Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd July 2020, 17:41   #1  |  Link
carlosrodriguez
Registered User
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 1
Problems with FDK_AAC and ffmpeg

Hello everybody

I am using ffmpeg and its console commands to convert different audio streams (FLAC) of matroska video files to AAC. I have read that the built in AAC coder isn't the best and that I should use the FDK AAC coder.

I tried this following programm and tried to follow the instructions to build my own ffmpeg with FDK AAC enabled. media-autobuild_suite
Link to program: https://github.com/m-ab-s/media-autobuild_suite

To be sure I pretty much put everything to "build/create" during the process. Now I have all the exe's (like fdkaac.exe) in the /local64/bin-audio folder. I don't know what I have to do now unfortunately. I was of the impression that I get a new ffmpeg.exe which I can use in my CMD window.

As of now I just downloaded the standard ffmpeg and use that ffmpeg.exe for all my conversions. What do I do now with all those created files from media-autobild_suite? Where do I have to put them?
My end goal is that I can run ffmpeg commands from my console and use the FDK AAC coder to convert audio streams.

Can anybody help me with that? Unfortunately the tutorial on the mabs site only goes as far as to when you created your EXEs.
I am totally lost
carlosrodriguez is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 00:44   #2  |  Link
jlw_4049
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 244
Quote:
Originally Posted by carlosrodriguez View Post
Hello everybody

I am using ffmpeg and its console commands to convert different audio streams (FLAC) of matroska video files to AAC. I have read that the built in AAC coder isn't the best and that I should use the FDK AAC coder.

I tried this following programm and tried to follow the instructions to build my own ffmpeg with FDK AAC enabled. media-autobuild_suite
Link to program: https://github.com/m-ab-s/media-autobuild_suite

To be sure I pretty much put everything to "build/create" during the process. Now I have all the exe's (like fdkaac.exe) in the /local64/bin-audio folder. I don't know what I have to do now unfortunately. I was of the impression that I get a new ffmpeg.exe which I can use in my CMD window.

As of now I just downloaded the standard ffmpeg and use that ffmpeg.exe for all my conversions. What do I do now with all those created files from media-autobild_suite? Where do I have to put them?
My end goal is that I can run ffmpeg commands from my console and use the FDK AAC coder to convert audio streams.

Can anybody help me with that? Unfortunately the tutorial on the mabs site only goes as far as to when you created your EXEs.
I am totally lost

The FFMPEG.exe that was created has "ALL" of those included. You just selected YES for it to create seperate binaries that some programs like StaxRip uses.

You should be able to run FDK_AAC with your new version of FFMPEG.
jlw_4049 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.