Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-2 Encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th November 2004, 13:00   #41  |  Link
freelock7
High beam
 
freelock7's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium
Posts: 290
Already tested.
The debug log is empty now.
freelock7 is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2004, 13:31   #42  |  Link
Sectie.B
Registered User
 
Sectie.B's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 14
Peter

I'm having the same problem: encoding window appears but just sits there and cpu usage is way up 98/99 until I hit Cancel (XP1700 + XP SP2)

One difference between 0.01 and 0.01a: with 0.01 I do get a small output (m2v)-file but it is only the first (3 I think) frames. With the a-version I don't get any output at all.

The same scripts (tried several) all work with NuEnc 0.00d and Quenc 0.56.
Sectie.B is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2004, 14:10   #43  |  Link
Peter1234
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 130
NuEnc 0.01a and 0.01a for P4 both open first window. When avs file is entered and encode button is clicked a new window titled Encoding opens with no text. If this window is draged on screen the text appears. All values on screen seem to be zero. Seems to be in loop. CPU usage 50%. Terminates when Quit button is clicked. No Debug.log generated. I think it is stuck trying to find avs file. XP SP1 on P4 with SSE2.
Peter1234 is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2004, 14:27   #44  |  Link
vmesquita
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 126
Hi Peter Cheat,

Thanks for the effort of improving avcodec, looks awesome so far!
Could you please check the ffmpeg modified sources download link? I am trying to download so I can recompile FreeEnc with your improvements, but it looks like the file is corrupted...
__________________
VMesquita

My Tools:
DIKO
FreeEnc: AVS->MPEG2 Encoder
Get them here: http://www.vmesquita.com
vmesquita is offline   Reply With Quote
Old 14th November 2004, 23:22   #45  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
@vmesquita
Try using a download manager. host.sk seems to be a bit overloaded. I having trouble uploading to it, and often have to resume uploads. I'm pretty sure its all there.

@P4 owners
It seems that somehow the GUI screws up with P4 only. Might also be related to a newer Visual C++ dll. I'll redo the encoding window, it might be that it doesn't work because of my dodgy programming. Strange that it works on my AMD flawlessly, but others have problems.

Maybe Nic could tell me why it doesn't work. I don't really know C++.
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 02:29   #46  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
@freelock7, Peter1234 & Sectie.B
Try this. I removed the pause function and compiled in VC++ without any optimisations (debug mode). I don't know if this will work, but have to try something.

EDIT: I've been able to download all the files without any problems using FlashGet. If anyone knows of a good free web host / file host where I can store these files, let me know.
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site

Last edited by Peter Cheat; 15th November 2004 at 02:31.
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 03:22   #47  |  Link
Peter1234
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 130
Peter Cheat,
New test version produces same results as 0.01a and 0.01a for P4 for me. XP SP1 on P4 with SSE2. An empty debug log is not much help. Can you add some more entries at the begining of program that might narrow down where the problem is. Maybe some entries like: program started, first window was generated, avs file name valid, avs file found, avs file loaded, encoding button clicked, encoding window opened, first pass started.
Peter1234 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 03:53   #48  |  Link
dragongodz
....
 
dragongodz's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 2,797
i gave it a try aswell. yep 0 byte debug file and frozen encoding window. and that on windows xp with athlon xp.

tried downloading the ffmpeg source and it quits at 50% every time. tested with flashget and getright. also does not resume.

for free web hosts look here
http://www.free-webhosts.com/

check out the user reviews where you can find out what limits(file types, file sizes etc) there are aswell.

EDIT - infact all the rar files seem to cut in half while the zips download ok. so maybe just using zips for all files is worth trying.

Last edited by dragongodz; 15th November 2004 at 04:18.
dragongodz is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 04:23   #49  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
I've now added mirrors for larger files.

@dragongodz
Is it ok to program in VC++ like this:

m_EncodeDlg.Create(IDD_ENCODE_DIALOG); // Create the encoding window
m_EncodeDlg.ShowWindow(0); // Hide it for now

...when encode button pressed...
m_EncodeDlg.ShowWindow(1); // Show the encoding window

Maybe this is the problem. It works perfectly for me, but other people have trouble. Maybe it is related to the Visual C++ runtime library I am using. I am using 6.02.3104.0 (msvcp60.dll). What version do you have dragongodz?

EDIT: I also have version 7.10.2240.8 (msvcp70.dll). Not sure which one is actually being used.

