Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > Advanced authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd October 2004, 16:37   #81  |  Link
D3s7
ScenAid
 
D3s7's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,623
Quote:
Originally posted by eriksen76
Wow that was a lot of tips. Will try them when i come home from work today. Actually I had enabled the log file? Hmm might have delted it in my confusion.

There is just another thought. I manually tell the program where Scenarist is in the very beginning. But if I tell the program to search for the program it can't find it.

This is because it's looking for the installed files in the "c:/..../program files" dir. Both scenarist and numenu are placed in my danish "C:/...../programmer" folder. Could this have a bad effect??

Thanx for your time

/Julius
No Ill effect.. the scenarist scan utility is setup to only scan "c:\program files" to save time during the initial scan... we realize some people wouldn't have it installed there which is why it prompts you if it can't find scenarist
__________________
ScenAid
May just replace the dog as man's best friend
http://www.scenaid.com
D3s7 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 17:45   #82  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Quote:
Originally posted by Zeul
If scenarist has said compile is successful, then unfortunately it is another Automate_Scenarist problem. To fix just close scenarist, and then in your running processes stop Automate_Scenarist. Once this is closed NuMenu4u will carry on as normal.
Just tried once again.... Now with Scenarist 3.0

This is what happens. It says completed!
(Still does not automaticly continue with NuMenu4u, even with the new Automate_Scenarist.

Then I manually shut down the scenarist file in task manager. Then NuMenu4u continues. But after a while it stops the program and exits.

If I now look in the video_ts folder I find the copied "old" files but the new ones (newly encoded) aren't there? I believe that I have to run the bat file now but then it gives me a runtime 76 error telling me that the path is not found????

I'm tearing my hear off right now.......

Please help...

Thanx in advance

/Julius


Strange??

/Julius

Last edited by eriksen76; 22nd October 2004 at 18:07.
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 18:46   #83  |  Link
D3s7
ScenAid
 
D3s7's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,623
you kill scenarist or automate_scenarist in the task manager? When Scenarist builds your menu, what's the last "automated" thing it does.. does it close for you the "completed" messagebox? or do you have to manually click that... how long did you wait before clicking it (if you did it manually) - are you doing other things during this so Scenarist doesn't have focus? - check in your demux directory, you should have a *_Import.log and _Build.log (* = the scriptname)

by copied old files you mean what?
Numenu will exit out when finished if you have that option checked ...

Details Details Details.. we need Details
__________________
ScenAid
May just replace the dog as man's best friend
http://www.scenaid.com
D3s7 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 19:07   #84  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
can u send me the log also
Zeul
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 19:28   #85  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Will post details later, right now I have a friend on visit.

Expect details in 3 hours or so

Thanx

/Julius
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 20:16   #86  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
I have discovered a small bug that manifests itself, IF you invoke a shutdown of the program, then cancel the shutdown. Either trying to START or CLOSE will give an error. At this time this is not worth releasing a whole new build, as it will not affect the actual running of the program.

Zeul
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2004, 23:21   #87  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Quote:
Originally posted by D3s7
you kill scenarist or automate_scenarist in the task manager? When Scenarist builds your menu, what's the last "automated" thing it does.. does it close for you the "completed" messagebox? or do you have to manually click that... how long did you wait before clicking it (if you did it manually) - are you doing other things during this so Scenarist doesn't have focus? - check in your demux directory, you should have a *_Import.log and _Build.log (* = the scriptname)

by copied old files you mean what?
Numenu will exit out when finished if you have that option checked ...

Details Details Details.. we need Details
I will try now to explain in details.

I kill automate_scenarist in the task manager after that it has come up with the "completed" box. I have to close the box manually.

Hmm can't remember how long it took before I hit the "completed" box - Maby 2 mins or so.

During the Scenarist process it did no other jobs which could have stolen some CPU power.

My demux directory?? I believe you mean the root folder where all the created files are stored at. In that case I can't find the:
*_Import.log and _Build.log (* = the scriptname)

I have these folders:

Batch_1 (in this folder there is 2 files: *ScenaristScript27_1* and a large notepad dokument with the same name.

D_VTS_02_0

D_VTS_03_0

VIDEO_TS

NuMenu4U (notepad file)

Update_Menu_Ifo (bat file)
-----------------------------

There is no place in the root folder where I find import.log og build.log files??

Ealier I wrote that old files was copied. With this I mean no newly created files (the ones that was supposed to be compressed are placed here) - They are missing. This is the content of the original folder:

VIDEO_TS
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VTS_01_0
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_1
VTS_02_0 (Size: 1.030.708 - Supposed to be encoded @ 3000avg CCE)
VTS_02_0.BUP
VTS_02_0.IFO
VTS_02_1
VTS_02_2
VTS_02_3
VTS_02_4
VTS_02_5
VTS_02_6
VTS_03_0 (Size: 108.350 - Supposed to be encoded @ 3000avg CCE)
VTS_03_0.BUP
VTS_03_0.IFO
VTS_03_1

And this it what is found in the newly created Video_ts folder:

VIDEO_TS
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VTS_01_0
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO

So as you can see, nothing has actually been created?????

Something interesting in the "Numenu4u.txt" file:

Automatic IfoUpdating skipped - use created .bat file after authoring

But if i double click on the .bat file it gives me error that the patch does not exist.

Oh and i forgot to tell you that after I have clicked "ok" in the "completed box" in Scenarist, I see and overview of the whole project (audio, video sub assets illustrated) in the top of the screen.

In the left corner in the bottom I read this:

"Warning Quadrant or Sigma Design MPEG decoder is not present or the driver is not installed. Warning Hardware decoding of video may not work.

