Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th March 2011, 08:09   #16601  |  Link
hayan
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 36
Can you re-check your Video Render or Internal Splitters, to fix the Full speed playing bug???



you can test this bug in realmedia (RealMediaSplitter.ax 2010-XX+ compile ver) or mpg file.
ie.repetitive drag and drop the media file to mpc-hc

Last edited by hayan; 14th March 2011 at 10:41.
hayan is offline  
Old 14th March 2011, 08:11   #16602  |  Link
namaiki
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,073
Are you running the latest graphics drivers for your GPU? What version and what card and OS?
namaiki is offline  
Old 14th March 2011, 11:00   #16603  |  Link
hayan
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 36
This is not the mpg file problem
I download new mpg file(another), and re-reproduce it.


Can you re-check your Video Render or Internal Splitters...?

EVRCP
MPC-HC x86 ~1.5.2.2962 (xvidvideo or XhmikosR ver)
Geforce 8600GT ~260.99, GT430 ~266.58
Win7 x64 sp1

Last edited by hayan; 14th March 2011 at 11:27.
hayan is offline  
Old 14th March 2011, 15:10   #16604  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,667
Feature suggestion:

Currently it is possible to rotate the video an arbitrary number of degrees with Alt+4/6/2/8/1/3 (on numeric keyboard).
I suggest adding Alt+7 for a 180 degree horizontal flip and Alt+9 for a 180 degree vertical flip.
I would also be useful to add those commands to the Pan&Scan menu. Now most people don't know that the rotate feature exists.
clsid is offline  
Old 14th March 2011, 17:31   #16605  |  Link
Ger
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Norway
Posts: 192
@hayan
Pretty sure this is an old issue with the EVR Custom scan line/refresh rate detection. There is an open ticket #805 on the issue. I opened that 6 months ago, but the issue has been around much longer, since Beliyaal's changes. If you disable Vsync (press the v key) in EVR Custom you will probably not see it anymore. Also switching renderers to EVR Sync will help.

If you have any relevant info not already in the ticket, feel free to add it. I don't think splitters have anything to do with it though. I've seen the issue with all kinds of splitters/containers.

@devs
I'd appreciate it if you could take a look at that ticket. Maybe one of you will see right away what goes wrong with the info I added today about the 32-bit minimum signed long scanlines number near the bottom.
Ger is offline  
Old 14th March 2011, 18:37   #16606  |  Link
tetsuo55
MPC-HC Project Manager
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,317
Quote:
Originally Posted by Ger View Post
@devs
I'd appreciate it if you could take a look at that ticket. Maybe one of you will see right away what goes wrong with the info I added today about the 32-bit minimum signed long scanlines number near the bottom.
there are no devs, but maybe janwillems work will help here.
__________________
MPC-HC, an open source project everyone can improve. Want to help? Test Nightly Builds, submit patches or bugs and chat on IRC
tetsuo55 is offline  
Old 14th March 2011, 19:04   #16607  |  Link
Ger
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Norway
Posts: 192
Thanks, but I already know the situation. I use that term about anyone who knows how to code in C++ (or other languages for that matter). I've been following this thread and the project since it started.

My point was, I know several bright/skilled devs follow this thread, so I was asking if they maybe could take a look in case it's a "simple" cast issue. I don't have the knowledge to tell. JanWillem is certainly one of those devs I was addressing, especially since he's working on EVR Custom.

Last edited by Ger; 14th March 2011 at 19:24.
Ger is offline  
Old 14th March 2011, 20:17   #16608  |  Link
v0lt
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 875
@Ger
What should I do to see a bug?

Last edited by v0lt; 14th March 2011 at 20:44.
v0lt is online now  
Old 14th March 2011, 20:35   #16609  |  Link
Ger
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Norway
Posts: 192
Sorry, I don't understand what you're asking? If you're asking how to reproduce the issue I can't help. It only seems to happen occasionally on a few systems. I can't even reliably reproduce it myself. Maybe hayan or one of the other people who reported this in different threads here over the years can help.

Last edited by Ger; 14th March 2011 at 20:37.
Ger is offline  
Old 14th March 2011, 20:41   #16610  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
Quote:
Originally Posted by G_M_C View Post
Strange, i've got the same fluctuations in framerate you report. With both internal DTS decoder as ffdshow decoder on stereo.

My guess is that there is something wrong with the file.

If i still had installed all tools, i'd try EAC3to to rebuild the DTS, and use mkvtoolnix to extract the raw video/subtitles. Then i'd rebuild the whole MKV without using header compression to be sure.
I found something:
Sturreting seems to be fixed if i use FFDshow audio decoder with disabled jitter correction.
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline  
Old 14th March 2011, 20:43   #16611  |  Link
Hera
.NET Web App Dev
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 291
Fixed issue by resetting CoreAVC and manually purging registry from Haali / Matroska.

Two feature suggestions come to mind now,
- Warning Dialog: Current configuration failed, try resetting all settings.
- Warning Dialog: Subtitles cannot be displayed. Please update DirectX.

Both of these errors are silent right now for some reason.
__________________
Intel i7 5820k / 16 GB DDR4 / NV 970 / 4K ASUS
Windows 8.1
Hera is offline  
Old 14th March 2011, 22:28   #16612  |  Link
KornX
primus inter pares
 
KornX's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 70
feature request

make the buffer adjustable!
sometimes i have ongoing IO on the hdd
but many GBs of free RAM...
so i wanna buffer the file (or parts of it)
(like mplayer -cache N)

KornX
__________________
Field Application Engineer
Advanced Micro Devices

Last edited by KornX; 14th March 2011 at 22:33.
KornX is offline  
Old 15th March 2011, 02:18   #16613  |  Link
namaiki
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,073
Quote:
Originally Posted by Hera View Post
Fixed issue by resetting CoreAVC and manually purging registry from Haali / Matroska.

