Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29th April 2010, 12:22   #1761  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Here's the patch and a ICL11 build of the last revision with it applied:

Patch: http://www.mediafire.com/?jtjnfgendgm
Build: http://www.mediafire.com/?4u2ygtjxjnj

Have you found any problems with audio switching with this patch? Or only improvements compared to trunk?
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2010, 08:32   #1762  |  Link
albain
Media Control author
 
Join Date: Dec 2006
Location: Paris
Posts: 1,014
Quote:
Originally Posted by liquidskin76 View Post
Hey Guys,

Is there any news on the Haali + DTS-MA issue, in that the audio plays ok however vid stutters and hangs like crazy?

Is it a Haali or ffdshow issue? Is Albain aware of it?

Cheers!
I answered you by PM but here is the final answer so that everyone is aware of that problem : I don't think the problem comes from Haali or FFDshow.
It happens if you have a xonar.

I suspect the audio renderer to blacklist the upstream filter (haali) : when haali is used, ffdshow bitstream filter receives a decoding error from the audio renderer. When MPC splitter is used, it works fine though.

Maybe you should try to use earlier versions of arcsoft (and haali too) to confirm this
albain is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2010, 09:44   #1763  |  Link
Casshern
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 220
Quote:
Originally Posted by The_Iceman View Post
A quick info:
For me, the latest FFDSHOW Svn versions showed some big showstoppers:
- After audio track switching bitstreaming didn't work anymore
- Only if the "first" audio track is a HD track bitstreaming works

Switched back to Rev3318 (like nightfly has in his signature) and everything worked again as it should...

Using a Xonar Slim with arcsoft renderer!
Try to disable/enable the option "connect as pcm first" in the output tab of ffdshow.
Casshern is offline   Reply With Quote
Old 30th April 2010, 14:34   #1764  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,785
Quote:
Originally Posted by albain View Post
I answered you by PM but here is the final answer so that everyone is aware of that problem : I don't think the problem comes from Haali or FFDshow.
It happens if you have a xonar.

I suspect the audio renderer to blacklist the upstream filter (haali) : when haali is used, ffdshow bitstream filter receives a decoding error from the audio renderer. When MPC splitter is used, it works fine though.

Maybe you should try to use earlier versions of arcsoft (and haali too) to confirm this
Wow. That really blows.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 14:19   #1765  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
The_Iceman and vip, please test this build to see if your problems with audio switching are gone: http://www.mediafire.com/?lyzbwyiywfq

Test it with software decoding and bitstreaming if possible.
Hi can you post the .patch file for audio switching, i think it solve an issue in Mediaportal too.

When i change audio stream in Bitstream DTS, i can switch 1 to 2 but if i go again in 1, the movie stop.

I'm thinking that it was a PB within MP but with your last release :
ffdshow_rev3390_20100430_msvc2008.exe it's seems that it solve this issue

Thx.
Seb.

Edit : : i'm an idiot man lol, i just see that you have put a few thread ago
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.

Last edited by Sebastiii; 2nd May 2010 at 14:21. Reason: I'm an idiot
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 18:54   #1766  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
You have it right there
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 2nd May 2010, 19:12   #1767  |  Link
Sebastiii
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: France
Posts: 595
STaRGaZeR, thanks, it solve issue
__________________
HTPC : i7 920 6Go Win10(x64) / Nvidia 1050Ti / P6T Deluxe / Harman-Kardon AVR-355.
Sebastiii is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2010, 09:22   #1768  |  Link
Xin-Hong
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: France
Posts: 29
Hello,

Just some little questions : I want to play some 5.1 HD audio tracks on my 2.1 system (Logitech Z-2300, one jack goes to speakers+sub).
Which settings are good : 2/0/0 Stereo or 2/0/0 Stereo + LFE ?
Does the Dolby Surround/ProLogic and Dolby ProLogic II simulate the surround speakers on a 2.1 system ?

Thanks

Last edited by Guest; 3rd May 2010 at 15:07. Reason: rule 12
Xin-Hong is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2010, 18:53   #1769  |  Link
mark0077
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,049
Playing an m2ts with true-hd in it, using ffdshow audio decoder 3397, when I seek, audio either completely stops, or audio plays at like 10000% as if its trying to catch up to where I seeked to.

