Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Usage

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2nd January 2003, 07:42   #1  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Dup 2.0 for Avisynth 2.5

Here is Dup 2.0 beta 1 for Avisynth 2.5.

It supports both YV12 and YUY2.

The algorithm was changed so that when there is a string of duplicates the last frame of the string is used as the copy frame (previously the first frame was used).

In deference to the great sh0dan, the copy parameter was defaulted to true.

Feedback will be appreciated.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 08:30   #2  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
oops, the first beta does access violation

Please use this one:
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 11:21   #3  |  Link
Gant
_
 
Gant's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 41
Thanks a lot... was waiting for this one to arrive to 2.5x platform

I'll test it as soon as possible... prolly tonight.
__________________
Jya matta,

Gant
Gant is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 13:52   #4  |  Link
SILICON
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Spain
Posts: 153
one sugestion

One sugestion for speed your filter.

Test the difference with the previous frame only in luma plane.
SILICON is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 15:17   #5  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Re: one sugestion

Quote:
Originally posted by SILICON
One sugestion for speed your filter.

Test the difference with the previous frame only in luma plane.
Been there, done that. See the 'chroma' option.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 17:23   #6  |  Link
gamr
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 63
Downloading to toy with it now.

Just a suggestion, make luma=false too perhaps so as under yv12 it can sample a 1/4 res chroma only (insanely fast, 20% of the original data compared to default settings in yv12 if im not mistaken)
gamr is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 21:43   #7  |  Link
FuPP
TotalEclipseOfTheBrain
 
FuPP's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 347
Hi Neuron !

I've tried your new version; very pleased to see it working with avisynth 2.5

Two little problems at this time :

1/ get weird frames (one on two) when using show=true

2/ still using show=true, displayed information (when good frames) seems strange to me :

ex : frm 123 : using frm 124 and so on...

Is it normal ?


Regards,

FuPP
FuPP is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 22:40   #8  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally posted by FuPP
1/ get weird frames (one on two) when using show=true
What exactly is a "weird frame"?

Quote:
2/ still using show=true, displayed information (when good frames) seems strange to me :

ex : frm 123 : using frm 124 and so on...

Is it normal ?
That is saying that frame 123 was asked for but the filter determined that 123 and 124 were duplicates, so it used the last duplicate in the string, in this case 124.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 23:03   #9  |  Link
FuPP
TotalEclipseOfTheBrain
 
FuPP's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 347
1/

Quote:
Originally posted by neuron2
What exactly is a "weird frame"?
It means that (sorry for bad english) (see attachment) :


2/ Not sure to totally get you (because I don't think there were duplicated frames a the place this information was displayed), but will make more tests when I will have solved 1/.


Thx for your quick answer,

FuPP.

Last edited by FuPP; 2nd January 2003 at 23:10.
FuPP is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 23:49   #10  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally posted by FuPP
2/ Not sure to totally get you (because I don't think there were duplicated frames a the place this information was displayed
Realize that the filter is looking ahead at frames you haven't reached yet. It doesn't compare backwards any more, only forwards.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 2nd January 2003, 23:53   #11  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally posted by FuPP
It means that (sorry for bad english) (see attachment) :
Ooh, that's the MakeWritable() bug I've been struggling with! sh0dan tells me it is fine, but... I need to look at the Avisynth source code but it is not easy as I have to get a CVS client, blah, blah.

In the short run I'll hack in my personally written MakeWritable2() that I used in Decomb.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 00:39   #12  |  Link
Bulletproof
Registered User
 
Bulletproof's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 318
That's what happens to me with some filters that I use after a crop, maybe if you put it before a crop it won't do that?
Bulletproof is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 01:06   #13  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Here's the fixed version with local MakeWritable().

Please let me know if this fixes your weird frames. Thank you for pointing out this problem, FuPP.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 01:10   #14  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally posted by Bulletproof
That's what happens to me with some filters that I use after a crop, maybe if you put it before a crop it won't do that?
It happens without any cropping. When I replace calls to MakeWritable() (code is in avisynth.dll) with my own routine that performs the same function, the problem goes away. I am still investigating, but it sure looks like a bug in Avisynth 2.5.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 11:02   #15  |  Link
Gant
_
 
Gant's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 41
Now that i was about to say that i found thta "weird" frame problem someone was ahead of me... lol

Well anyway have to try this new version...

And from what i've seen last night its fast... havent made a table with real values, but hope to do it tonight.

Thanks for the update.
__________________
Jya matta,

Gant
Gant is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 11:43   #16  |  Link
sh0dan
Retired AviSynth Dev ;)
 
sh0dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dark Side of the Moon
Posts: 3,480
Seems like Pitch isn't being respected properly - is this something only happening in newer versions, or has all 2.5 alphas had this bug?

Are your CPU's ISSE capable? - otherwise that could be the root of the problem (a faulty MMX bitblit).
Are you using the newest avisynth.h (from CVS).
__________________
Regards, sh0dan // VoxPod
sh0dan is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 12:21   #17  |  Link
sh0dan
Retired AviSynth Dev ;)
 
sh0dan's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dark Side of the Moon
Posts: 3,480
I cannot believe it... I think I found some remains of the days, when YV12 was forced to be mod 16. Anyway - put up a new binary - try that one out, it _may_ solve the problems.

@neuron: Thanks for being so persistent on convincing me there was a bug - I cannot believe it hasn't been found yet - something must have triggered it lately.
__________________
Regards, sh0dan // VoxPod
sh0dan is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 13:56   #18  |  Link
HarryM
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Czech rep.
Posts: 390
Quote:
Originally posted by sh0dan
I cannot believe it... I think I found some remains of the days, when YV12 was forced to be mod 16. Anyway - put up a new binary - try that one out, it _may_ solve the problems.

@neuron: Thanks for being so persistent on convincing me there was a bug - I cannot believe it hasn't been found yet - something must have triggered it lately.

Repair the link for download, please. It's related to build 17122002 still.
HarryM is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 14:09   #19  |  Link
UPollaehne
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 25
@HarryM
in the meantime you can try this: AVISynth 2.5 Alpha

@shodan
Did you update CVS?
UPollaehne is offline   Reply With Quote
Old 3rd January 2003, 14:20   #20  |  Link
sillKotscha
what's this for?
 
sillKotscha's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Berlin, Germany
Posts: 993
Quote:
Originally posted by sh0dan
Anyway - put up a new binary - try that one out, it _may_ solve the problems.
Guys - you're unbelievable!! Your efforts and reached goals can't be described with my poor english. You work so hard just for your/ our pleasure - I ask myself why the économic situation just sux nowadays with so many genial heads out there?!!

------------------------

just tried to download the 'debugged' new Binary [03-01-2003] but it's still avisynth_a_17.12.02.zip (my explorer cache is empty)

regards Sill

Edit: too late with my post
__________________
latest mix sets: http://soundcloud.com/sill
sillKotscha is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.