Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th November 2004, 09:24   #81  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Quote:
Originally posted by WinsomePix
Text fixed in main window, but the end of several lines of text are still missing in the advanced settings window.
Could you tell me wich ones please ?? Thanks.

Quote:
Originally posted by WinsomePix
Main window size better now, although it's still a bit too tall for 1024x768 screens -- everything below the bottom edge of the word "Start" on the start button is cut off.
Ok...I'll try to fix it.

Quote:
Originally posted by WinsomePix
You may also consider adding a "Save As" option for settings, in order to create multiple ini files containing configurations for various purposes.
I can do that of course but I'm lazy... That's why I created only one ini file for saving settings.


Quote:
Originally posted by Alxemi
nice GUI, good work
spanish translation sent.
Thank you very much. I'll add it in the next release.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2004, 13:55   #82  |  Link
Alxemi
Happy XviD user
 
Alxemi's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Madrid, Spain
Posts: 183
bug here?

I first encoded an MP3 from vorbis with VBR 32-320.
log file:

BeSweet v1.5b29 by DSPguru.
--------------------------
Using libVorbis.dll v1.0 ( Sep 24 2004 ) by John33 (www.inf.ufpr.br/~rja00).
Using lame_enc.dll v1.32 (8/8/2003), Engine 3.90 <http://www.mp3dev.org/>.

Logging start : 11/28/04 , 13:32:07.

BeSweet.exe -core( -input E:\DVD1\ogms\cd1º\cast.ogg -output E:\DVD1\ogms\cd1º\cast.mp3 -logfile E:\DVD1\ogms\cd1º\cast.log ) -ota( -hybridgain ) -lame( -m j -v --vbr-mtrh -V 4 -b 64 -B 320 -p )

[00:00:00:000] +------- BeSweet -----
[00:00:00:000] | Input : E:\DVD1\ogms\cd1º\cast.ogg
[00:00:00:000] | Output: E:\DVD1\ogms\cd1º\cast.mp3
[00:00:00:000] | Floating-Point Process: Yes
[00:00:00:000] | PostGain normalize to : 0.97
[00:00:00:000] | Source Sample-Rate: 48.0KHz
[00:00:00:000] +-------- LAME -------
[00:00:00:000] | Bitrate method : VBR (Merged)
[00:00:00:000] | VBR Quality : 4
[00:00:00:000] | MP3 Min bitrate : 64
[00:00:00:000] | MP3 Max bitrate : 320
[00:00:00:000] | Channels Mode : Joint Stereo
[00:00:00:000] | Error Protection: Yes
[00:00:00:000] +---------------------
[01:06:17:775] Gain of 1.5dB had been asserted to file.
[01:06:17:775] Conversion Completed !
[01:06:17:775] Actual Avg. Bitrate : 137kbps
[00:05:23:000] <-- Transcoding Duration

Logging ends : 11/28/04 , 13:37:30.







Then. I changed the max bitrate alowed to 192, but take a look:


eSweet v1.5b29 by DSPguru.
--------------------------
Using libVorbis.dll v1.0 ( Sep 24 2004 ) by John33 (www.inf.ufpr.br/~rja00).
Using lame_enc.dll v1.32 (8/8/2003), Engine 3.90 <http://www.mp3dev.org/>.

Logging start : 11/28/04 , 13:39:54.

BeSweet.exe -core( -input E:\DVD1\ogms\cd1º\engl.ogg -output E:\DVD1\ogms\cd1º\engl.mp3 -logfile E:\DVD1\ogms\cd1º\engl.log ) -ota( -hybridgain ) -lame( -m j -v --vbr-mtrh -V 4 -b 64 -B 320 -p )