Without ffdshow this doesn't occur. Any thing I can post here to help or is this a known problem.
mark0077 is offline   Reply With Quote
Old 3rd May 2010, 19:00   #1770  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Try this build: http://forum.doom9.org/showthread.ph...13#post1395813
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 11:40   #1771  |  Link
st0niMah0ni
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 15
I have a Question for the Xonar users.

Does anybody have a solution for mkv files with 2 audios in it?
If I disable the audioswitcher in mpc-hc it plays both audios at the same time.

If I enable the audio switcher it breaks the bitstream, because its not using arcsoft render.

thx and greetz
st0niMah0ni is offline   Reply With Quote
Old 4th May 2010, 18:03   #1772  |  Link
mark0077
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,049
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
I can seek with this version you posted without issues
mark0077 is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2010, 14:47   #1773  |  Link
dbone1026
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 211
Quote:
Originally Posted by STaRGaZeR View Post
Is this fix now part of the latest svn builds on sourceforge?
__________________
Cheers,
Damian

Blog - http://www.adigitalhomeblog.com
MSS.net blog (contributing editor) - http://www.mediasmartserver.net
dbone1026 is offline   Reply With Quote
Old 6th May 2010, 18:33   #1774  |  Link
STaRGaZeR
4:2:0 hater
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1,307
Yes, starting with build 3409.
__________________
Specs, GTX970 - PLS 1440p@96Hz
Quote:
Originally Posted by Manao View Post
That way, you have xxxx[p|i]yyy, where xxxx is the vertical resolution, yyy is the temporal resolution, and 'i' says the image has been irremediably destroyed.
STaRGaZeR is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 13:32   #1775  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by albain View Post
I answered you by PM but here is the final answer so that everyone is aware of that problem : I don't think the problem comes from Haali or FFDshow.
It happens if you have a xonar.

I suspect the audio renderer to blacklist the upstream filter (haali) : when haali is used, ffdshow bitstream filter receives a decoding error from the audio renderer. When MPC splitter is used, it works fine though.

Maybe you should try to use earlier versions of arcsoft (and haali too) to confirm this
Is anyone else seeing this on either a Xonar or ATi 5xxx (really bad video lag when bistreaming DTS-MA using Haali / ffdshow) as i'm also seeing it on my ATI 5450, via default directsound renderer?

I've tested with the 27/03/2010 and 19/12/2009 builds of Haali.

I'm going to test with CoreAVC in case it's a MPCVideoDec or ffdshow video decoding issue.

@Albain,

I've pm'd you with a log.

Thanks!
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 22:41   #1776  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by liquidskin76 View Post
I'm going to test with CoreAVC in case it's a MPCVideoDec or ffdshow video decoding issue.
Nope, get the same with CoreAVC!

So i've tried the Xonar, the ATI 5450, an Ion board, a Core2 board, fresh builds, previous versions of both Haali and ffdshow, however i always the get the same video/audio lag with Haali / DTS-MA bitstream combo.

I'm sure Haali has works before with DTS-MA bitstreaming in the past, however i'm starting to think maybe not?!

Been testing from mkv so gonna have a go with m2ts.
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 23:17   #1777  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by liquidskin76 View Post
Nope, get the same with CoreAVC!

So i've tried the Xonar, the ATI 5450, an Ion board, a Core2 board, fresh builds, previous versions of both Haali and ffdshow, however i always the get the same video/audio lag with Haali / DTS-MA bitstream combo.

I'm sure Haali has works before with DTS-MA bitstreaming in the past, however i'm starting to think maybe not?!

Been testing from mkv so gonna have a go with m2ts.
Couldn't get any audio with haali / m2ts.
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 08:37   #1778  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Can a ATI 5xxx user confirm if they can successfully bitstream DTS-HD MA when using Haali/mkv combo?

Thanks!
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:01   #1779  |  Link
SamuriHL
Registered User
 
SamuriHL's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 3,785
I'll have to get the latest ffdshow/mpc-hc. I'm nowhere near up to date. I just got back from vacation so I can't promise I'll get to it today but I'll see what I can do.
__________________
HTPC1:W10 Creator Edition, I7 3770k, GTX 1060, Pioneer Elite SC-65, Panasonic 65" 1080p Plasma
Laptop: MSI GT70 Dominator
SamuriHL is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:19   #1780  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Quote:
Originally Posted by SamuriHL View Post
I'll have to get the latest ffdshow/mpc-hc. I'm nowhere near up to date. I just got back from vacation so I can't promise I'll get to it today but I'll see what I can do.
Cheers!
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.