Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd April 2012, 14:51   #14961  |  Link
adam777
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 179
4432 is available at XhmikosR's - http://xhmikosr.1f0.de/ffdshow/
adam777 is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2012, 06:51   #14962  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,638
Why aren't the input levels set to Auto?
It's working fine for me. Correctly flagged streams get correctly treated.
I guess that's what LAV is doing by default and you can't even change this in the GUI.
I suggest to make Auto default.

It also seems that this option is broken anyway or I haven't understood what it is doing exactly.
I extracted a frame of a source with both TV and PC input levels and both frames were bit exact.
That's why I think it is broken.

But no need to fix it, IMHO it can be entirely removed and set to Auto.
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2012, 14:12   #14963  |  Link
egur
QuickSync Decoder author
 
Join Date: Apr 2011
Location: Atlit, Israel
Posts: 916
Quote:
Originally Posted by aufkrawall View Post
Why aren't the input levels set to Auto?
It's working fine for me. Correctly flagged streams get correctly treated.
I guess that's what LAV is doing by default and you can't even change this in the GUI.
I suggest to make Auto default.

It also seems that this option is broken anyway or I haven't understood what it is doing exactly.
I extracted a frame of a source with both TV and PC input levels and both frames were bit exact.
That's why I think it is broken.

But no need to fix it, IMHO it can be entirely removed and set to Auto.
For normal systems "levels" should be off. It would make sense to use in order to transcode a poorly encoded file.
__________________
Eric Gur,
Processor Application Engineer for Overclocking and CPU technologies
Intel QuickSync Decoder author
Intel Corp.
egur is offline   Reply With Quote
Old 24th April 2012, 14:56   #14964  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,638
Quote:
Originally Posted by egur View Post
For normal systems "levels" should be off. It would make sense to use in order to transcode a poorly encoded file.
Could you explain to me what you mean?
Are we talking about the same thing?
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 07:50   #14965  |  Link
betaking
Fantasy Codecs writer
 
betaking's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Yang Zhou,Jiang Su,China
Posts: 392
Hi,last ffdshow svn have a bug! when i Enabled mpeg2 by libavcodec!after I Re-open ffdshow Video decoder configuration mpeg2 still Disabled! is this a bug?
download screen recoder files! After seeing this I think you should understand!
http://www.mediafire.com/?w8aw6vbhi1mej44

Last edited by betaking; 25th April 2012 at 08:00.
betaking is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 12:52   #14966  |  Link
Midzuki
Unavailable
 
Midzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: offline
Posts: 1,401
Quote:
Originally Posted by betaking View Post
Hi,last ffdshow svn have a bug! when i Enabled mpeg2 by libavcodec!after I Re-open ffdshow Video decoder configuration mpeg2 still Disabled! is this a bug?
download screen recoder files! After seeing this I think you should understand!
http://www.mediafire.com/?w8aw6vbhi1mej44
Strange, that problem doesn't happen over here ( r4436, XP Pro w/ SP3 )

Midzuki is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 12:52   #14967  |  Link
haruhiko_yamagata
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Japan
Posts: 1,560
Quote:
Originally Posted by aufkrawall View Post
Why aren't the input levels set to Auto?
It's working fine for me. Correctly flagged streams get correctly treated.
OK, let's change it.

Quote:
It also seems that this option is broken anyway or I haven't understood what it is doing exactly.
I extracted a frame of a source with both TV and PC input levels and both frames were bit exact.
That's why I think it is broken.
It is used for RGB conversion. If you grab in jpeg or some YCbCr output, it doesn't affect.
__________________
[ Download ffdshow | Wiki ]
haruhiko_yamagata is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 12:58   #14968  |  Link
betaking
Fantasy Codecs writer
 
betaking's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Yang Zhou,Jiang Su,China
Posts: 392
Quote:
Originally Posted by Midzuki View Post
Strange, that problem doesn't happen over here ( r4436, XP Pro w/ SP3 )

No! XP PRO SP3 have this problem too!
betaking is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 14:56   #14969  |  Link
Octo-puss
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 544
One of you is wrong :P
Octo-puss is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 15:06   #14970  |  Link
haruhiko_yamagata
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Japan
Posts: 1,560
If I un-install and re-install, I can reproduce.
__________________
[ Download ffdshow | Wiki ]
haruhiko_yamagata is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 15:53   #14971  |  Link
Midzuki
Unavailable
 
Midzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: offline
Posts: 1,401
Hmmm... anyway, that glitch is not relevant to me, I'll keep using CLvsd.ax until the DVD-subpics problem gets fixed
Midzuki is offline   Reply With Quote
Old 25th April 2012, 19:52   #14972  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,638
Quote:
Originally Posted by haruhiko_yamagata View Post
It is used for RGB conversion. If you grab in jpeg or some YCbCr output, it doesn't affect.
Ok, now I got it.
I've checked with 8 bit x264 I444 videos (PC.601, Rec601, PC.709, Rec709) if it works correctly with Auto and it does so.

Last edited by aufkrawall; 25th April 2012 at 20:39.
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 26th April 2012, 07:43   #14973  |  Link
Dstruct
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by betaking View Post
Hi,last ffdshow svn have a bug! when i Enabled mpeg2 by libavcodec!after I Re-open ffdshow Video decoder configuration mpeg2 still Disabled! is this a bug?
download screen recoder files! After seeing this I think you should understand!
http://www.mediafire.com/?w8aw6vbhi1mej44
Related bug: http://forum.doom9.org/showthread.ph...72#post1562572

Last edited by Dstruct; 26th April 2012 at 07:46.
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 26th April 2012, 15:42   #14974  |  Link
aufkrawall
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 1,638
What is the reason why Lagarith isn't supported, please?
aufkrawall is offline   Reply With Quote
Old 26th April 2012, 19:51   #14975  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
Hi.
ffdshow_rev4430_20120415_xvidvideo-ru_x86-msvc2010.zip is crashing on "i444compressed.mkv" sample. Is that a known issue?

EDIT:
ffdshow_rev4437_20120426_xhmikosr.exe working fine.
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2012, 20:29   #14976  |  Link
Milardo
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 79
Hi, can one still compile latest revisions of ffdshow and include the removed vfw codecs? I would like to do that if possible.
Milardo is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2012, 02:33   #14977  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,668
Not possible. Also they have been removed for good reasons. There are better VFW codecs available. Use those.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2012, 19:57   #14978  |  Link
egur
QuickSync Decoder author
 
Join Date: Apr 2011
Location: Atlit, Israel
Posts: 916
Committed new version of QS decoder - some small fixes mostly for broken files.
No ffdshow code changes.
__________________
Eric Gur,
Processor Application Engineer for Overclocking and CPU technologies
Intel QuickSync Decoder author
Intel Corp.
egur is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2012, 02:11   #14979  |  Link
Blight
Software Developer
 
Blight's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Israel
Posts: 992
Hi,
Looking at the change list for build 4437, I see "remove vobsub support (except DVD sub)." listed.
What does this mean? Is backward compatibility with vobsub broken somehow?
__________________
Yaron Gur
Zoom Player . Lead Developer
Blight is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2012, 11:47   #14980  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,668
VobSub support has always been incomplete/buggy.
clsid is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ffdshow, ffdshow tryouts, ffdshow-mt, ffplay, icl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.