Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 9th June 2002, 17:03   #1  |  Link
Vladdy
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 35
AC3 Machine files

Having downloaded the latest besweet and ac3 machine 0.3, i have encoded a few sample ac3 files, namely music files from stereo wave files. I'm assuming I'm doing something wrong, because the files that I encode come up with white noise when playing back in winamp. I use in_ac3.dll in winamp, and for a few seconds the song is fine, then get a few bits of white noise, and then goes back to normal playback. When i play this file thru my spdif connection to my dd5.1 receiver, the DD flag comes on, but the audio is totally silent.

I haven't toched any of the settings other than the location of my wav, ac3 and besweet files.
Vladdy is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2002, 18:29   #2  |  Link
DSPguru
BeSweet Author
 
DSPguru's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: On top of a supercompact cardinal
Posts: 3,506
hi vladdy!
please post your logfile.
DSPguru is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2002, 19:43   #3  |  Link
kilg0r3
! - User - !
 
kilg0r3's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 1,081
i don't think this is a problem of the encoded file but of the winamp plugin. for i have the same problem with material directly decoded with dvd2avi. winamp just gives white noise and also shows a wrong playing time. i have not been able to use the besplit gui for this reason. the current test file is a 224kbps mono ac3.

-> where to get the most recent version of this plugin?
__________________
Keep your tone warm and your sigs decent!
kilg0r3 is offline   Reply With Quote
Old 9th June 2002, 19:54   #4  |  Link
MaTTeR
AC3 5.1 Addict
 
MaTTeR's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Big Blue Nation_USA
Posts: 2,036
Try playing the file back in PowerDivx or ZoomPlayer. I get perfect playback using either. If it doesnt work on either of these apps then something is wrong with the file.

WA is know to have problems with AC3 playback for sure.
__________________
Need AC3 & SPDIF setup info?
MaTTeR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.