Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Decrypting

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13th March 2007, 18:59   #1  |  Link
denret
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 49
Casino Royale

Anyone else tried ripping Casino Royale?

Dvd DeCrypter won't touch it and when ripping it with Smart Ripper, and get a weird looking output file (attached) Dvd Shrink won't process it...

Something I don't know?
Attached Images
 
denret is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2007, 19:05   #2  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,274
Hi!

Try ripping your DVD(s) using the easy to use "RipIt4me" package (Incorporates RipIt4Me, DVD Decrypter, FixVTS, and DVD Shrink). You can download this excellent freeware from:

www.ripit4me.org

While you're at that site, read the excellent "how to" tutorial...

BTW - FIRST start RipIt4Me, THEN put the DVD into your drive...
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2007, 21:12   #3  |  Link
HeadBangeR77
Registered User
 
HeadBangeR77's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Heidelberg (DE), Kraków (PL)
Posts: 519
Some guys around here used to have problems ripping "Casino Royale" even with RiptIt4Me, however the latest beta update patch did the job. It should be downloaded separately, unzipped, and the main executable file should be substituted. Hope that works fine.
__________________
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
HeadBangeR77 is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2007, 21:33   #4  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,274
Quote:
Some guys around here used to have problems ripping "Casino Royale" even with RiptIt4Me, however the latest beta update patch did the job.
Hard to understand why that would be necessary.

I continue to use (and used for "Casino Royale") RipIt4Me v.1.6.4 successfully.

Again, with the recent (last 3-4 months,or so) SONY releases, the critical thing to do is, as I said previously, FIRST start RipIt4Me, THEN put the DVD into your drive.

Doing so prevents the initiation of the "Autorun.inf" file (The running of which can confuse your PC into "not finding a DVD" in your drive).

BTW - The autorun files on the SONY releases DO NOT contain anything insidious or potentially harmful to your system...
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2007, 22:43   #5  |  Link
sillKotscha
what's this for?
 
sillKotscha's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Berlin, Germany
Posts: 993
are you guys talking about decrypting DVDs in the General section of that forum ;D

and setarip_old... now you have introduced a third colour to us - an even darker blue... you're driving me nuts. Reading your comments in the past is like being on speed... don't you think that a normal (black) colour format would suffice - you can still use your bold style of comments
__________________
latest mix sets: http://soundcloud.com/sill
sillKotscha is offline   Reply With Quote
Old 13th March 2007, 22:55   #6  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,274
Quote:
setarip_old... now you have introduced a third colour to us - an even darker blue
You are mistaken - it's simply the same blue color bolded ;>}

Perhaps a moderator will move this thread to "Decrypting"
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2007, 01:44   #7  |  Link
denret
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 49
Casino Royale

I downloaded and used Ripit4me and it worked without the patch. Thanks for the info. It's appears to be a good program.
denret is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2007, 03:47   #8  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,274
Glad to hear it worked for you ;>}
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2007, 20:29   #9  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
The "free" version of DVDFab Decrypter, is also very up-to date with the latest encryption busting algorithms
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2007, 22:31   #10  |  Link
Electrox3d
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 41
Sounds like its easier to rip blu-ray movies than dvd's these days... (almost)
__________________
___
Electrox3d is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 06:50   #11  |  Link
HyperHacker
Resident DRM Hater
 
HyperHacker's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: International waters
Posts: 242
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
BTW - The autorun files on the SONY releases DO NOT contain anything insidious or potentially harmful to your system...
They have in the past on audio CDs, so be careful...
__________________
Because Moogles pwn.
HyperHacker is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 08:34   #12  |  Link
setarip_old
Registered User
 
setarip_old's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 16,274
The "rootkits" are old news - and SONY got "spanked" for that...
setarip_old is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 09:37   #13  |  Link
TwoToad
Registered User
 
TwoToad's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 74
I successfully ripped Casino Royale with RipIt4Me 1.7 but it has a weird audio delay. DGIndex gives it a huge delay (like 91843ms or similar). Does anyone have the correct audio delay? Or is there a way to sync up the audio for x264/aac files? I was hoping there was a way to scroll through the movie and look for a slap or gun shot, then in the audio, find the peak where it happens and line them up or calculate the delay difference. Maybe I'm asking this in the wrong forum...
TwoToad is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 09:42   #14  |  Link
blutach
Country Member
 
blutach's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: is everything!
Posts: 6,499
Quote:
Originally Posted by setarip_old View Post
The "rootkits" are old news - and SONY got "spanked" for that...
True, but why take the chance with any autoplay? I kinda subscribe to turning it off entirely as set out in the RipIt4Me documentation.

Regards
__________________
Les

Only use genuine Verbatim or Taiyo Yuden media.
blutach is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 09:44   #15  |  Link
blutach
Country Member
 
blutach's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: is everything!
Posts: 6,499
Quote:
Originally Posted by TwoToad View Post
I successfully ripped Casino Royale with RipIt4Me 1.7 but it has a weird audio delay. DGIndex gives it a huge delay (like 91843ms or similar). Does anyone have the correct audio delay? Or is there a way to sync up the audio for x264/aac files? I was hoping there was a way to scroll through the movie and look for a slap or gun shot, then in the audio, find the peak where it happens and line them up or calculate the delay difference. Maybe I'm asking this in the wrong forum...
See section 3.2.1 of the guide. It explains it all. Do a movie only rip.

Regards
__________________
Les

Only use genuine Verbatim or Taiyo Yuden media.
blutach is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 09:47   #16  |  Link
greath
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by blutach View Post
I kinda subscribe to turning it off entirely as set out in the RipIt4Me documentation.

Yes, anyone who leaves AutoPlay on is asking for trouble. First thing I do after a new XP OS install is turn it off in the registry.
greath is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 19:20   #17  |  Link
denret
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 49
Ripit4me

One additional question....is Ripit4me Vista compatible?
denret is offline   Reply With Quote
Old 15th March 2007, 21:46   #18  |  Link
blutach
Country Member
 
blutach's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: is everything!
Posts: 6,499
Yes - see FAQ 31

Regards
__________________
Les

Only use genuine Verbatim or Taiyo Yuden media.
blutach is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2007, 22:52   #19  |  Link
ncso911
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
If I keep DVDFab updated, I have not had a problem with any movie.

Why use 2 or 3 different programs.

The "free" version will let you decrypt just the movie or the whole disk with no problem.
ncso911 is offline   Reply With Quote
Old 20th March 2007, 16:45   #20  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
I also successfully ripped (in movie only mode) this title, and my audio delay after demuxing the AC3 stream is somewhere in the neighborhood of -144ms.
chipzoller is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.