I forgot to mention that I use Avisynth 2.5.5.0 and
CCE.SP.v2.67.00.27 EclCCE.v1.81

Thats the info I got for you

Hope this has been helpful in salving these major problems that I have with this cool program.

I really hope you guys can find out what's wrong

Thanx alot in advance

I will send my numenu4u.txt file to .... can't remember his name


/Julius

Last edited by eriksen76; 22nd October 2004 at 23:43.
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2004, 07:25   #88  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
well, the obvious thing is that full scenarist processing has not been enabled. I assume that you are running NuMenu4u first, then going to DIF4U, otherwise full control would be the default. In scenarist tab, select option 'Import, Compile, Close'

You have selected Import only. This imports the script into scenarist and does nothing else. It won't compile the script for you, doesn't close scenarist and hence when you press updateifos.bat there are no files to update.

Note: you are processing VTS2 & VTS3, this is why the VIDEO_TS folder doesn't contain these files.
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2004, 09:58   #89  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Quote:
Originally posted by Zeul
well, the obvious thing is that full scenarist processing has not been enabled. I assume that you are running NuMenu4u first, then going to DIF4U, otherwise full control would be the default. In scenarist tab, select option 'Import, Compile, Close'

You have selected Import only. This imports the script into scenarist and does nothing else. It won't compile the script for you, doesn't close scenarist and hence when you press updateifos.bat there are no files to update.

Note: you are processing VTS2 & VTS3, this is why the VIDEO_TS folder doesn't contain these files.
I haven't even used the program DIF4U yet?? Is this the problem.
I thought this program worked alone? All I want is to re-encode the menu's and afterwards use e.g Dvdrebuilder.

If I'm not mistaken I wrote somewhere in this thread that I should use Import only. But I see your point of using 'Import, Compile, Close'. I think I've already tryed that, but I'm running a test once again.

If DIF4U is needed to get things work then this surely is my problem. But aren't there a small setup guide for the programs then.

If not maby you could write a few lines.

Thanx for your time

/Julius

EDITED: Just finished testing again with'Import, Compile, Close'
Same problem, NuMenu4u pops up with this message:

Compile not successful - Import manually and run batch file later.

Import manually???????????????





Last edited by eriksen76; 23rd October 2004 at 11:13.
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2004, 18:11   #90  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
If this msg pops up, then scenarist hasn't compiled properly indicating a script error. Can you send me the ALL the ifos, entire frameserving folders, vts_01_0.vob from the subtitles folder.

Also, try the debug screen, this is supposed to zip up all the files I need. It seems to work for some and not others.
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2004, 12:28   #91  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Quote:
Originally posted by Zeul
If this msg pops up, then scenarist hasn't compiled properly indicating a script error. Can you send me the ALL the ifos, entire frameserving folders, vts_01_0.vob from the subtitles folder.

Also, try the debug screen, this is supposed to zip up all the files I need. It seems to work for some and not others.
Just sended you the files using the cool debug tool

/Eriksen76
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2004, 21:19   #92  |  Link
Tore
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 38
I'm trying to reencode Finding Nemo PAL version's menu.

But it failes on the compile part of scenarist.

Info
InfoCreating DVD Files
ErrorAudio Decoding Stream Number of Stream 0 is 1 in PGC:<VTS_1_en_P_81> (Language:<en_1> VTS:<VTS_1>) , shall be less than 0
ErrorAudio Decoding Stream Number of Stream 0 is 1 in PGC:<VTS_1_en_P_82> (Language:<en_1> VTS:<VTS_1>) , shall be less than 0
ErrorAudio Decoding Stream Number of Stream 0 is 1 in PGC:<VTS_1_en_P_83> (Language:<en_1> VTS:<VTS_1>) , shall be less than 0
ErrorValidate From DB failed
ErrorDVD files could not be created

Zeul: Did you get the logfiles and ifofiles i've sendt?
Tore is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 18:19   #93  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
Tore I have received your files and am looking at it now
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 19:54   #94  |  Link
muppets
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 16
Hi Zeul,

redid sex and the city and the new build is working like a charm

thanx muppets
muppets is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 19:56   #95  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
excellent news muppets
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 19:57   #96  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
New build available :

corrects the shutdown procedure,
adds support for multiple audio streams in reused vobs - should correct the NEMO audio error

new executable only (unzip & copy into install folder):
http://www.numenu4u.com/NuMenu4u.RC2.BUILD.6.zip

Last edited by Zeul; 25th October 2004 at 20:13.
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 23:05   #97  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
ATT Zeul

Still same problems as before, have you found out what i'm doing wrong??

Do I need other programs than CCE,Avisynth,Scenarist and main program??

/Julius
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 23:20   #98  |  Link
Zeul
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: England
Posts: 1,361
Updated Build:

Sets the CCE max bitrate correctly depending on audio streams.

http://www.numenu4u.com/NuMenu4u.RC2.BUILD.7.zip

@eriksen76.

I don't seem to have received anything. To clarify I need the frameserving folder, ALL the original IFOs, ALL LOG files, VTS_01_0.VOB from subtitle folder, SCP file.
Zeul is offline   Reply With Quote
Old 25th October 2004, 23:31   #99  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Quote:
Originally posted by Zeul
Updated Build:

Sets the CCE max bitrate correctly depending on audio streams.

http://www.numenu4u.com/NuMenu4u.RC2.BUILD.7.zip

@eriksen76.

I don't seem to have received anything. To clarify I need the frameserving folder, ALL the original IFOs, ALL LOG files, VTS_01_0.VOB from subtitle folder, SCP file.
Strange that you haven't recieved anything, but tomorrow I will send you the needed files.

/Julius
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2004, 08:24   #100  |  Link
eriksen76
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 276
Just sended you the file by email

/Julius
eriksen76 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.