Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14th February 2010, 23:03   #3341  |  Link
Anakunda
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 316
Didnot know that, everything incl. log deleted
The audio wasnot shifted but 'shrinked'. It's ending in abt. 3/4 of the video stream. Though playing normally (no voice modulation)
Using mkvtoolnix-unicode-3.2.0, x264 core:83 r1400 with Sr, do these concern this issue ?
I try convert another movie for the log
Anakunda is offline  
Old 14th February 2010, 23:05   #3342  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Anakunda

try to reproduce the problem with another project then post the .log here please
MuLTiTaSK is offline  
Old 15th February 2010, 05:29   #3343  |  Link
stax76
StaxRip & SharpPlayer dev
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,069
I've added a eac3to GUI finally, so far tested with 2 full rips and 3 sample clips.

Other things weren't much changed so I hope nothing got broke.

http://www.stax76.bplaced.net/files/...Rip_1.1.4.9.7z





__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
SharpPlayer - Open source desktop media player
stax76 is offline  
Old 15th February 2010, 07:55   #3344  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

didn't expect anything less from you
i keep telling everybody why StaxRip is such a special GUI is only cause of it's amazing coder known as stax76 there is only one and we are blessed to have you my friend StaxRip Nation support you always

........................................................
MuLTiTaSK is offline  
Old 15th February 2010, 08:38   #3345  |  Link
Anakunda
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 316
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post

Please mail the log file then.
Tried another movie, audio video not fit also, sending projectfiles
Used MKVtoolnix v3.2.0 with staxrip v1.1.3, does it matter?
if necessary I can upload the foiled output somewhere
Attached Files
File Type: zip bad_cut_projfiles.zip (44.1 KB, 7 views)
Anakunda is offline  
Old 15th February 2010, 08:57   #3346  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@Anakunda

try again with -> StaxRip 1.1.4.9
MuLTiTaSK is offline  
Old 15th February 2010, 09:44   #3347  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

i just ran some quick tests and once again you have amazed me with your coding abilities wow wow wow you are a genius buddy i was not expecting this you couldn't have implemented eac3to any smoother into the workflow of StaxRip i cant believe this is only the first revision of eac3to GUI it's incredible how you make it seem so easy

i gotta play with it some more but it sure looks like Blu-ray conversion can already be added to the list of many great feats that StaxRip offers it's users and Blu-ray support can only get better from here

you also fixed the comp. check bug
MuLTiTaSK is offline  
Old 15th February 2010, 23:16   #3348  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

i still have found nothing broken with the addition of Blu-ray this is good news for all StaxRip users the integration looks to have went very smoothly SD source owners can upgrade with no worries

Blu-ray converters please give it a go and post your feedback here

Download -> StaxRip 1.1.4.9

Last edited by MuLTiTaSK; 15th February 2010 at 23:37.
MuLTiTaSK is offline  
Old 15th February 2010, 23:56   #3349  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

AR & Resolution
for 1080P & 720P


1080p Resolutions:
Code:
AR        Resolution
1.333:1 = 1440 x 1080
1.666:1 = 1800 x 1080
1.777:1 = 1920 x 1080

1.839:1 = 1920 x 1044
1.846:1 = 1920 x 1040
1.853:1 = 1920 x 1036

2.222:1 = 1920 x 864
2.341:1 = 1920 x 820
2.352:1 = 1920 x 816
2.364:1 = 1920 x 812
2.376:1 = 1920 x 808
2.388:1 = 1920 x 804
2.400:1 = 1920 x 800
2.412:1 = 1920 x 796
720p Resolutions:
Code:
AR        Resolution
1.333:1 = 960 x 720
1.666:1 = 1200 x 720
1.777:1 = 1280 x 720

1.839:1 = 1280 x 696
1.849:1 = 1280 x 692
1.860:1 = 1280 x 688

2.222:1 = 1280 x 576 
2.335:1 = 1280 x 548
2.352:1 = 1280 x 544 
2.370:1 = 1280 x 540
2.388:1 = 1280 x 536
2.406:1 = 1280 x 532
2.424:1 = 1280 x 528
MuLTiTaSK is offline  
Old 16th February 2010, 00:07   #3350  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@StaxRip Nation





maybe these could help some users
MuLTiTaSK is offline  
Old 16th February 2010, 00:09   #3351  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

how do i change the default source image size?



