Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10th August 2010, 04:33   #1361  |  Link
gahz
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
Thanks for the report. As it seems to be no general problem please describe the crash in more detail (e.g. post a screenshot or the log if possible)
here's the screenshot:
http://i997.photobucket.com/albums/a...meguicrash.png

happens everytime unless i load the preview. were you asking what steps i take to have it crash?

Last edited by gahz; 10th August 2010 at 04:36. Reason: bad link
gahz is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 11:56   #1362  |  Link
Lighto
The Black Reaper
 
Lighto's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 320
Quote:
Originally Posted by Cloudstrifeff7 View Post
There is a bug with autoupdate. In http://megui.org/auto/ there is x264_presets_v52.zip, but with autoupdate Megui see only x264_presets_v51.zip.

I am guessing this is related to what you mentioned as well.
Lighto is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 12:34   #1363  |  Link
Cloudstrifeff7
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Lighto View Post

I am guessing this is related to what you mentioned as well.
Exactly. In "latest version" there is 5.1.
Cloudstrifeff7 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 18:29   #1364  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,088
5.2 back in action
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 19:03   #1365  |  Link
mariush
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 552
btw... something trivial... maybe you can do an [(filecount!=1) ? ' are ' : ' is ' ] + ' ' + [ (filecount ==0 ) ? 'no' : filecount.toString() ] + ' file' + [ ( filecount !=1 ) ? 's' : '' ] sort of thing

It's just visual but it should also be very easy to implement

Last edited by mariush; 10th August 2010 at 19:06.
mariush is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2010, 19:34   #1366  |  Link
Cloudstrifeff7
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by Zathor View Post
5.2 back in action
Cloudstrifeff7 is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2010, 07:13   #1367  |  Link
gahz
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 54
sorry to bother you zathor, just wanted to inform on newer findings.

the crash that i reported a few posts back seems to only happen on my desktop and not my laptop.

i have all codecs and what not configured the same so i guess i'll just blame diff hardware.

i do know that it happens when i use dgindexnv in my script. could it be because of diff vid cards? one uses a gtx285 and the other a gtx260m
gahz is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 00:08   #1368  |  Link
tebasuna51
Moderator
 
tebasuna51's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Spain
Posts: 5,194
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
Warning with MkvToolNix 4.1.0

Eac3to don't support tracks with "header removal compression" and HD Stream Extractor don't work with these tracks. Tested at least with dts tracks.
Please add eac3to v3.24 to solve the problem after MkvToolNix 4.1.0

Thanks.
__________________
BeHappy, AviSynth audio transcoder, in Doom9 forums. NicAudio, BassAudio, audio decoders.
tebasuna51 is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2010, 15:07   #1369  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
done.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 18:40   #1370  |  Link
Zathor
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,088
Quote:
Originally Posted by gahz View Post
sorry to bother you zathor, just wanted to inform on newer findings.

the crash that i reported a few posts back seems to only happen on my desktop and not my laptop.

i have all codecs and what not configured the same so i guess i'll just blame diff hardware.

i do know that it happens when i use dgindexnv in my script. could it be because of diff vid cards? one uses a gtx285 and the other a gtx260m
Do you use the same graphics driver on both machines? Can you open the avs file with other tools like VirtualDub?

Are you using the latest build of DGIndexNV (2024) and are you able to index your file using the MeGUI\tools\dgindexnv\DGIndexNV.exe without problems?
Zathor is offline   Reply With Quote
Old 17th August 2010, 23:08   #1371  |  Link
Cloudstrifeff7
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 27
When I extract file ogg from mkv with HD Stream Extractor, the tool don't work.

eac3to v3.24
command line: "eac3to.exe" "C:\video.mkv" 2:"C:\T2_Audio - 2.0 channels.ogg" -progressnumbers
------------------------------------------------------------------------------
MKV, 1 video track, 1 audio track, 0:24:11, 24p /1.001
1: h264/AVC, English, 704x480 24p /1.001
2: VORBIS, 2.0 channels, 48kHz
Bitstream parsing for track 2 failed. <WARNING>
Demuxing this track may still produce correct results - or not. <WARNING>
This audio conversion is not supported. <ERROR>
Cloudstrifeff7 is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2010, 21:51   #1372  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 418
ffms2-r325 released
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 02:02   #1373  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
Quote:
Originally Posted by Cloudstrifeff7 View Post
When I extract file ogg from mkv with HD Stream Extractor, the tool don't work.

eac3to v3.24
command line: "eac3to.exe" "C:\video.mkv" 2:"C:\T2_Audio - 2.0 channels.ogg" -progressnumbers
------------------------------------------------------------------------------
MKV, 1 video track, 1 audio track, 0:24:11, 24p /1.001
1: h264/AVC, English, 704x480 24p /1.001
2: VORBIS, 2.0 channels, 48kHz
Bitstream parsing for track 2 failed. <WARNING>
Demuxing this track may still produce correct results - or not. <WARNING>
This audio conversion is not supported. <ERROR>
have you tried with mkvextract?
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 02:13   #1374  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
ffms2 updated to rev 325 (dev build).
please test.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2010, 10:08   #1375  |  Link
gahz
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 54
just wanted to report that i have fixed that wierd crash i was getting. the cause, at least in my case, was nvidia 258.96 drivers using the script i posted earlier. if i used a script that the megui avs script creator spits out i get no crashes but i wont go this route because i like neuron's tools so much. so the only solution i came up with was to rollback my nvidia drivers to the one that win7 update recommends and voila problem fixed no more crashes.
gahz is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2010, 03:26   #1376  |  Link
AMED
Registered User
 
AMED's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 418
Quote:
Originally Posted by Sharktooth View Post
ffms2 updated to rev 325 (dev build).
please test.
I've had a test and there seems to be a problem with the reported frame rate.

v3.25 reports 23.9091908091908 FPS
v3.18 reports 23.976 FPS (which is correct)

best to rollback to v3.18
__________________
A Man Eating Duck
AMED is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2010, 03:18   #1377  |  Link
Sharktooth
Mr. Sandman
 
Sharktooth's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Haddonfield, IL
Posts: 11,768
3.18 has problems with mkv files with header compression.
so, dont know what's better...
however, i'll update ffms as soon as it gets fixed.
Sharktooth is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2010, 17:54   #1378  |  Link
MOS-Marauder
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by tebasuna51 View Post
Please add eac3to v3.24 to solve the problem after MkvToolNix 4.1.0

Thanks.

Is it also possible to change MKV mux options so that this Header Compression is set to NONE on muxing ?

--compression -1:none


Chris
MOS-Marauder is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2010, 18:04   #1379  |  Link
nurbs
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,455
MeGUI does that already.
nurbs is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2010, 19:39   #1380  |  Link
MOS-Marauder
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by nurbs View Post
MeGUI does that already.

Im sorry.. found it in the rls notes

- (zathor) [MkvMergeMuxer] header compression is disabled for all tracks


Chris
MOS-Marauder is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 20:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.