Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > Avisynth Development

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 8th April 2012, 06:17   #81  |  Link
avxanne
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by qyot27 View Post
FFmpeg-git from early this morning, FFMS2-r670, AvxSynth r124.
As mentioned above, we tested with ffms 2.17 and libav 0.7.4 so there may be api incompatibilities. We will upgrade to more recent versions of these libraries in the near future.
avxanne is offline   Reply With Quote
Old 17th April 2012, 20:52   #82  |  Link
videophool
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 91
AvxSynth Moved to GitHub

We have moved the AvxSynth project to GitHub. We will take down the Google Code site shortly. www.avxsynth.org is already setup to redirect to GitHub.
videophool is offline   Reply With Quote
Old 27th April 2012, 12:18   #83  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
ok, now this seems veeeeeeerrrrrryyyyyyy promising. a lot really.
i will try this evening or even tomorrow morning to see if it works on debian stable/crunchbang. in wich version of ubuntu was it tested?
hopefully, specially resing filter/resample will work and specially the deinterlace itvc ones, if possible. thats my main issue. whenever i get interlaced source i have to use w1nd0w2.
i'll see and read the documentation.
one thing: does one need to compile mPlayer to make it work properly? afai can tell, it's not needed.
kudos
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2012, 22:17   #84  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
On debian squeeze/crunchbang

on your how to page: https://github.com/avxsynth/avxsynth/wiki/System-Setup please consider changing the following on the point "AvxSynth Build"
from
Quote:
1Get AvxSynth source code from github

git clone git@github.com:avxsynth/avxsynth.git
to
i got an error whilst following ur tutorial, and this step solved it.
error:
Quote:
Cloning into avxsynth...
The authenticity of host 'github.com (207.97.227.239)' can't be established.
RSA key fingerprint is 16:27:ac:a5:76:28:2d:36:63:1b:56:4d:eb:df:a6:48.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? y
Please type 'yes' or 'no': yes
Warning: Permanently added 'github.com,207.97.227.239' (RSA) to the list of known hosts.
Permission denied (publickey).
fatal: The remote end hung up unexpectedly
using debian squeeze, btw
kudos
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2012, 22:36   #85  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
btw, failed to lauch the app. this is the content of my folder after instalation

any thoughts?
kudos
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2012, 13:09   #86  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
another update:
after installing FFMPEGSource, it destroyerd my previous ffmpeg compilation. i've done following this link:https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/...mpilationGuide
afaik, if one compile like the wiki of ffmpeg, your step is unnecessary, am i ritght?
please do provide some input on the previous threads as well, mate
kudos
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 03:57   #87  |  Link
videophool
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
btw, failed to lauch the app. this is the content of my folder after instalation
any thoughts?
kudos
What is in $HOME$/.AVXSynth?
videophool is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 17:57   #88  |  Link
avxanne
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
on your how to page: https://github.com/avxsynth/avxsynth/wiki/System-Setup please consider changing the following on the point "AvxSynth Build"
from
to

Thank you for pointing that out. I've updated the wiki. The original instruction on the wiki worked if ssh was set-up.
avxanne is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 18:27   #89  |  Link
avxanne
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
one thing: does one need to compile mPlayer to make it work properly? afai can tell, it's not needed.
kudos
You do not need mplayer if you just want to dump the frames to stdout. We currently have two applications:
1) AVXEdit - Launches mplayer when you click the "Mplayer" button and plays your AvxSynth script.

2) AvxSynthFrameServer -
Check-out https://github.com/avxsynth/avxsynth...h-Frame-Server
With the default commandine parameter, it would launch mplayer so that the user can view the frames. If you specify it not to launch mplayer, the frames would be dumped to stdout. For example
Code:
./avxSynthFrameServer testavxsynthscript.avs false
You can pipe the output to an encoder, for example, to x264:
Code:
./avxSynthFrameServer testavxsynthscript.avs false | x264 --profile main --level 3.1 --bitrate 3600 --vbv-bufsize 7200 --vbv-maxrate 5400  --thread-input --fps 24 --keyint 48 --min-keyint 48 --no-scenecut --rc-lookahead 48 --deblock 0:0 --bframes 2 --b-adapt 2 --b-pyramid none --b-bias 0 --ref 3 --weightp 2 --qpmin 6 --qpmax 51 --qpstep 4 --ipratio 1.4 --pbratio 1.3 --vbv-init 0.9 --ratetol 1.0 --qcomp 0.5 --cplxblur 20 --qblur 0.5 --aq-mode 1 --aq-strength 1.0 --merange 16 --me umh --direct auto --subme 6 --partitions p8x8,b8x8,i4x4 --trellis 2 --psy-rd 1.00:0 --no-fast-pskip --aud --nal-hrd vbr --sar 1:1 --output elephantTrim_3600.264 --input-res 1280x720 -

Also, for our testing we did not compile mplayer and only did apt-get install mplayer.
avxanne is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 18:34   #90  |  Link
avxanne
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
another update:
after installing FFMPEGSource, it destroyerd my previous ffmpeg compilation. i've done following this link:https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/...mpilationGuide
afaik, if one compile like the wiki of ffmpeg, your step is unnecessary, am i ritght?
please do provide some input on the previous threads as well, mate
kudos
You could use whatever compilation of ffmpeg, but we've mostly tested with libav 0.7 and 0.8. Please do let us know if you see any issues between ffmpegsource and the more recent versions of ffmpeg.
avxanne is offline   Reply With Quote
Old 1st May 2012, 19:08   #91  |  Link
avxanne
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
btw, failed to lauch the app. this is the content of my folder after instalation
That folder should have the AVXEdit executable after make.