Two feature suggestions come to mind now,
- Warning Dialog: Current configuration failed, try resetting all settings.
Only one thing I can think of: Had you changed which colorspaces CoreAVC is allowed to output in CoreAVC configuration?
(Haali's renderer requires YUY2 or RGB32 output, it will not connect if YV12 or NV12 is the only thing selected)

Quote:
Originally Posted by Hera View Post
- Warning Dialog: Subtitles cannot be displayed. Please update DirectX.
Both of these errors are silent right now for some reason.
If DirectX is too old, there is an error message.

Last edited by namaiki; 15th March 2011 at 02:25.
namaiki is offline  
Old 15th March 2011, 02:46   #16614  |  Link
Hera
.NET Web App Dev
 
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by namaiki View Post
Only one thing I can think of: Had you changed which colorspaces CoreAVC is allowed to output in CoreAVC configuration?
(Haali's renderer requires YUY2 or RGB32 output, it will not connect if YV12 or NV12 is the only thing selected)


If DirectX is too old, there is an error message.
That might have been it. CoreAVC was setup exactly like it was on my ION rig.

There were no error messages.
- There were no error messages indicating why VMR/EVR options were grayed out.
- There were no error messages indicating that Haali was refusing to work.

If I didn't notice missing subtitles, I would simply be unaware of these issues.
__________________
Intel i7 5820k / 16 GB DDR4 / NV 970 / 4K ASUS
Windows 8.1
Hera is offline  
Old 15th March 2011, 02:52   #16615  |  Link
Momber
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 217
Quote:
Originally Posted by JanWillem32 View Post
For the subtitles problem: "allow animation on buffering" might help (even for non-animated input), use 3 or 4 subtitle and EVR buffers, and select one installed font that is in a small .ttf file for the default subtitle and OSD font. I patched a minor filtering bug in my builds, so that should help, too.
I tried all these suggestions. They either have no effect at all, or make the problem worse.
Also, Vsync adjustment is fundamentally broken in your test build.
Momber is offline  
Old 15th March 2011, 13:35   #16616  |  Link
Frozen-Figo
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 54
I used to run rmvb files with MPC, but this time I don't know what I have do wrong. audio streams won't play whatever I do, I tried to add MPC - RealAudio manually and set it as prefer but no luck ... here's what I have

note: other players run rmvb with no problem

Code:
K:\xxxxxx.rmvb::Output 00 (Audio Stream)

Media Type 0:
--------------------------
Audio: RealAudio COOK 44100Hz stereo

AM_MEDIA_TYPE: 
majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: Unknown GUID Name {4B4F4F43-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}
bFixedSizeSamples: 1
bTemporalCompression: 1
lSampleSize: 14880
cbFormat: 112

WAVEFORMATEX:
wFormatTag: 0x2004
nChannels: 2
nSamplesPerSec: 44100
nAvgBytesPerSec: 0
nBlockAlign: 930
wBitsPerSample: 16
cbSize: 0 (extra bytes)

pbFormat:
0000: 04 20 02 00 44 ac 00 00 00 00 00 00 a2 03 10 00 . ..D.........
0010: 00 00|2e 72 61 fd 00 05 00 00 2e 72 61 35 00 00 ...ra.....ra5..
0020: 00 10 00 05 00 00 00 4e 00 18 00 00 03 a2 00 00 .......N.......
0030: 00 00 00 07 55 67 00 00 00 00 00 10 03 a2 00 ba ....Ug........
0040: 00 00 00 00 ac 44 00 00 ac 44 00 00 00 10 00 02 ....D..D......
0050: 67 65 6e 72 63 6f 6f 6b 01 07 00 00 00 00 00 10 genrcook........
0060: 01 00 00 03 08 00 00 25 00 00 00 00 00 06 00 05 .......%........
Frozen-Figo is offline  
Old 15th March 2011, 13:37   #16617  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
No Real Alternative installed?
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline  
Old 15th March 2011, 14:48   #16618  |  Link
Frozen-Figo
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by hoborg View Post
No Real Alternative installed?
It's already installed
Frozen-Figo is offline  
Old 15th March 2011, 14:53   #16619  |  Link
hoborg
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 454
Quote:
Originally Posted by Frozen-Figo View Post
It's already installed
Can you post small sample?
__________________
Working machine: Win10x64 + Intel Skull Canyon
My HTPC.

How to start with Bitcoin
hoborg is offline  
Old 15th March 2011, 15:58   #16620  |  Link
Damien147
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 225
Hello there!

GPU:ati HD4850,catalyst 11.4 preview(same result with 11.2)

WIN 7 64bit

mpc 32bit

evr. custom pres.

With every build I've tried(xhmikosrR's,xvidvideo.ru,JanWillem32's) in over a month I get no chroma upsampling(or bad?) and the osd color is grey.Can you explain to me where is the problem?

With 1.5.1.2903 none of the above happens but I can reproduce the bad chroma thing by forcing 10 bit rgb input(I don't use that option generally).

Is the YV12 chroma upsampling shader the way to go for now?
Damien147 is offline  
Closed Thread

Tags
dxva, h264, home cinema, media player classic, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.