Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Capturing and Editing Video > New and alternative a/v containers

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 6th January 2012, 14:47   #7901  |  Link
Boltron
Registered User
 
Boltron's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
OK thank you, I will tonight and get right back to you.
Boltron is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 14:53   #7902  |  Link
ageback
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Jiang Su,China
Posts: 58
How can I build IntelQuickSyncDecoder.dll?
The current build batch file doesn't generate this.
ageback is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 15:27   #7903  |  Link
bjd
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 163
Quote:
Lately I have been having problems seeking (by chapters usually) in many of my mkv movies. I finally decided to investigate and it seems to be caused by Lav 43. I went back to Lav 42 and it works fine.
I have the same issue although it only happens on .mkv with a forced .srt stream and seems to be just searching by chapters.

Quote:
Anyway, try this, if you can:
http://files.1f0.de/lavf/LAVFilters-...8-g2596e21.zip
I just have, this did not fix the problem
__________________
4gb DDR3/AMD Fx6300 Windows 8.1, GT750ti, Auzentech Meridian 7.1, LG 42LN5400 4:4:4 1080P LCD TV
bjd is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 15:58   #7904  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by bjd View Post
I have the same issue although it only happens on .mkv with a forced .srt stream and seems to be just searching by chapters.
Thanks, the subtitle hint helped, i managed to reproduce it on one file. The problem seems to be when subtitles are spread way too thin around the file, it would occasionally take really long to find one.

I basically changed it to not look for subtitles, and instead just assume they'll show up when they do.

Give this a try:
http://files.1f0.de/lavf/LAVFilters-...8-g049ef73.zip
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 16:27   #7905  |  Link
bjd
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 163
Quote:
I basically changed it to not look for subtitles, and instead just assume they'll show up when they do.

Give this a try:
http://files.1f0.de/lavf/LAVFilters-...8-g049ef73.zip
Thanks for the quick fix - working fine again now
__________________
4gb DDR3/AMD Fx6300 Windows 8.1, GT750ti, Auzentech Meridian 7.1, LG 42LN5400 4:4:4 1080P LCD TV
bjd is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 17:25   #7906  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by Pat357 View Post
Is it possible to at support for Dirac ? (is open format, sources are available and free to use)
Done.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 18:20   #7907  |  Link
Pat357
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 400
Nev, if you would like a sample of a Dirac video, just say the word(s)
For decoding this video format, is it a matter of just enableling Dirac, or is there more involved ?
I gues (but could be wrong) in the worst cause you'd need to add the Schroedinger sources (free available) and compile these in in Lav-video.
But because FFmpeg already supports dirac video decoding, maybe things are a lot less cumbersome.

Damn, Nev, you are really fast !!
Pat357 is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 18:56   #7908  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
- It seems 16 ref frames are not properly supported. Sometimes you can get some seconds of proper playback, but it hangs the player shortly afterwards. Or it hangs the player without showing a single frame.
I couldn't find a file with such problems, got any link to a known broken file?
Its possible that this was caused by a multi-threading bug in the decoder. I disabled the multi-threading parts for the time being.

Please re-test with the build below, and if it still happens, a link would be great.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 19:05.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 19:04   #7909  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Another test build, something i consider a release candidate:

http://files.1f0.de/lavf/LAVFilters-...0-g8105d18.zip

It contains an updated version of the Intel decoder which fixes a bug with mid-stream AR changing and some other minor fixes.

In addition, my integration of the decoder has been greatly improved, and most known issues resolved. The only issue remaining is that after seeks sometimes it can show a bit of corruption, but thats really nothing big, IMHO. :P
Ideally thats something the splitter should avoid by sending enough data, which is a topic i will address in LAV soon'ish. MKVs should hopefully already work pretty good, its mostly MPEG-TS that should suffer from this (and other some other formats)

A full changelog will follow with the release, i'm mostly looking for feedback on the Intel decoder right now.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 19:07.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 19:52   #7910  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by magilvia View Post
Hi Nevcairiel, I splitted the stream in chunks of 25M, the first chunk is processed with haali media source which exposes just the 4 commentary tracks. The successive chunks are instead processed by lav splitter and all 6 tracks are correctly recognised, two as DTS-HD 7 channels, and work good. There must be something wrong at the very beginning of the stream. BTW it's just "the two towers", disk 1 and 2 which presents this problem.
Here are the first chunks:
1st chunk 25M
2nd chunk 25M
I downloaded both chunks, and they seem to identify both just fine, and i properly get audio.
I had to enable the expand 6.1 to 7.1 option, though, for some reason the Windows mixer doesn't like downmixing 6.1 to stereo.

