Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 3rd September 2011, 15:09   #2181  |  Link
Overdrive80
Anime addict
 
Overdrive80's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Spain
Posts: 619
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Never tried it. What happens when you replace the exe files?
If i replaced its encoded sucessfull ^^. Although i did think that result would be better, banding is less.
__________________
Intel i7-6700K + Noctua NH-D15 + Z170A XPower G. Titanium + Kingston HyperX Savage DDR4 2x8GB + Nvidia GTX750 2GB DDR5 + SSD Vertex 4 256 GB + Antec EDG750 80 Plus Gold Mod + Corsair 780T Graphite
Overdrive80 is offline   Reply With Quote
Old 8th September 2011, 18:30   #2182  |  Link
saint-francis
too much lurking
 
saint-francis's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Valhalla
Posts: 668
Are there any plans to add subtitle support to the one click encoder? I have recently started using it but it's only good for titles which don't necessitate subtitles.

BTW I should have started using the one click encoder years ago. It make the whole process much less involved.

@ developers, Thanks for all the hard work. 5 years later I'm still using MeGUI on a regular basis and appreciating it greatly.
saint-francis is offline   Reply With Quote
Old 12th September 2011, 20:13   #2183  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,119
Quote:
Originally Posted by saint-francis View Post
Are there any plans to add subtitle support to the one click encoder?
As I do not have much time for MeGUI I primarily add time consuming things only when I need it for my work or when there is a high demand. OneClick is my favorite in MeGUI and that's the reason for the changes in it during the last year or so. And yes, I also need to handle subtitles so it is likely the next "big thing" in OneClick. Please explain what you want to have a little bit in detail so that I can verify if my plans are fine for you too.

Quote:
Originally Posted by saint-francis View Post
BTW I should have started using the one click encoder years ago. It make the whole process much less involved.
I discovered it also quite late and that's the reason why I am thinking about giving it more prominent place in MeGUI so that this is the default process for handling easy tasks. But of course subtitle support is needed before.

Quote:
Originally Posted by saint-francis View Post
@ developers, Thanks for all the hard work. 5 years later I'm still using MeGUI on a regular basis and appreciating it greatly.
for such words now and then we are doing it

@all:
EDIT: Question moved to http://forum.doom9.org/showthread.php?t=162543

Last edited by Zathor; 15th September 2011 at 20:21.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2011, 19:24   #2184  |  Link
Carpo
Registered User
 
Carpo's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,365
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post

@all:
Another of my workflows is in need of a more appropriate denoiser as the MeGUI ones and therefore I am fiddling around at the moment with the integration of better/newer avisynth filters. As I am no avs expert I would love to have some input. At the moment I am thinking about adding MCTemporalDenoise() (with the options "very low" to "very high") and removing all other denoisers. The good thing with MCTemporalDenoise() is that is only a short step to TempGaussMC(). But I am unsure if it can replace all deinterlacers or which settings should be used by default. Any feedback is welcome!
i would post that question over in the avisynth thread, your more likely to get better feedback in there
__________________
The Internet: where men are men, women are men, and children are FBI Agents
Carpo is offline   Reply With Quote
Old 15th September 2011, 20:21   #2185  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,119
Very good point!
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=162543
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2011, 15:33   #2186  |  Link
foxace
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 20
is it possible to add Avisynth 2.6 MT support? please

http://forum.doom9.org/forumdisplay.php?f=69
foxace is offline   Reply With Quote
Old 16th September 2011, 17:09   #2187  |  Link
JoeH
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 251
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
As I do not have much time for MeGUI I primarily add time consuming things only when I need it for my work or when there is a high demand. OneClick is my favorite in MeGUI and that's the reason for the changes in it during the last year or so. And yes, I also need to handle subtitles so it is likely the next "big thing" in OneClick. Please explain what you want to have a little bit in detail so that I can verify if my plans are fine for you too.
I am very interested in this feature request, and would like to see the ability to output a Blu-ray structure with subtitles muxed in by TSMuxer, with the ability to specify the Font, Font Size, and Border Width options for the subtitles (ideally with MeGUI offering the option to assign a default Font, Font Size and Border Width option - all these options are in TSMuxer, of course).