EDIT2: Debugging shows that msvcp60.dll is being used. Dragongodz, could you try to compile it, maybe then it would work???
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site

Last edited by Peter Cheat; 15th November 2004 at 04:43.
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 05:35   #50  |  Link
dragongodz
....
 
dragongodz's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 2,797
did you Invalidate(); after showing the encoding window ? that will cause a repaint/refresh.

msvcp60.dll version here is 6.0.8972.0

i cant compile it because i cant get the nuenc source code. its in a rar which as i said cuts out before completing downloading.
dragongodz is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 08:50   #51  |  Link
Sectie.B
Registered User
 
Sectie.B's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 14
Quote:
@freelock7, Peter1234 & Sectie.B
Try this. I removed the pause function and compiled in VC++ without any optimisations (debug mode).
Same result I'm afraid (Amd XP1700 & XP+SP2): empty encoding window; high cpu-usage and no output.
Sectie.B is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 09:36   #52  |  Link
freelock7
High beam
 
freelock7's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium
Posts: 290
Only the first frame is encoded at low priority.
Too much cpu use in <high priority>.
Now, it shows that in debug_log:
[mpeg2video @ 6551400C]Warning min_rate > 0 but min_rate != max_rate isnt recommanded!
Bitrateviewer report: 27660 kbs at the beginning!

Last edited by freelock7; 15th November 2004 at 11:31.
freelock7 is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 11:27   #53  |  Link
vmesquita
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 126
@Peter Cheat
Thanks! I managed to download the source using the lycos link. There's a referer problem, i.e., you most visit http://members.lycos.co.uk/petercheat/ and then go to http://members.lycos.co.uk/peterchea...2004-11-14.rar but other than that it's working fine.
__________________
VMesquita

My Tools:
DIKO
FreeEnc: AVS->MPEG2 Encoder
Get them here: http://www.vmesquita.com
vmesquita is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 11:45   #54  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,254
The last 2 versions that you have posted, both encode only 3 frames on my p4.

I B P


Also place "http://members.lycos.co.uk/petercheat/" in front of file name, and flashget downloads "rar" file fine.

Last edited by Audionut; 15th November 2004 at 11:59.
Audionut is offline   Reply With Quote
Old 15th November 2004, 12:35   #55  |  Link
dragongodz
....
 
dragongodz's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Australia
Posts: 2,797
no good for the nuenc source though since it is not mirrored.
dragongodz is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2004, 05:41   #56  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
The source is now zipped instead and also mirrored. I think you have a point there about rar files dragongodz. I've added Invalidate() but I can't tell if it has actaullt done anything. I removed key frame forcing just in case this loop was the problem. Since 3 frames are encoded, this could be the problem. Key frame forcing didn't work 100% anyway.

Try this file (now updated): NuEnc-Test

Let's all hope this one works for everyone.

@freelock7
Quote:
[mpeg2video @ 6551400C]Warning min_rate > 0 but min_rate != max_rate isnt recommanded!
This is not an error. VBR encoding with a min/max bitrate wasn't recommended before my changes. Should be fine now though , provided you can get NuEnc to work at all. I removed this warning from the test version.

Debug.log contains error output from the avcodec library. I redirected the errors there so problems could be solved easier. Hasn't helped much yet though...

EDIT:
Another version with a large amount of debugging info is here
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site

Last edited by Peter Cheat; 16th November 2004 at 06:58.
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2004, 07:25   #57  |  Link
fabrice
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 13
Hi,

Got your source, and I think the problem could be with m_nForceKey array: you don't have a size, and don't allocate it dynamically.
So you can do 2 things: declare it as a array of integer, with an index, or as a pointer.

Fabrice
fabrice is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2004, 07:50   #58  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
I was unure about this when writing it, but according to Microsoft documentation, it is legal.

Quote:
A Microsoft extension allows the last member of a C or C++ structure or class to be a variable-sized array. These are called unsized arrays. The unsized array at the end of the structure allows you to append a variable-sized string or other array, thus avoiding the run-time execution cost of a pointer dereference.

struct PERSON
{
unsigned number;
char name[]; // Unsized array
};
I don't know much C++, I spend most of the time reading info in the MSDN Library. This array began being used in NuEnc 0.00b, and it wasn't a problem then. If it was a memory allocation problem, surely it would freeze before encoding, when the array is declared, no?

Using a pointer would be nicer though, good point.
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2004, 08:08   #59  |  Link
freelock7
High beam
 
freelock7's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Belgium
Posts: 290
It doesn't change anything.
Can you look at the new options you created in the gui.
Sure there is a bad command line or something like this.
freelock7 is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2004, 08:16   #60  |  Link
Peter Cheat
Just a Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Australia
Posts: 225
@Freelock7
Grab the debug version from the link above, try to run it, then post the contents of debug.log. It should have quite a bit of information in it.
__________________
If you want it done properly, do it yourself!
Modified Libavcodec Site
Peter Cheat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.