Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20th January 2007, 18:42   #161  |  Link
chros
Registered User
 
chros's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 1,001
@orbitlee: are you sure that vc-1 video on HD-DVD can be vfr ?
If is this the case (like in wmv), we need another util to extract the timecodes from evo ...

@BigBoss: It happened to me also with Serenity movie (audio problem)...
Quote:
1) I can use Sonic's filters and get true 24 fps progressive frames without duplicates.
How? I'm getting 29.97 too ...
Have you got the whole application or just the filters?
Is there some registry hack to for the sonic filters to not produce 29.97 instead of 24 fps?

@drmpeg: we don't need the gui now ... maybe later
Can you extract the subtitles from the evo? (Is it plaintext or picture?)

@honai: it's a very good idea! Congratulation! (XPL)
Though there can be problems with that:
- what if this file is missing?
- what if this file is corrupted or includes invalid data?
So the direct mode (within the util) is always the best method.
chros is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 18:58   #162  |  Link
holzi
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 47
@ Isochroma
I too have problem with the elcard mpeg demuxxer.
When I connect it with Graphedit to the VC-1 stream it just crashes. I can demux it though if I use the sonic demuxxer.
But I don't know if that produces a good stream
holzi is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 19:17   #163  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@holzi: What version of the Elecard streaming pack are you using? I'm using the latest - Elecard MPEG-2 Decoder & Streaming Pack 3.0. Previous versions probably don't support VC-1.

Please check your private messages for a more detailed description of the correct installation method.

Also, today I will be testing the Sonic HD Demuxer's ability to substitute for the Elecard, and will report back on whether it works.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 19:23   #164  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@madshi: I'm 'not happy' with the MKV file because, while it plays OK in MPC, it hangs directshowsource().
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 19:25   #165  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@Daodan: Are you using the exact filters and steps? In particular, the regular Matroska Muxer DOES NOT WORK: it produces an almost-empty MKV just as you describe.

You MUST use the Haali Matroska Muxer, and the latest (3.0) Elecard MPEG Demultiplexer.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 19:59   #166  |  Link
Daodan
unrecognized user
 
Join Date: Oct 2005
Location: home of Stella Artois
Posts: 303
Unfortunately..yes. I tried both Haali and matroska muxer with same insucces. I had the elecard demultiplexer from before from some other elecard product, but installed the one you said just to be sure, and still nothing. However, i was finally able to demux something using the sonic demuxer and haali muxer, but it stopped at less then half way, but at least te result was indeed a working vc1 in mkv.
From what I tried things are VERY dependat on the track you are woking with, especially if they are the big files. For example one of my tries left me with a demuxed video stream that had 20% less frames (but te ending was there) so the decoder for some reason just skips some frames, because I think the demuxer couldn't have just removed them.
__________________
zzz
Daodan is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 20:03   #167  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
I tested the Sonic HD Demuxer very carefully. It appears to work, but both the MKV and AVI file produced at the end of my process have far in excess of 25% extra frames, and seem to be missing frames from the beginning.

Last edited by Isochroma; 20th January 2007 at 22:30.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 20:31   #168  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
OK, just found out the problem! I tested the process on my server downstairs, and installed the version I had. It crashed!

So I checked the version against mine upstairs, and found it was older than the working version!

The BAD version is 1.0.19, the GOOD version is 1.0.47 build 60321. The newer version file is larger by about 100k; they added VC-1 support, obviously. There is an even newer build that I haven't tested yet: 60526.

So I overwrote the older file with my newer one from upstairs, popped up GraphEdit, and she works like a charm!

Here is the CORRECT version (make an empty graph, insert the filter by itself, right-click, Filter Properties...



The previous version of the Elecard MPEG Demultiplexer will always crash.

Anyone who's had the crashing problem, please Private Message me for technical assistance.

Finally, I'd like to add that the Elecard Demultiplexer is really powerful: it can properly recognize and demux both VC-1 and H264. Its output pin actually says "VC-1" and "H264" when its input is connected to the respective sources, which means its internal code is actually recognizing the formats and handling them correctly.

Last edited by Isochroma; 20th January 2007 at 21:28.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2007, 21:52   #169  |  Link
holzi
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 47
ok elcard works now for me.
But muxing a big file with hali mkv muxxer files. Just like someone else reported.
holzi is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 00:05   #170  |  Link
drmpeg
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Silicon Valley
Posts: 458
Quote:
Originally Posted by vsv View Post
@drmpeg
Ron, thanks for a nice demuxer! I hope you can implement new feature for BD's m2ts demultiplexing in future releases
I already have a BD .m2ts demuxer. See:

http://www.w6rz.net/xport.zip

Use the -h option for BD files.

