Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > DVD2AVI / DGIndex

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11th July 2010, 19:22   #2021  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Avisynth and VirtualDub versions needed please.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:28   #2022  |  Link
Alf Bundy
Registered User
 
Alf Bundy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Belgium
Posts: 58
My bad neuron2

after adding LoadPlugin(path\DGmultisource.dll)

Errors are gone !
I did 32 reloads (F2), and video memory remained at 192Mb. Juste like it was with the initial load of the script.


I'm sorry, I tought I didn't need the loadplugin() since everything was in the same folder.

Now it's working flawlessly.
You're a genius.
Alf Bundy is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 19:29   #2023  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Thanks for the update and positive test results.

Now we need to figure out what is happening for kebulek. I don't think it is the memory issue.

@tormento

2020 is imminent. Patience is a virtue.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 20:09   #2024  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 924
Torment can be a pleasure

Thanks pal.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 20:54   #2025  |  Link
kebulek
Registered User
 
kebulek's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
A VirtualDub crash is not a memory leak issue. Yes, give me the dump and tell me the Avisynth and VirtualDub versions.

Also, if possible, upgrade your driver to 257.21 and try again.
Avisynth: 2.58, build: Dec 22 2008 [08:46:51]
VirtualDub 1.9.4

And right now, I can't duplicate the freezing, so I can't give you the dump... Weird. Let it go for now, I'll do some testing tomorrow.
kebulek is online now   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 21:28   #2026  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
OK, thanks. It's probably not related to the memory leak issue so I will go ahead and release 2020 and we'll revisit your issue as needed.

Regarding your bad EOF case, I am thinking you have an incomplete picture at the end, but I'm still investigating. I haven't seen it on any other streams. Have you?
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 21:56   #2027  |  Link
Chefkoch_ico
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 143
Just before you release the next version, not only "__aud__" is only substituated with empty string, "__del__" is not substituated at all.

Best regards
Chefkoch_ico is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 22:13   #2028  |  Link
Alf Bundy
Registered User
 
Alf Bundy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Belgium
Posts: 58
It's working for me with the testbuild.

My template :

Code:
video=DGSource("__vid__")  ## ,fieldop=0,deinterlace=1,resize_w=1280, resize_h=720
audio=WavSource("__aud__")

AudioDub(video,audio)
DelayAudio(__del__)# in seconds -> for ms -> (0.000)ms

ConvertToYV12()
Generated script :

Code:
video=DGSource("C:\Users\Alf\Downloads\DGNV testbuild\00001.dgi")  ## ,fieldop=0,deinterlace=1,resize_w=1280, resize_h=720
audio=WavSource("C:\Users\Alf\Downloads\DGNV testbuild\00001 PID 1100 2_0ch 48KHz 192Kbps DELAY 0ms.ac3")

AudioDub(video,audio)
DelayAudio(0.000)# in seconds -> for ms -> (0.000)ms

ConvertToYV12()
Alf Bundy is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 22:24   #2029  |  Link
kebulek
Registered User
 
kebulek's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
OK, thanks. It's probably not related to the memory leak issue so I will go ahead and release 2020 and we'll revisit your issue as needed.

Regarding your bad EOF case, I am thinking you have an incomplete picture at the end, but I'm still investigating. I haven't seen it on any other streams. Have you?
No, but time will tell...

And maybe I found something. I know, you always telling people not to play another video, while encoding with DGNV. But when I open in MPC some .mkv x264 hd video (using CoreAVC 2.0 without CUDA support & AC3filter), pause it and then open dgmultisouce .avs in VDub -> it freezes everytime...
kebulek is online now   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 22:55   #2030  |  Link
Chefkoch_ico
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by Alf Bundy View Post
It's working for me with the testbuild

Sry, I have only looked on the website for a new version, not in the thread.

Thx for the fast bugfix.
Chefkoch_ico is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 23:10   #2031  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Quote:
Originally Posted by kebulek View Post
And maybe I found something. I know, you always telling people not to play another video, while encoding with DGNV. But when I open in MPC some .mkv x264 hd video (using CoreAVC 2.0 without CUDA support & AC3filter), pause it and then open dgmultisouce .avs in VDub -> it freezes everytime.
I can't duplicate it. Given your other problems it sounds like there is something goofy with your system.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 11th July 2010, 23:43   #2032  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Build 2020

* Revised DGMultiSource() to use floating CUVID contexts so that it no longer leaks GPU memory.
This should enable use in all GUIs without the dreaded decoder creation failure or crashes.

