Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19th January 2006, 10:38   #1021  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Check or Copy ? What do you prefer ?

Here is my point of view for a future release :
1/ BeLight checks in Windows/system32 dir whether mfc71.dll is there. If "true" then exit else then 2/.
2/ BeLight checks in Common Files/Ahead/Lib then copies mfc71.dll in Windows/System32 dir.

Copy the dll in Windows/System32 dir is more safer I think. because some other apps could be dependent of this...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2006, 10:52   #1022  |  Link
tedgo
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Germany
Posts: 112
Your "point of view" sounds good
And i also think it is better to copy the dll to WINDOWS\system32 instead of the belight-folder.
tedgo is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2006, 19:34   #1023  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 12,811
Quote:
Originally Posted by tedgo
Your "point of view" sounds good
And i also think it is better to copy the dll to WINDOWS\system32 instead of the belight-folder.
If you copy the MFC71.DLL that comes with Nero to the System32 dir, all applications will use it. I'm not sure if that's a good idea. Maybe there're different builds of that DLL and some applications don't "like" the one that comes with Nero. Don't know, but possible problems should be avoided...
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 19th January 2006, 22:36   #1024  |  Link
tedgo
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Germany
Posts: 112
Version 7.10.3077.0 shipped with nero is the latest "official" MFC71.DLL from March 2003.
I don't think that some applications won't like it.

Btw. the program "VH Screen Capture Driver" http://www.hmelyoff.com/index.php?section=1 also depends on this dll and works good with the nero-shipped version.

Last edited by tedgo; 19th January 2006 at 22:45.
tedgo is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2006, 01:19   #1025  |  Link
thana
Registered User
 
thana's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Austria
Posts: 56
a small cosmetical bug in beta9: when processing multiple files in a queue, the total% bar works only for the first file, after that it displays always 0.00%
thana is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2006, 09:29   #1026  |  Link
Kolich
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 22
Kurtnoise13,
I tried to create MP4 with HEAAC. As it mentioned it a ISO_IEC_14496-3_2001_Amd_1_2003_PDF_version_(en)_038148_CPDF.pdf ,
The High Efficiency AAC Profile contains the audio object types 5 (SBR) and 2(AAC LC). So first 5 bits in AudioSpecificConfig should te 5 for HEAAC for right handling of extensions (ext ObjType, ext Freq & Freq Index). And BeLight writes 2 to this field.
Kolich is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2006, 10:08   #1027  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
@Kolich: don't blame me for that...I'm not an AAC dev. What kind of Encoder engine did you use ?

@thana: if i remember (yeah, I sleep...), this is fixed in the last daily build.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 20th January 2006, 10:37   #1028  |  Link
Kolich
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 22
Kurtnoise13,
i used NeroDigital.

FAAC places files to unknown destination

3gp and WinAmp do not produces HEAAC, as i see.

Last edited by Kolich; 20th January 2006 at 10:51.
Kolich is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 16:44   #1029  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
winamp is able to produce heaac stream...

@All: a new build for testing.

+ Added mfc71.dll detection.
+ Some tweakings & tunings. I hope you like them...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 19:27   #1030  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 12,811
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
winamp is able to produce heaac stream...

@All: a new build for testing.

+ Added mfc71.dll detection.
+ Some tweakings & tunings. I hope you like them...
Just tested the new build and I got the following problem:

Tried to convert a list of PCM Wave Files to OGG Vorbis. Within seconds BeLight showed all files as beeing converted successfully and also showed the final "Transcoding finished" messages. Only now BeLight startet to convert the first file. For this file the progressbar was correct. But after the first file no other files were converted! Nevertheless for each Wave file a .ogg file had been created. But all .ogg files, except the first one, were unplayable 3 KB files...
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 22nd January 2006 at 19:32.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 20:24   #1031  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Strange...how many input files exactly ?
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 20:30   #1032  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 12,811
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
Strange...how many input files exactly ?
14 files

Just tried to convert those files to MP3. Now I got 14 .mp3 files, but each file, except the last one, only contains the first ~12 secondes of the track...
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 22nd January 2006 at 20:34.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 20:35   #1033  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
I'll check why...but this is stange coz I haven't changed something in this part.

Could you test with 3-4 files with the beta 9, please ?
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 21:00   #1034  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 12,811
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
I'll check why...but this is stange coz I haven't changed something in this part.

Could you test with 3-4 files with the beta 9, please ?
Okay. I've now tested in Beta-9 without any daily builds.

14 files: Does *not* work (only one files was converted correctly, some converted files are "empty" and some files were not converted at all)
3 files: All three files converted successfully (but total progressbar didn't work)
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.



Last edited by LoRd_MuldeR; 22nd January 2006 at 21:05.
LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 22nd January 2006, 21:03   #1035  |  Link
LoRd_MuldeR
Software Developer
 
LoRd_MuldeR's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Last House on Slunk Street
Posts: 12,811
And I just noticed: When I add more than one file via Drag&Drop I get an "List out of Bounds" error
__________________
There was of course no way of knowing whether you were being watched at any given moment.
How often, or on what system, the Thought Police plugged in on any individual wire was guesswork.


LoRd_MuldeR is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 01:05   #1036  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
ok...thanks for your tests.
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 01:25   #1037  |  Link
Tima
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Russia, Novosibirsk
Posts: 157
If I want to convert audio '25000 -> 23976', should it be done via OTA or via SOUNDTOUCH settings?
Tima is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 01:58   #1038  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
soundtouch...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 02:19   #1039  |  Link
Tima
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Russia, Novosibirsk
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by Kurtnoise13
soundtouch...
I think so too. But BeLight generates this commandline:
Quote:
"C:\Bin\BeLight\BeSweet.exe" -core( -input "E:\DVD\Pr_Island\project T01 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.ac3" -output "E:\DVD\Pr_Island\project T01 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.ogg" -logfile "E:\DVD\Pr_Island\project T01 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.log" ) -azid( -n1 -s stereo -c normal -L -3db ) -ota( -d -24 -hybridgain -r 25000 23976 ) -ogg( -q 0.600 )
When I additionaly check 'Tempo' checkbox and set it to 0, I get this:
Quote:
"C:\Bin\BeLight\BeSweet.exe" -core( -input "E:\DVD\Pr_Island\project T03 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.ac3" -output "E:\DVD\Pr_Island\project T03 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.ogg" -logfile "E:\DVD\Pr_Island\project T03 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.log" ) -azid( -n1 -s stereo -c normal -L -3db ) -ota( -d -24 -hybridgain -r 25000 23976 ) -ogg( -q 0.600 ) -soundtouch( -r 25000 23976 -tempo 0 )
Tima is offline   Reply With Quote
Old 23rd January 2006, 15:09   #1040  |  Link
Kurtnoise
Swallowed in the Sea
 
Kurtnoise's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Aix-en-Provence, France
Posts: 5,182
Quote:
Originally Posted by Tima
I think so too. But BeLight generates this commandline:

When I additionaly check 'Tempo' checkbox and set it to 0, I get this:
fixed...

@Lord_Mulder: could you try with the last daily build ? thanks...
Kurtnoise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.