddAutoloadDir, LoadPlugin etc. are not added to the database).

Here's a new library.zip for anyone interested (overwrite the one on the lib subdirectory). It should also fix the crash reported in #1003
Thank you for the awesome quick update!
ultim is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2013, 17:48   #1012  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 442
hi

i have installed 2 versions of wxpython (2.8 and 2.9) in my linux (ver 2.9 have surfix in name to avoid collisions with 2.8 version)

howto launch avspmod with selected one or other?

greetings
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2013, 18:09   #1013  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Paste this at the top of avsp.py:
Code:
import wxversion
wxversion.select('2.8')
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2013, 18:32   #1014  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 442
thanks man

i tested avspmod with both version, still segfaulting like http://forum.doom9.org/showpost.php?p=1646058&postcount=1006




greetings
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2013, 21:08   #1015  |  Link
lansing
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 993
Hi, I've switch to the Avisynth+ version and I'm getting error messages loading scripts.

I'm using Windows 7 64bit and I'd put the 32bit avisynth.dll in to sysWOW64 folder.
I got "Error parsing plugin string at position 0:" on avspmod startup, and when I try to load a video, I'll get this error message:

Code:
Traceback (most recent call last):
  File "avsp.pyo", line 5448, in OnIdle
  File "avsp.pyo", line 13786, in ShowVideoFrame
  File "avsp.pyo", line 14298, in UpdateScriptAVI
  File "pyavs.pyo", line 682, in __init__
  File "pyavs.pyo", line 155, in __init__
  File "avisynth.pyo", line 244, in GetVar
avisynth.AvisynthError: NotFound
lansing is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2013, 22:02   #1016  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Read a few posts above.
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 17:06   #1017  |  Link
Keiyakusha
契約者
 
Keiyakusha's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,567
vdcrim
There seem to be some kind of bug with high zoom with odd numbers like 9x, 11x or more. Part of the image from the right side (haven't checked bottom) gets cut off even if you move the slider is all the way to the right.
Also small feature request. Maybe you can add some kind of (optional) border around the video frame so that it will be easier to see where the video ends and where the GUI begins. Some equivalent to Addborders(8,8,8,8). The reason for that is with some video/system colors combinations it's not really obvious whether you look at video or at the windows form (unless you'll make zoom high enough for the pixels to be huge.
The reason I want it in avsp instead of using mentioned addborders is that personally i'll have this feature turned on always, also addborders gives not very accurate results possibly due to it being included into yuv-rgb conversion by avspmod.

Last edited by Keiyakusha; 14th November 2013 at 17:11.
Keiyakusha is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 17:37   #1018  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Quote:
Originally Posted by Keiyakusha View Post
There seem to be some kind of bug with high zoom with odd numbers like 9x, 11x or more. Part of the image from the right side (haven't checked bottom) gets cut off even if you move the slider is all the way to the right.
Can you give me a source resolution for which it happens? I can't reproduce it.
Quote:
Also small feature request. Maybe you can add some kind of (optional) border around the video frame so that it will be easier to see where the video ends and where the GUI begins. Some equivalent to Addborders(8,8,8,8). The reason for that is with some video/system colors combinations it's not really obvious whether you look at video or at the windows form (unless you'll make zoom high enough for the pixels to be huge.
Currently there's a 5 px border, that as you said follows the current theme, but I can add a setting for choosing a custom color. Try this demo (rename to library.zip and place it in the lib subdirectory) with background hard-coded to black.
vdcrim is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 18:07   #1019  |  Link
Keiyakusha
契約者
 
Keiyakusha's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,567
Quote:
Originally Posted by vdcrim View Post
Can you give me a source resolution for which it happens? I can't reproduce it.
720x480. Here try this.
If I open avspmod, drag-n-drop the image, toggle video preview (embedded mode), set soom to 11x, move slider all the way to the right -> I don't see the "rainbow" at all. With 9x I only see it starting from blue color.


Quote:
Originally Posted by vdcrim View Post
Can you give me a source resolution for which it happens? I can't reproduce it.

Currently there's a 5 px border, that as you said follows the current theme, but I can add a setting for choosing a custom color. Try this demo (rename to library.zip and place it in the lib subdirectory) with background hard-coded to black.
I believe even border width depends on the windows theme. Thanks I'll try a bit later.

Last edited by Keiyakusha; 14th November 2013 at 18:11.
Keiyakusha is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2013, 18:49   #1020  |  Link
vdcrim
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 191
Quote:
Originally Posted by Keiyakusha View Post
Here try this
Thanks. Apparently a bug on the gui framework that AvsP uses, but it's fixed on their going stable anytime now development series that the next AvsPmod release will probably use.
vdcrim is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.