(from the readme file)
h = input file is in HDMV (AVCHD) format (192 byte packets)

BD = HDMV = AVCHD.

Ron
__________________
HD MPEG-2 Test Patterns http://www.w6rz.net
drmpeg is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 00:16   #171  |  Link
ape
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 16
here's what i used as a test for reencoding an .evo to x264/HE-AAC. you can also do AC3 using the FFMPEG encoder megui comes with.
some problems i had are you have to specify the number of frames manually (you can determine this using virtualdub) and seeking with large files takes ages (hence disabling the preview in megui). to get 5.1 output you need to set your speakers to 5.1 in windows audio properties and then set it to 5.1 in the intervideo decoder in the graph.
there might be some avisynth settings to fix this, or maybe a better demuxer.

Last edited by ape; 21st January 2007 at 00:20.
ape is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 00:58   #172  |  Link
Rufus210
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
Anyone tried the FFMPEG patches that add EVBO and E-AC3 (DD+) support?
http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ry/051024.html
http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ry/051073.html
Rufus210 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 01:12   #173  |  Link
honai
Guest
 
Posts: n/a
Nope, but wow! That is great news.

@Isochroma

See, it didn't take "months or years". ;-)
  Reply With Quote
Old 21st January 2007, 02:05   #174  |  Link
Zero1
Two bit encoder
 
Zero1's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: England, UK
Posts: 157
This is so awesome, it's all finally coming together
Zero1 is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 02:56   #175  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@ape: Thanks for the graphs! Unfortunately, your video graph just hangs vdub with 100% CPU usage on my machine, then closes after about 30 seconds.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 03:29   #176  |  Link
woah!
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 435
Quote:
Originally Posted by Rufus210 View Post
Anyone tried the FFMPEG patches that add EVBO and E-AC3 (DD+) support?
http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ry/051024.html
http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ry/051073.html
anyone here able to compile a version with these patches for us please??
woah! is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 03:30   #177  |  Link
drmpeg
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Silicon Valley
Posts: 458
I've updated my demuxer to add LPCM extraction and stream detection and reporting.

http://www.w6rz.net/evob_demux.zip

EVOB Demuxer = Version 0.2

Changes for Version 0.2

1) Added correct LPCM extraction
2) Added audio and video stream detection and reporting

Usage:

demux <-p> <infile> <video outfile> <audio outfile> <audio format> <audio track>

Typically:

demux movie.evo bits.mpv bits.mpa 1 0

Audio formats:

0 = DD
1 = DD+
2 = DTS-HD
3 = LPCM
4 = MLP

-p option dumps both audio and video PTS values

LPCM extraction was tested with an SD DVD, "The Cure Trilogy".

C:\xfer>demux d:\video_ts\vts_01_5.vob bits.mpv bits.mpa 3 0
MPEG-2 Video Stream found!
LPCM Audio Stream number 0 found!
DD Audio Stream number 1 found!
C:\xfer>

BTW, the extracted LPCM format for this title is PCM signed 16 bit, big endian, stereo, 48000 Hz.

Ron
__________________
HD MPEG-2 Test Patterns http://www.w6rz.net
drmpeg is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 03:53   #178  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@drmpeg: Thanks so much for the continued work on demux.exe, it is an invaluable tool.

Here's a useful link to a series of patents on EVOBs, full of nice technical details.

Last edited by Isochroma; 21st January 2007 at 03:57.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 04:14   #179  |  Link
Badness
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 18
Whenever I try to drop the vc1 file into graphedit, graphedit just hangs and does nothing. I am using the current version of elecard.
__________________
Badness
Badness is offline   Reply With Quote
Old 21st January 2007, 09:01   #180  |  Link
Isochroma
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 468
@Badness: When you drop a media file into GraphEdit, it tries to do a full render using the default chain. Instead, you have to build it yourself, to avoid GraphEdit hanging because it is 'automatically' selecting incompatible filters.

First, startup graphedit with an empty graph. Next, add a filter: expand the DirectShow Filters Section, and select File Source (Async.). It will pop up a window so you can select your .vc1 file.

Then, hit ok on that window and you will see the filename in a new box in the main window.

Now, scroll down the filter list and add the Elecard demuxer, then add the Haali Matroska Muxer, then close the Add Filter window.

Now you can manually connect the pins and you're done!

If it crashes anywhere during this process, please reply with your results in detail.
Isochroma is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.