Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > Advanced authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 7th September 2005, 06:34   #1  |  Link
joacim
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6
Scenarist: How do you make motion thumbnail chapters?

I am new to Scenarist and I was wondering how to make motion chapter thumbnail buttons. I have imported my chapter menus from photoshop, along with the sub-picture and I created the chapter boxes in photoshop as well. The million dollar question is how do a link my project so that a streaming video for each chapter box is playing on that menu. My finished result was exactly the same as when I imported from Photoshop (several white boxes), the only difference is that when I highlight a chapter box, it would turn red and go directly to that chapter scene I created in the main movie scene selection timeline. How do I get the boxes to play streaming video of the chapters that I created?

P.S. The Matrix Tutorial" doesn't explain this well enough.

Much help greatly appreciated.
joacim is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 03:01   #2  |  Link
jfpolo
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 9
You can't do that with Scenarist, you need to create the menu with another program and import it in Scenarist, a sugestion could be DVD Workshop, if you have the program, or Ulead Video Studio, basically you need a video editor to do that.
jfpolo is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 03:26   #3  |  Link
joacim
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6
Thanks jfpolo,

I have Avid, so I could create those menus there. Shit! I can't believe that I couldn't see that. Thanks very much.

Joacim
joacim is offline   Reply With Quote
Old 9th September 2005, 10:57   #4  |  Link
hendrix
Technicolor Japan
 
Join Date: Aug 2002
Location: Japan
Posts: 526
ya you can use Avid to create the background and Photoshop to create the subpics
hendrix is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2005, 04:11   #5  |  Link
joacim
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 6
Does Photoshop have a Title safe border area?
joacim is offline   Reply With Quote
Old 10th September 2005, 10:27   #6  |  Link
hendrix
Technicolor Japan
 
Join Date: Aug 2002
Location: Japan
Posts: 526
Photoshop CS does
hendrix is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2005, 14:00   #7  |  Link
CirTap
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Germany
Posts: 169
Photoshop CS also honores non-square pixels for PAL and NTSC.
If you happen to have an earlier version, this feature isn't available so watch out the size of your image.
You may create an Action to mark the "title safe"/"action safe" areas using guides, each with a distance of 5% of the original "image" width/height.

Have fun,
CirTap
__________________
You can have programs written fast, well, and cheap, but you only get to pick 2 ...

"I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by." Douglas Adams
CirTap is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.