It would be nice as well to be able to add (at least) two subtitle tracks and (at least) two audio tracks to the Blu-ray structure using One-Click. That would really help simplify my workflow. Thanks!
JoeH is offline   Reply With Quote
Old 17th September 2011, 14:15   #2188  |  Link
saint-francis
too much lurking
 
saint-francis's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Valhalla
Posts: 668
I think that the current subtitle dialog is fine and would be great if incorporated into the one click encoder. Just be able to select one, multiple or all streams and be able to name them and order them. For example when I'm dealing with subtitles I usually only keep the English track but I will sometimes keep other languages if I think I may have an interest in learning that language at a later date. I name them "English Subtitles" or "Spanish Subtitles" and so on, but the English track is always first and default.

And of course BD support would be great but I imagine it's pretty involved so I'll take it if and when it comes. Until then I'll continue to use the regular MeGUI processes for dealing with BD's. It still is much less time consuming than going through whole process manually.

Thanks again.
saint-francis is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2011, 16:19   #2189  |  Link
JoeH
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 251
I forgot one other feature I often use in TSMuxer for the subtitles - the offset in pixels from the bottom of the screen, which is necessary to adjust based on the aspect ratio of the video.
JoeH is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2011, 00:09   #2190  |  Link
nibus
Telewhining
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 275
The main issue I have with MeGUI is that when you create new x264 presets, if MeGUI is not closed properly (if it crashes) none of the presets or changes to the presets are saved.
nibus is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2011, 01:43   #2191  |  Link
flebber
Practising Schemer
 
Join Date: Feb 2008
Location: Newcastle, Australia
Posts: 791
Quote:
Originally Posted by nibus View Post
The main issue I have with MeGUI is that when you create new x264 presets, if MeGUI is not closed properly (if it crashes) none of the presets or changes to the presets are saved.
Megui is crashing on you? I haven't had a megui crash in a long time...what is happening?
flebber is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2011, 02:39   #2192  |  Link
nibus
Telewhining
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 275
Quote:
Originally Posted by flebber View Post
Megui is crashing on you? I haven't had a megui crash in a long time...what is happening?
I doubt it's MeGUI's fault, but occasionally I like to get my game on while encoding at the same time.
nibus is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2011, 13:54   #2193  |  Link
saint-francis
too much lurking
 
saint-francis's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Valhalla
Posts: 668
Quote:
Originally Posted by nibus View Post
I doubt it's MeGUI's fault, but occasionally I like to get my game on while encoding at the same time.
You could pause the process while playing your game and then resume when done.
saint-francis is offline   Reply With Quote
Old 20th September 2011, 14:19   #2194  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,119
Quote:
Originally Posted by nibus View Post
The main issue I have with MeGUI is that when you create new x264 presets, if MeGUI is not closed properly (if it crashes) none of the presets or changes to the presets are saved.
Yes, that is a known point and there should be already a feature request regarding this behavior. I also do not like the way it is handled at the moment. Nevertheless it requires a lot of work to change it and I do not have this time (or want to spend it in other MeGUI areas). So do not expect a change soon.
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 21st September 2011, 18:09   #2195  |  Link
hello_hello
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3,472
If I make changes to MeGUI encoder presets, after having been bitten once, I close and re-open MeGUI when I'm done. Then, if it does happen to crash.....
hello_hello is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2011, 19:53   #2196  |  Link
Famille_CB
Registered User
 
Famille_CB's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: FRANCE, Grenoble
Posts: 46
Hello,

I repost my problem because on this forum. I'm not sure that in the site "http://sourceforge.net/tracker/?group_id=156112&atid=798479" there is live.

I want to know if it's possible to index the input video file with the Direct Show Filters in "One Click Encoder" ?
When I use Avisynth Script Creator I have no issue, Notice : In this case I use the option DirectShow Filter to index the input file.

Thank you a lot.
Famille_CB is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2011, 23:06   #2197  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
DirectShow cant index. To index the source you have to use ffms or dg tools.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2011, 11:47   #2198  |  Link
soehest
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 15
Hi all :-) I am having some trouble when using the one click encoder. I am adding two sources (.vob) and when starting the queue one of the jobs will fail at source detection.