What were the compile errors?
avxanne is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2012, 19:29   #92  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by avxanne View Post
That folder should have the AVXEdit executable after make.

What were the compile errors?
i got, none, afaik as i recall. im very exited to see this, dat to my knowlege, and the way i see it, (correct me if im wrong) kinda acts like a mix between avysinth+avsp for linux. wich is nice. i cant feed u back on the above questions mate. i've just instaled a brand new version of #!. so i wont be doing anything that might mess up mu ffmpeg + x264 compililing like i've said earlier... sorry on that. i just cant afford it having to reinstall *nix from scratch, because im noob (still)
but i will provide somefeeback on my experiments on how to make it work. i'l read some more documentation better and try to find ways to make this work.
since like i've said, i compile ffmpeg and x264 like the wiki i've mentioned, it wont be a bad idea for u uys take a look at that compilation since its used by thousands of *nix users, and somehow make AVXSynth work based on those. at least for debian/ubuntu and such distros based uppon dat.
kudos
__________________
Orient-Express

Last edited by Guest; 8th May 2012 at 19:41. Reason: 4
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2012, 20:06   #93  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41

here it is a sucssefull instalation. no bugs during install nothing!
steps i took
1) compiled ffmpeg and x264 like this wiki: http://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/wiki/U...mpilationGuide
2) installed QT like so (dont know if its the best way to do it but it worked with me)
a)
Code:
$ sudo apt-get install libqxt-*
b)
Code:
sudo apt-get -y install libqt4-dev libqt4-designer libqt4-gui
3) installed the rest of the dependencies (exept for th "Build tools" cause it was already installed by he compilation of ffmpeg+x264 and mplayer cause i already had it installed) like the info by doing:
Code:
$ sudo apt-get install liblog4cpp5-dev liblog4cpp5 libcairo2-dev libpango1.0-dev libpango1.0-dev
4) skipped to the "AvxSynth Build" part and proceeded like the wiki
Success!
so far.

fyi: since it runs using QT, on just can simply double click "AVXEdit" and voilá.
FIY: im using testing #!waldorf based on debian wheezy.
kudos
__________________
Orient-Express

Last edited by zacharias; 8th May 2012 at 20:53.
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2012, 21:44   #94  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
after install

i coundt even preview a video. this error shows up:

so i decided to compile and install FFMS-2.17
so after i run
Code:
./configure --enable-shared
i got the following error
Quote:
configure: error: in `/home/zacharias/.local/share/Trash/files/ffms-2.17-src':
configure: error: cannot link with FFmpeg
See `config.log' for more details
any thoughts?
kudos

EDIT: plus i found this on the debian repo's
http://packages.debian.org/search?se...&keywords=FFMS
__________________
Orient-Express

Last edited by zacharias; 8th May 2012 at 21:48.
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2012, 23:16   #95  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 442
See `config.log' for more details
__________________
[AUR] Vapoursynth Stuff
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 8th May 2012, 23:23   #96  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by sl1pkn07 View Post
See `config.log' for more details
here is, mate
http://pastie.org/3881418
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2012, 00:15   #97  |  Link
sl1pkn07
Pajas Mentales...
 
Join Date: Dec 2004
Location: Spanishtán
Posts: 442
configure:15913: gcc -o conftest -O3 -I/usr/local/include -D__STDC_CONSTANT_MACROS -shared -fPIC -DPIC conftest.c -pthread -L/usr/local/lib -lavformat -lavcodec -ldl -lva -lXfixes -lXext -lX11 -ljack -lSDL -lx264 -lvpx -lvorbisenc -lvorbis -ltheoraenc -ltheoradec -logg -lopencore-amrwb -lopencore-amrnb -lmp3lame -lfaac -lz -lrt -lswscale -lavutil -lm >&5
/usr/bin/ld: /usr/local/lib/libx264.a(common.o): relocation R_X86_64_32 against `.rodata.str1.1' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/local/lib/libx264.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status

you fail build x264, or the ffmpeg package need other version of x264
__________________
[AUR] Vapoursynth Stuff

Last edited by sl1pkn07; 9th May 2012 at 00:18.
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2012, 00:24   #98  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
the fpic is the problem. already tryed to compile with --enable-pic
still nothing
kudos
__________________
Orient-Express
zacharias is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2012, 00:33   #99  |  Link
JEEB
もこたんインしたお!
 
JEEB's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Finland / Japan
Posts: 514
Quote:
Originally Posted by zacharias View Post
the fpic is the problem. already tryed to compile with --enable-pic
still nothing
kudos
It's because libraries you built ffmpeg with (that are linked into ffmpeg, and thus will be linked into the ffms you were building) are not built with fPIC.

Also, I already helped you build a working ffms with current ffmpeg for this on #ffmpeg, why continue for eff's sake? I've already told you what you have been doing wrong, and decided that it's just easier for one like you to just cut off all other libraries so that you don't need to rebuild them all just to get a working ffms (because ffms doesn't even use these libraries).

herp le derp
__________________
[I'm human, no debug]
JEEB is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2012, 00:49   #100  |  Link
zacharias
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: PT
Posts: 41
@Jeeb
ive done the compilinv like uve suggested.still got the same error whilst trying to open video on avx.ffms voes well but error still there.that paste bin is the one ive showed u before i follow ur light.to wich im thankfull (:
__________________
Orient-Express

Last edited by zacharias; 9th May 2012 at 01:00.
zacharias is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 13:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.