Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 ASP

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th March 2004, 16:36   #1  |  Link
Koepi
Moderator
 
Koepi's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 4,455
Codec not showing up after installation?

Hello everybody,

since we got some complaints and calls for help about codecs not showing up in Virtualdub/VDubmod/... I decided to code a small tool which isn't as aggressive as the "bigfix" stuff in the FAQ.

Now I need your help. I can only artificially add empty entries to my registry and the tool works very nice there - but I need to see some real life problems solved with it.

So if you experience this problem, please download and execute Vidc.Cleaner and look carefully into the output window. Does a line like

"EMPTY!: * = empty -> Fixed." or
"EMPTY!: * = empty -> Unable to fix."

appear? Does the codec show up afterwards (maybe a reboot is needed, or a least a restart of your encoding application).

Please report back for support and feedback

Best regards
Koepi

EDIT: 07.03.2004, 19:30h MET; Damn, I attached an "old" version first which definatly just works in artificial scenarios. This new attachment should work for real scenarios as well.

EDIT2: 09.03.2004, 09:45h MET; New version. Shinta pointed out that in one run not all empty entries were delted and suggested that i forgot to decrement a pointer. This was true, so here we go with a "one run solves all empty entries"-fixed version!
Attached Files
File Type: zip vidccleaner.zip (5.4 KB, 11207 views)

Last edited by Koepi; 9th March 2004 at 09:43.
Koepi is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 10:24   #2  |  Link
kallekill
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 173
I have a similar problem with an old codec. I installed divx5 when it was new and then I have been trying to uninstall it but it keeps showing up after a while. If I install Divx 5.11 I can use divx 5.11 for a while, but then Divx5 replaces it again. It doesn't work correctly either and I can't skip or search in a movie. The only thing to prevent divx 5 from taking over my system is using ffdshow to playback divx 3,4 and 5.

I tried vidccleaner but it didn't show anything. Are there any dll's I should delete that only affects Divx 5?
kallekill is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 10:41   #3  |  Link
Koepi
Moderator
 
Koepi's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 4,455
Ah sorry, you have to hit "OK" to start it, my bad. After that it'll show you if something's fishy in the registry.

But that DivX5 problem seems to come from somewhere else, dunno if Vidc.Cleaner can help that (yet).

Regards
Koepi
Koepi is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 10:54   #4  |  Link
xlv600
Registered User
 
Join Date: May 2002
Posts: 7
I don't have XviD installed because I use DivX5.11. No problem neither.
But I tested your app for fun and it reports:
All 36 lines = clean
result=> Proper:36 Empty:0 Not read:16
xlv600 is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 12:06   #5  |  Link
Uncle Joe
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: I live nearby Lisbon,in a location called Canešas.
Posts: 16
Good job!
THX
I tested your app for fun and it reports:

result=> Proper:50 Empty:0 Not read:18

I must click OK twice to get results and the first read was diferent for de secund read but after taht the final result was alwais the same.
__________________
From Portugal With Love
Uncle Joe
Uncle Joe is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 12:13   #6  |  Link
FatChuang
Registered User
 
FatChuang's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 3
Quote:
Originally posted by kallekill
I have a similar problem with an old codec. I installed divx5 when it was new and then I have been trying to uninstall it but it keeps showing up after a while. If I install Divx 5.11 I can use divx 5.11 for a while, but then Divx5 replaces it again. It doesn't work correctly either and I can't skip or search in a movie. The only thing to prevent divx 5 from taking over my system is using ffdshow to playback divx 3,4 and 5.

I tried vidccleaner but it didn't show anything. Are there any dll's I should delete that only affects Divx 5?
If you are using windvd5........
maybe the problem is WinDVD's "divxdec.ax"

WinDVD5 setup will install another divx5 codec at the same time....

(C:\Program Files\InterVideo\DVD5\divxdec.ax)

you can uninstall it by doing this:
regsvr32 /u "C:\Program Files\InterVideo\DVD5\divxdec.ax"
FatChuang is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 12:17   #7  |  Link
crusty
Ahhh....Nuts!!
 
crusty's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Holland
Posts: 309
1st: Proper 28 empty 18 not read 33
2nd: Proper 28 empty 9 not read 24

The empty goes down to 0 running it consecutive times. Weird.
Nice little tool though. Could it be made resizable?
__________________
Core 2 Duo intel, overclocked at something (can't remember what i set it at), about 2 TB in hard storage, nvidia 9800 GT and a pretty old 19tftscreen.
Crusty007 at en.Wikipedia.org
crusty is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 12:17   #8  |  Link
InfernoTheBurner
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Deep Underground
Posts: 2
to kallekill :