A work around is to send entire queue to worker 1 but this will probabaly not give the quickest encodes, and is kind of annoying if having a huge queue and i forget to reassign the workers ;-) My guess is that megui is trying to use two files at the same time. Is there a workaround for this behaviour?

Best Regards
soehest is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2011, 06:35   #2199  |  Link
Famille_CB
Registered User
 
Famille_CB's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: FRANCE, Grenoble
Posts: 46
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
DirectShow cant index. To index the source you have to use ffms or dg tools.
First of all : thank you Sharktooth.

Secondly, I want to explain something : the files I want to encode with MEGui come from Sony Vegas through a Frame-Server called DebugMode : http://www.debugmode.com/frameserver/).
I know it's not a real file, it's a virtual one; but it's OK when I use "Script Creator" of MEGui.

I'm not sure of the word I have to use. When I use the script creator one window appear :


If I click "DirectShowSource" I have no issue. It's not file indexing perhaps but it works perfectly. I just want to know how can I use "One Click Encoder" with my frame-server.
"One click Encoder" wants to file index my file, it's not the good way perhaps.

Thank you for your help!
Famille_CB is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2011, 06:59   #2200  |  Link
Hiritsuki
Novice of AVS
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 156
New error

Quote:
[Error] Log
-[Information] Versions
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:27] MeGUI Version : 2050 (svn)
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:27] OS : Windows Seven Ultimate Edition x64 SP1 (6.1.65536.7601)
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:27] Latest .Net Framework installed : 4.0 (4.0.30319)
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:27] Avisynth Version : 2.6.0.2 (2011/9/12 下午 11:56:47)
-[Information] Update detection
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:27] Connecting to server: http://megui.org/auto/
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:28] All files are up to date
-[Error] Log for job1 (video, 日常 26.avs -> )
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:30] Started handling job
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:30] Preprocessing
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:30] Avisynth input script
---[NoImage] LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\dgindex\DGDecode.dll")
---[NoImage] Load_Stdcall_Plugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\yadif\yadif.dll")
---[NoImage] LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\avisynth_plugin\ColorMatrix.dll")
---[NoImage] A=DGDecode_mpeg2source("E:\Nichijou\26.d2v", info=3)
---[NoImage] X=A.trim(218,4412)
---[NoImage] Y=A.trim(6212,22154)
---[NoImage] Z=A.trim(23955,46670)
---[NoImage] S=A.trim(48470,48768)
---[NoImage] X+Y+Z+S
---[NoImage] ColorMatrix(hints=true, interlaced=true, threads=0)
---[NoImage] Yadif(order=1)
---[NoImage] Tweak(sat=1.15)
---[NoImage] SplineResize(1920,1080,taps=6)
---[NoImage] NLMeansCL().WarpSharp()
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:31] Job commandline: "C:\Program Files (x86)\MeGUI\tools\x264\x264.exe" --level 5.1 --preset placebo --pass 1 --bitrate 2500 --stats "E:\Nichijou\日常 26.stats" --keyint infinite --min-keyint 25 --bframes 5 --ref 5 --rc-lookahead 250 --merange 64 --psy-rd 0.80:0.05 --sar 1:1 --output NUL "E:\Nichijou\日常 26.avs"
--[Information] [2011/9/29 下午 01:57:31] Encoding started
--[Error] [2011/9/29 下午 01:58:06] An error occurred: x264 [error]: malloc of size 1142784 failed
--[Error] [2011/9/29 下午 01:58:06] An error occurred: x264 [error]: x264_encoder_encode failed
--[Error] [2011/9/29 下午 01:58:06] Process exits with error code: -1
--[Information] [2011/9/29 下午 01:58:06] Standard output stream
--[Information] [2011/9/29 下午 01:58:06] Standard error stream
---[NoImage] avs [info]: 1920x1080p 1:1 @ 30000/1001 fps (cfr)
---[NoImage] x264 [info]: using SAR=1/1
---[NoImage] x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 FastShuffle SSE4.2
---[NoImage] x264 [info]: profile High, level 5.1
---[NoImage]
---[NoImage] x264 [info]: final ratefactor: 25.54
---[NoImage] aborted at input frame 258, output frame 0
--[Information] [2011/9/29 下午 01:58:06] Job completed
__________________
My PC
Hiritsuki is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.