Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st May 2006, 14:06   #21  |  Link
Drachir
Teetrinker
 
Drachir's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by SeeMoreDigital
Could any of this affect how the VOBsub text output layers are displayed?
No, don't think so.
__________________
Play GO ( http://en.wikipedia.org/wiki/Go_(board_game))
Drachir is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 16:34   #22  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
Okay boys and girls....

Over on my other PC (a 299.00 DELL with crummy on-board Intel graphics but 19" LCD monitor) I installed Haali/Matroska Splitter (Dated: 25-02-2006).

Using Media Player Classic with VMR7 Renderless and with the internal MP4 source filter disabled... When I play the YAMB re-mux, I now see perfect looking and coloured subtitles, identical to the Recode2 source

I suspect Gabest's MP4 source filter requires a little tweak...


Cheers
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |

Last edited by SeeMoreDigital; 1st May 2006 at 17:22.
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 17:21   #23  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
Hmmm!

Just tried playing the "YAMB re-mux" with the newest version of ShowTime 2 Player... and was unable to select the subtitles at all
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 17:48   #24  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
I've yet to see any subtitles of any kind using the special build of mp4box and yamb. I get no error when muxing the stream in, but I see nothing when played back using mplayerclassic or vlc.

You guys doing anything special?
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 21:31   #25  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Quote:
Originally Posted by chipzoller
You guys doing anything special?
depends...what kind of streams did you add with your subtitles ?

@SMD : you remux the vobsub file (embedded in mp4) with other streams or you mux directly each streams (i.e avc/aac/idx) ?
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 22:07   #26  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
SMD : you remux the vobsub file (embedded in mp4) with other streams or you mux directly each streams (i.e avc/aac/idx) ?
With the video, I mux the MPEG-4 AVC or SP/ASP streams either RAW or in .MP4.
With the audio, I mux the AAC streams either as .AAC or in .MP4
And with the VOBsubs, as you say, they are de-muxed with YAMB and stored within .MP4
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2006, 23:29   #27  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
I was just testing the functionality by muxing vobstream with just the video. Doesn't seem to work on my end.
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2006, 06:12   #28  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
Well after doing some tests with the special build of mp4box/yamb, I've found (VSfilter is not installed on vobsub) that the resulting file (only muxed vobsubs in later to a video/audio stream mp4) only plays with subs (they're green) in nero showtime and not MPC, VLC or with haali splitter (even though it does recognize there are subs present).

Any ideas?
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 07:29   #29  |  Link
cera
Falco
 
Join Date: Apr 2006
Location: Brno, Czech Republic
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by chipzoller
Well after doing some tests with the special build of mp4box/yamb, I've found (VSfilter is not installed on vobsub) that the resulting file (only muxed vobsubs in later to a video/audio stream mp4) only plays with subs (they're green) in nero showtime and not MPC, VLC or with haali splitter (even though it does recognize there are subs present).

Any ideas?
What vobsub files do you use? Are they originals ripped from DVD or generated? I tried some streams generated from txt2vobsub and no subtitles were displayed, maybe a bug in this program. With original subpictures ripped from DVD I have any problems.
As for green subpictures I see that the problem is in palette stored in .idx file and I also found one bug in Gabest MP4 splitter (for more information please go to: http://sourceforge.net/tracker/index...01&atid=571740)

Falco
cera is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 09:12   #30  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Hey Falco,

Glad to see you here...

Problem is : I've also the green sub renderer with Nero Showtime (v 3.0.0.3). Subs come from the DVD.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 14:31   #31  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
I get green subs also in Nero regardless of the palette in the idx file. I've not tried text->vobsubs...mine are from the DVD.
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 14:51   #32  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
So far all my subtitle experiments have been with re-using the original Recode2 VOBsubs...

But like I mentioned before, the VOBsubs don't appear in Media Player Classic (using the internal MP4 source filter).

On my other PC which currently only has latest version of Nero 7 installed, Showtime 2 player with not display the subs either. It knows they are there because it lists them under properties but will not lock onto them after being selected
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 21:58   #33  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
I just did a test on one subtitle stream where the subs did not appear green but retained the original formatting. They play back fine if I set Haali's splitter to autoload VSFilter.

I'll upload if interested...
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 22:11   #34  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
Quote:
Originally Posted by chipzoller
I just did a test on one subtitle stream where the subs did not appear green but retained the original formatting. They play back fine if I set Haali's splitter to autoload VSFilter.
Yep.. it was the same for me too - See post #22
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2006, 23:14   #35  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
Are the developers planning on fine-tuning vobsubtitle support in MP4, or is this the extent of it?
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2006, 13:18   #36  |  Link
cera
Falco
 
Join Date: Apr 2006
Location: Brno, Czech Republic
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
Hey Falco,

Glad to see you here...

Problem is : I've also the green sub renderer with Nero Showtime (v 3.0.0.3). Subs come from the DVD.
Hi all,
I found a color conversion bug in my mp4box patch. I sent the updated patch to sourceforge and built a new version of mp4box. You can download it:

http://www.cera.cz/gpac/mp4box-20060504.zip

Regards
Falco
cera is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2006, 14:14   #37  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Indeed...Now, it works like a charm with the last Nero ShowTime and the MP4 Splitter from Gabest. Good job Falco.

There is still an issue with Haali Splitter though. (subs are rendered in black for me)
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2006, 14:59   #38  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
Yeah, Haali displays mine as a light blue (original yellow) but internal w/ mpc and nero showtime display correctly. Gabest's splitter seems to work fine.

For some reason VLC not only displays them larger, but a different color and aligned incorrectly on the screen.

Last edited by chipzoller; 4th May 2006 at 15:25.
chipzoller is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2006, 15:30   #39  |  Link
cera
Falco
 
Join Date: Apr 2006
Location: Brno, Czech Republic
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
Indeed...Now, it works like a charm with the last Nero ShowTime and the MP4 Splitter from Gabest. Good job Falco.

There is still an issue with Haali Splitter though. (subs are rendered in black for me)
This is problem because Haali Splitter is not opensource and I cannot look for this issue.

What's currently missing is exporting tracks from MP4. But now I'm working on it.

Falco
cera is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2006, 15:32   #40  |  Link
chipzoller
Mr. Woof
 
chipzoller's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: USA
Posts: 784
Falco,

Would we eventually be able to demux the subtitle stream (assuming vobsub format) back into a vobsub format that still has the original formatting/layout?
chipzoller is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.