Please re-test with the test version posted just above this post ^
(Or with 0.44 once its available)
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 20:02.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 20:13   #7911  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by DragonQ View Post
I tried the QuickSync version but unfortunately it doesn't work with a pre-Sandy Bridge i5 (Arrandale). It just says "not supported" and even if I do select it, CPU usage is unaffected.
How odd, i would've thought it works.
That thing has a Intel GPU (not just CPU), and the GPU is being used, right?

Which driver version? I would recommend a update, the 2559 version is what i'm running, but granted thats on a SNB.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 20:24   #7912  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
I couldn't find a file with such problems, got any link to a known broken file?
Its possible that this was caused by a multi-threading bug in the decoder. I disabled the multi-threading parts for the time being.

Please re-test with the build below, and if it still happens, a link would be great.
I just found something interesting thanks to your post. Get this clip. With MT enabled it works, with it disabled it doesn't (hangs in second 4 or so). However, even with MT, if you seek several times you can hang the player too.

Everything else I reported is fixed. Great work on the seeking BTW. Was going to report that a 2500x1700 or something clip didn't quite work as it should, but you disabled >2048 :P

I also found a bit of corruption in the VC-1 Matrix BD, at 00:50:35, when Morpheus kicks Neo. Guess this is a bug in the driver or the hardware, so meh.

On a side note, it'll be nice for the installer overhaul you have planned that when updating LAV the installer didn't overwrite the settings. It's easy to restore them with a .reg file, but for joe average can be a nuisance
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 20:39   #7913  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
I just found something interesting thanks to your post. Get this clip. With MT enabled it works, with it disabled it doesn't (hangs in second 4 or so). However, even with MT, if you seek several times you can hang the player too.
How odd that it works with multi-threading, its just a thing in the interface to the decoder. Well, i'll report it to the author of the decoder, and we'll see what happens.


Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
I also found a bit of corruption in the VC-1 Matrix BD, at 00:50:35, when Morpheus kicks Neo. Guess this is a bug in the driver or the hardware, so meh
Yeah we've reported quite a few VC-1 issues to the Intel driver team, but most of them seemed to only occur with Interlaced material. Anyhow, nothing that i can directly influence, so yeah, meh.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 20:47.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 21:16   #7914  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Nice. Have you tried DVBViewer with QS? The corruption seems a lot more pronounced when changing channels, not minor at all in my book heh . Also one of the H.264 channels shows a black screen for 20-30 seconds, then it plays correctly.
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 21:27   #7915  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
Have you tried DVBViewer with QS? The corruption seems a lot more pronounced when changing channels, not minor at all in my book heh .
Well, the only thing that can really be done is try to not show an image until the corruption is gone, which with live tv doesn't really help you, you still have to wait.


Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
Also one of the H.264 channels shows a black screen for 20-30 seconds, then it plays correctly.
Possible that its not sending a SPS/PPS, or might be a bug .. maybe i have on of those, gotta check
Edit: Seems i have one of those, hehe. Lets see!
Seems to happen on MPEG-2 > H264 changes, but not on H264 -> H264 changes, how odd.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 21:29.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 21:42   #7916  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Found the reason for the 20-30 seconds delay, will get fixed i hope.
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 22:01   #7917  |  Link
DragonQ
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 901
Quote:
Originally Posted by nevcairiel View Post
How odd, i would've thought it works.
That thing has a Intel GPU (not just CPU), and the GPU is being used, right?

Which driver version? I would recommend a update, the 2559 version is what i'm running, but granted thats on a SNB.
Yes, the laptop doesn't have a separate GPU and I have the latest Intel HD Graphics drivers.
DragonQ is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 22:16   #7918  |  Link
kolak
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 2,166
Is it possible to implement v210 or v410 or RG48 output?

What is Y410 is it 10 bit 4:4:4 YUV?
kolak is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 22:19   #7919  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by kolak View Post
Is it possible to implement v210 or v410 or RG48 output?
Possible, sure, useful ... why?
The formats currently implemented are the recommended 8, 10 and 16 bit formats by Microsoft, and while RGB48 might be useful, what can actually use it?

Quote:
Originally Posted by kolak View Post
What is Y410 is it 10 bit 4:4:4 YUV?
Yes.

http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders

Last edited by nevcairiel; 6th January 2012 at 22:48.
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Old 6th January 2012, 22:59   #7920  |  Link
nevcairiel
Registered Developer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hamburg/Germany
Posts: 8,850
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
Also one of the H.264 channels shows a black screen for 20-30 seconds, then it plays correctly.
Use this:
http://files.1f0.de/lavf/IntelQuickSyncDecoder-fix1.zip

It should also take care of the 16 ref-frame issue.

For anyone building their own version, the DLL is currently slightly modified with two fixes, egur knows about them and hopefully also commits them to the repository "soon".
__________________
LAV Filters - open source ffmpeg based media splitter and decoders
nevcairiel is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
decoders, directshow, filters, splitter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.