[00:00:00:000] +------- BeSweet -----
[00:00:00:000] | Input : E:\DVD1\ogms\cd1º\engl.ogg
[00:00:00:000] | Output: E:\DVD1\ogms\cd1º\engl.mp3
[00:00:00:000] | Floating-Point Process: Yes
[00:00:00:000] | PostGain normalize to : 0.97
[00:00:00:000] | Source Sample-Rate: 48.0KHz
[00:00:00:000] +-------- LAME -------
[00:00:00:000] | Bitrate method : VBR (Merged)
[00:00:00:000] | VBR Quality : 4
[00:00:00:000] | MP3 Min bitrate : 64
[00:00:00:000] | MP3 Max bitrate : 320
[00:00:00:000] | Channels Mode : Joint Stereo
[00:00:00:000] | Error Protection: Yes
[00:00:00:000] +---------------------
[01:06:16:597] Gain of 1.5dB had been asserted to file.
[01:06:16:597] Conversion Completed !
[01:06:16:597] Actual Avg. Bitrate : 128kbps
[00:05:24:000] <-- Transcoding Duration

Logging ends : 11/28/04 , 13:45:18.


max bitrate was still 320!!! If i repeat the encode without changing anything (still 192) It uses always 320, even if i cloose belight and open it again and choose 192, 320 is used.

BTW, maybe a choose list for the bitrate could be useful because in manu encoders you cannot choose any value.

thanks for your tool!!!
__________________
Mira detras de ti... ¡Un mono con tres cabezas! (Guybrush Threepwod)
Alxemi is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2004, 16:32   #83  |  Link
MacAddict
XviD User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ky
Posts: 190
Looks like the LAME bitrate requests are being ignored. I have the same problem using the --alt abr preset here.
MacAddict is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2004, 17:22   #84  |  Link
Alxemi
Happy XviD user
 
Alxemi's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Madrid, Spain
Posts: 183
encoding from vorbis to mp3, I add the work to the job list, then i press start and a weird message appears:



weird because i´m not using aac :?

afterwards the encode its done properly
__________________
Mira detras de ti... ¡Un mono con tres cabezas! (Guybrush Threepwod)
Alxemi is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2004, 17:33   #85  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Don't use the job list now please...It's not finished.

For your bug, it's fixed now.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 28th November 2004, 20:28   #86  |  Link
WinsomePix
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Re truncated lines of text in advanced settings window, please give me an email address so I can send you a screen capture. To be honest, I tried to attach it to this message but it didn't work. Same with insterting image... it asks for a web address and I have the image locally.

Last edited by WinsomePix; 28th November 2004 at 20:31.
WinsomePix is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2004, 08:37   #87  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
kurtnoise at free dot fr


But you could simply list here which options have this problem.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2004, 13:02   #88  |  Link
dOpiate
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 3
Auto DVD2AVI Delay Detection

BeSweet has that DVD2AVI check box that automatically detects the ms delay in a DVD2AVI audio extracted files. It's a minor thing but would be really nice if you also had it.

example original file name:

1992_Dep AC3 T01 3_2ch 448Kbps DELAY -32ms.ac3

besweet automatically adds to the command line: -ota( -d -32 )

it would be nice to have in BeLight

-dOpiate
dOpiate is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2004, 13:51   #89  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Re: Auto DVD2AVI Delay Detection

Quote:
Originally posted by dOpiate
BeSweet has that DVD2AVI check box that automatically detects the ms delay in a DVD2AVI audio extracted files. It's a minor thing but would be really nice if you also had it.

example original file name:

1992_Dep AC3 T01 3_2ch 448Kbps DELAY -32ms.ac3

besweet automatically adds to the command line: -ota( -d -32 )

it would be nice to have in BeLight

-dOpiate
It's already done...



@Brother John & Manper :: thanks for the update.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2004, 18:09   #90  |  Link
sjursen
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 7
Seems like a nice gui

can I use this tool to convert vbr too cbr mp3? I have a lot of videoclips I like too convert too other formats but I sometimes get sync problems if I dount save the audio in uncompressed pcm before converting. I also like to convert video with ac3 tracks to stereo mp3 and boost the volume upp a bit
sjursen is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2004, 19:09   #91  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Quote:
Originally posted by sjursen
can I use this tool to convert vbr too cbr mp3?
of course you can...but you loose in quality by doing that.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2004, 19:12   #92  |  Link
Tuning
I'm back! :D
 
Tuning's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: The Matrix
Posts: 1,029
Greeatings Kurtnoise13!!
Nice work on new besweet GUI!
Tuning is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2004, 09:36   #93  |  Link
Pennywize
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2
Hi,

very nice work.