* Due to the fix above, CUVID Server and DGSource() are no longer necessary
and are therefore retired and omitted from the distribution.

* Added an error popup for VC1 streams that erroneously contain sequence headers
not followed by an I frame (as required by spec). If you run into this please let me
know.

* Fixed a regression in pulldown detection for VC1.

* For AVC, POCs are now stored in the DGI file as they appear in the stream, i.e., they
are not divided by two.

* Fixed a regression in expansion of the __aud__ and __del__ macros for script generation.

http://neuron2.net/dgdecnv/dgdecnv.html
Guest is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 01:18   #2033  |  Link
RedDwarf1
RedDwarf Fan
 
Join Date: Jun 2005
Location: United Kingdom
Posts: 188
Thank you. The new version is working much better with none of the GPU memory problems which makes it far more usable for me.

I can refresh the script and resize the preview without having to keep one eye on GPU-z for memory usage and keep closing AvsP all the time.

Last edited by RedDwarf1; 12th July 2010 at 02:10.
RedDwarf1 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 01:30   #2034  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
Good to hear, RedDwarf1, and thank you for your test results.

I cannot say enough good things about Nvidia support.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 02:19   #2035  |  Link
RedDwarf1
RedDwarf Fan
 
Join Date: Jun 2005
Location: United Kingdom
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Good to hear, RedDwarf1, and thank you for your test results.

I cannot say enough good things about Nvidia support.
nVidia do offer good support, I have read through your development notes on your site and the support is exceptional.

It's a pity ATI don't offer such support because no matter how good their GPU's are, without developers writing the software for their GPU chipsets, they are a poor choice compared to nVidia for anyone who wants to do anything serious.
RedDwarf1 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 04:27   #2036  |  Link
meatwad
Registered User
 
meatwad's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 106
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
I'm using NV tools regularly so yes I can confirm 1.1.6 works with 2019. Please first try to open the source file manually in DGIndexNV, if it's working then examine the command line executing it manually, GUIs write executed scripts and command lines to log files.

That should open the source:

-i "D:\aaa.h264"

That should open the source and start indexing:

-i "D:\aaa.h264" -o "D:\aaa.dgi"

Easy!
Thanks Stax! That was the problem. The default setting needs to have the -y 1 removed. Here's what StaxRip 1.1.6 has:

-i %source_files_comma% -y 1 -o "%working_dir%\%source_name%.dgi" -a -e.

I knew it had to be something simple.
meatwad is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 06:31   #2037  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 924
Today I'll feed some memory intensive jobs to your newer version.
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
I cannot say enough good things about Nvidia support.
Yep, just waiting for a less hungry Fermi.
__________________
@turment on Telegram
tormento is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 07:06   #2038  |  Link
Sulik
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: San Jose, CA
Posts: 215
Quote:
Yep, just waiting for a less hungry Fermi.
I think I just found a replacement for my 8800GT
http://www.anandtech.com/show/3809/n...the-200-king/4
Sulik is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 13:13   #2039  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,526
I can't get DGDecNV to ignore the vc1 pulldown from the following file.

Here is a sample

It is a vc1 stream extracted from HD DVD using eac3to with -keepPulldown option.

I have tried 2019 and 2020 and both are unsuccessful.

Here is my script:

Code:
LoadPlugin("C:\Program Files\DGDecNV\DGMultiDecodeNV.dll")
DGMultiSource("C:\Personal\Videos\sample_pulldown.dgi", fieldop=2)
rack04 is offline   Reply With Quote
Old 12th July 2010, 13:33   #2040  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,923
You chose ignore pulldown. That will cause the pulldown to not be honored (you can see that because there are no combed frames with fieldop=2) but the frame rate will not be changed. What you should use is force film (fieldop=1). It's all explained in the manual.

If the pulldown is constant pure 3:2 then it is the case that you can get the same result as force film by using ignore and AssumeFPS(23.976) in your script.
Guest is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.