That problem happens to me with the k-lite codec pack.
I have to install DivX 5.1.1, then the codec pack and then the DivX again. If I don't, sometimes the decoder is replaced with DivX 5.05 or the encoder is missing...
__________________
...Inferno
InfernoTheBurner is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 13:12   #9  |  Link
ernstblaauw
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 106
Quote:
Originally posted by InfernoTheBurner
to kallekill :

That problem happens to me with the k-lite codec pack.
I have to install DivX 5.1.1, then the codec pack and then the DivX again. If I don't, sometimes the decoder is replaced with DivX 5.05 or the encoder is missing...
I think you have to download a newer version of the k-lite codec pack. The lastest version has DivX 5.1.1.
ernstblaauw is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 14:32   #10  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,290
Koepi,

Does your tool work in the same way as this DivX tool?

For more info there's a thread about it here.

Cheers
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 16:02   #11  |  Link
AllTimeSToneD
HDTV Nerd
 
AllTimeSToneD's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Beerland
Posts: 63
Proper 21 empty 0 not read 12

What does the "not read" mean?
AllTimeSToneD is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 16:43   #12  |  Link
Koepi
Moderator
 
Koepi's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 4,455
SeeMoreDigital:

it's supposed to do what we _need_ from that so the codec lists aren't empty - not more, not less.
That BigFix thingy does some very critical things like deleting xvid dsf and some other filters which should stay there IMO.

Regards
Koepi

EDIT:
"Not read" means there are keys in the registry which aren't accessable(!), but they usually don't harm anything due to that
Koepi is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 17:32   #13  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in UHD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,290
Thanks for the clarification.

I just ran it on my system and everything appears to be in order. Which is quite a surprise!

Cheers and thanks
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 19:34   #14  |  Link
thoralf
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Thiersechs
Posts: 165
hi koepi,

doesn't work for me on non-admin-accounts ...

apart from that: quite helpful :-)
thoralf is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 20:06   #15  |  Link
kallekill
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 173
I ran your tool and got 8 empty lines that were fixed. Divx 5 keeps showing up though.

I have never installed any codec-packs so that can't be it. I had Windvd installed a couple of months ago, but I went back to Windvd 4 since I got stutters at chapter changes. It don't know why an older version of divx still is somewere on the harddrive when I have uninstalled it and installed a newer version. Divx 5 seems like some kind of virus that keeps popping up
Guess I have to use ffdshow instead but I think the quality is a little worse than divx 5 and divx 3.11. Mostly play xvid anyway so it's not that big of a problem.
kallekill is offline   Reply With Quote
Old 8th March 2004, 20:18   #16  |  Link
Koepi
Moderator
 
Koepi's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 4,455
thoralf:

you want me to write a program that uses some exploits on your system to gain admin rights on user accounts? Interesting idea though

Seriously, of course you need admin rights for fixing such issues :-/

Best regards
Koepi
Koepi is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2004, 01:14   #17  |  Link
InfernoTheBurner
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Deep Underground
Posts: 2
Quote:
Originally posted by ernstblaauw :
I think you have to download a newer version of the k-lite codec pack. The lastest version has DivX 5.1.1.
I use the latest that has DivX 5.1.1....
That's the problem! How does 5.05 appear instead? Anyway, I have solved the problem reinstalling them.
__________________
...Inferno
InfernoTheBurner is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2004, 09:47   #18  |  Link
Koepi
Moderator
 
Koepi's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 4,455
Thanks to Shinta I could fix a small oddity in the tool. As reported here already, you needed more than one run to clean all empty lines - I forgot to decrement a pointer.

Please test if this version now finds all empty lines in the first run

Thank you all for the support,

regards
Koepi
Koepi is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2004, 09:52   #19  |  Link
Shinta
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Here and there. The World is a Village.
Posts: 14
Tested! Seems to work now. ^__^

mfg,
Shinta

PS: Wow! My 1st posting, after being registered for more than a year. Shame on me.... - Oh! I forgot, Hello everyboby, Ni hao, ohayou gosaimasu, Moin Moin and Servus alle miteinander!

Last edited by Shinta; 9th March 2004 at 10:05.
Shinta is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2004, 14:34   #20  |  Link
gamr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 63
WOW

media player classic is opening in record time now good work koepi

is there a command line flag to call it and have it run without asking and exit when its done? i wouldnt mind to make this automatic for a couple various things
__________________
My xvid instabuild site: http://xvid.gamrdev.com/
gamr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.