I have a problem getting mp2 on 192. Every Time i want to create a mp2 File on 192 (for DVD) an 48 khz i get files with vbr 300 and up (like vbr extreme). MP3 works fine.

This happens with toolame and mp2enc and i have no ideo why ?

Did anyone knows why this happens??

Thx for help

Penny
Pennywize is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2004, 11:19   #94  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Quote:
Originally posted by Pennywize
Hi,

very nice work.

I have a problem getting mp2 on 192. Every Time i want to create a mp2 File on 192 (for DVD) an 48 khz i get files with vbr 300 and up (like vbr extreme). MP3 works fine.

This happens with toolame and mp2enc and i have no ideo why ?

Did anyone knows why this happens??

Thx for help

Penny
Yeah, I noticed this too. You must know that VBR mode is only useful on files with 44,1 KHz Sampling Rate. Use CBR Mode. It's more safer.


@All :: I'll try to post a new release tonight but I've a lake of free time. Stay tuned.

Last edited by Kurtnoise; 3rd December 2004 at 11:22.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2004, 00:06   #95  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
BeLight 0.19

Here is the last BeLight release...Enjoy.

Changelog:
Quote:
Added : View & Edit BeSweet Command Line.*
Added : Soundtouch Commands.
Added : Spanish language.
Fixed : bitrate choices for some Lame commands.



* In fact, you can write everything you want in this space...BeLight enables to launch the commands.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2004, 05:05   #96  |  Link
jorel
Guest
 
Posts: n/a
thank you for the new version Kurtnoise13 .



BeLight (BR mirror) updated too!
  Reply With Quote
Old 4th December 2004, 08:56   #97  |  Link
WinsomePix
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 7
Size issues again

Hi --

Looks like you're making good progress on the interface. Lots of improvements. I notice the text on the advanced options box is all readable now

On main screen, however, it's gotten even more truncated at the bottom when viewing at 1024x768 resolution -- the entire start button and everything below is now cut off.

Regards,

Winsome Pix
WinsomePix is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2004, 15:45   #98  |  Link
absinthe
Registered User
 
absinthe's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: North Carolina, USA
Posts: 270
Found the new version this a.m. Nice work!

Sort of a funny thing, though. I would think the whole point of calling it "BeLight" is that it is somewhat simplified. You starting adding in everyone's requests and it becomes more and more complex ... pretty soon it looks just like other, less streamlined GUIs .

But seriously, it looks a lot nicer than BeSweet GUI. And the ability to edit, copy, and paste the command line alone makes it superior to the aforementioned GUI.

Thanks,

-abs
__________________
The perfect browser is now completely free: Opera. Get it. Love it.
absinthe is offline   Reply With Quote
Old 4th December 2004, 18:15   #99  |  Link
nexus
digitally remastered
 
nexus's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 98
I think so too. You should first fix the bugs before implementing new functions.
I dont't know if these bugs are known:
-Settings arent't saved correctly (I don't know if this is true, but if I check Delay and save the settings, next time I load the settings and "Delay" isn't checked. Same for "normalize" e.g.). It isn't stored in the settings.ini, but I can edit it maually.
-Language isn't saved
-Command line only shows chosen parameters if I choose them _after_ clicking "View & edit command line", however parameters will be correctly delivered to besweet.exe.
-German language issues:
.Settings->Load: Laden
.Settings->Save: Speichern
.Advanced Settings: Log file: Box too small for the words "Logdatei erstellen"
__________________
May The FourCC Be With You
nexus is offline   Reply With Quote
Old 5th December 2004, 12:17   #100  |  Link
Pacemaker
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: far far away
Posts: 7
@kurtnoise

I have a suggestion for you.

It would be better to split the "advanced settings" section.
The lame section should be placed in the "MP3" tab as an advanced section --->button
The azid section should be placed in the "AC3" tab as an advanced section --->button

The other sections "Soundtouch, Partial Encodings, External Plugins and others" should remain where they are.

Is this a good idea ?
Pacemaker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.