Last edited by MuLTiTaSK; 16th February 2010 at 00:21.
MuLTiTaSK is offline  
Old 16th February 2010, 01:24   #3352  |  Link
dgeor
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Very nice job stax, really nice
I just wan't to bother you with one more issue I am facing

some satellite broadcasts I am recording have mono audio instead of stereo
something is going wrong at the encoding of mono audio to aac
the intermediate wave is a mono pcm file and the resulting m4a is stereo with double duration, with wrong pitch or whatever it's called, like slow speaking or sth
meGui and BeHappy, both using avisynth's stdout filter to pass audio to neroAacEnc.exe, do produce correct m4a, but staxrip isn't using that method
so I have thought of four ways to bypass the problem:

the easy way
1) set vdubmod to convert audio to stereo by adding two lines in the project.vcf file so it looks like this
Code:
VirtualDub.Open("N:\\test temp files\\test.avs","",0);
VirtualDub.stream[0].SetMode(1);
VirtualDub.stream[0].SetConversion(0,0,2,0,1);
VirtualDub.SaveWAV("N:\\test temp files\\test.wav");
disadvantage: all streams will become stereo, and I don't know if this is acceptable

the hard way
2) setting a filter to avisynth (that is called ConditionalFilter and it is quite complicated) to check if audio is mono, then use MergeChannels to convert mono to stereo
disadvantage: I thing it's a bit hard to get it working

the obvious way
3) use besweet to convert to stereo
I used the advanced profiles on audio to insert a switch to tell besweet to output stereo audio without success
the command line is:
"%application:BeSweet%" -core( -input "%input%" -output "%output%" -2ch) -ota( -d 0 -g max ) -bsn( -vbr 0.24 )
and -2ch should be adequate, but it is not

the coder's way
4) you as the coder of staxrip, could probably understand what is going wrong with encoding of mono wavs to aac

Having in mind the the 3rd way didn't work as expected, I think noone would be bothered if mono was converted to stereo, so the first way shouldn't be a problem

what is your opinion about?
dgeor is offline  
Old 16th February 2010, 06:22   #3353  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

playlist cutoff
]
MuLTiTaSK is offline  
Old 16th February 2010, 06:44   #3354  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@stax76

please allow a way to demux more audio streams in the demuxer and a option to add them in the container
MuLTiTaSK is offline  
Old 16th February 2010, 09:33   #3355  |  Link
Blue_MiSfit
Derek Prestegard IRL
 
Blue_MiSfit's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles
Posts: 5,282
@stax76:

Any plans to add support for x264's new integrated ffms2 support? Bypassing avisynth entirely and running a pure 64 bit build is dead sexy. It can also be a lot faster in some cases

~MiSfit
Blue_MiSfit is offline  
Old 16th February 2010, 09:46   #3356  |  Link
stax76
StaxRip & SharpPlayer dev
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,069
Quote:
please allow a way to demux more audio streams in the demuxer and a option to add them in the container
Can't it be done easily with custom command line switches? Which container are you targeting?

@dgeor

I reproduced it and guess it's a BeSweet problem, I also tried -ch 2 which did not work and I don't know if there is another way to make BeSweet handle it correctly. I've changed it converting 1 channel files to 2 channel wav files using ffmpeg, that has worked, is that OK?

Quote:
how do i change the default source image size?
Not sure what you mean, maybe the same problem videolover had recently?
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
SharpPlayer - Open source desktop media player
stax76 is offline  
Old 16th February 2010, 10:58   #3357  |  Link
Anakunda
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 316
I use SR 1.1.4 now.
It converted one video OK, but another is again bad sync.
Moreover I tried to convert yet another MPEG2, and SR crashed. The crash is reproducible. Sent logfile via mail.
Here's the full message:

Code:
StaxRip has crashed!

Pro typ bajt bez znaménka byla hodnota buď příliš velká, nebo příliš malá.

StaxRip has crashed!

System.OverflowException: Pro typ bajt bez znaménka byla hodnota buď příliš velká, nebo příliš malá.
   v System.Convert.ToByte(Char value)
   v StaxRip.VirtualDubScript.SaveScript(String path)
   v StaxRip.Audio.CutUsingVirtualDubMod(AudioProfile ap)
   v StaxRip.Audio.Cut(AudioProfile ap)
   v StaxRip.Audio.Process(AudioProfile ap)
   v StaxRip.MainForm.Encode()
   v StaxRip.MainForm.RunJobs()
Anakunda is offline  
Old 16th February 2010, 13:04   #3358  |  Link
stax76
StaxRip & SharpPlayer dev
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,069
@Anakunda

There is some unicode it seems, not sure why my code is crashing, trying to reproduce it I get AviSynth failing to load the script because of the unicode filename so I can't make this work anyway because of AviSynth not supporting unicode in script filenames. Where did you enter this unicode: Hoří, má panenko

As target filename? In that case I could at least add a warning and reject the unicode.
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
SharpPlayer - Open source desktop media player

Last edited by stax76; 16th February 2010 at 13:07.
stax76 is offline  
Old 16th February 2010, 13:41   #3359  |  Link
chagos
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 18
Hi, I have a dvd which stored two version of a movie (theatrical and extended) in the same video and audio streams. Is possible tor rip one or other version? After I load the vob files in StaxRip, I don't see an option for this.
chagos is offline  
Old 16th February 2010, 14:01   #3360  |  Link
stax76
StaxRip & SharpPlayer dev
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,069
@chagos

You need a full rip, then you can use PgcDemux using Mode PGC or VOB ID and 'Create a PGC VOB' option.
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
SharpPlayer - Open source desktop media player
stax76 is offline  
Closed Thread

Tags
gui, h.264, h.265, hevc, mkv, x264, x265

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.