Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > DVD2AVI / DGIndex

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd January 2010, 23:39   #1101  |  Link
MOS-Marauder
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by MuLTiTaSK View Post
@neuron2

might be a shot in the dark or feature request but here we go if i dont crop in DGIndexNV would it be possible to add crop values after saving the .dgi?

example:
Code:
DGSource("*.dgi", deinterlace=0, use_top_field=true, use_pf=false, l=0, t=140, r=0, b=140, resize_w=1280, resize_h=528, fieldop=0)
This is something that i thought as kind of Feature Req. für MeGui.

For example Cropping and Resizing in MeGui using DGToolsNV...

For now i have to enter the Crop Values from MeGui manually inside the DGI File (but works)...If ist is Possible to enter the Crop Values also in the Commandline would be very helpful....

Chris
MOS-Marauder is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 01:37   #1102  |  Link
TheProfosist
Registered User
 
TheProfosist's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by sangwich View Post

everything works fine, however if I try to do resizing with DGDecode like this:

Code:
LoadPlugin("DGDecodeNV.dll")
DGSource("movie.dgi", fieldop=0, resize_w=1280, resize_h=720)
crop( 0, 96, 0, -96)
the processing gets stuck at 99.96% and hangs there indefinitely. Does anyone has same problem or is it just me?
to my knowledge the resize goes before the fieldop in the syntax
DGSource(str "dgi", bool i420, int deinterlace, bool use_top_field, bool use_pf, int resize_w, int resize_h, int fieldop)

idk if that would cause what you talking about though
TheProfosist is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 02:27   #1103  |  Link
Audionut
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,254
DGSource("*.dgi")
Crop(4,4,-4,-4)
__________________
http://www.7-zip.org/
Audionut is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 03:04   #1104  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by sangwich View Post
I'm using 2005 with megui
...
the processing gets stuck at 99.96% and hangs there indefinitely.
Try it without MEGUI and report your results.

Also, just crop in one place, not both in CUVID and in Avisynth.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 04:44   #1105  |  Link
GearX
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
Also, just crop in one place, not both in CUVID and in Avisynth.
Just curious, why not? Just today I was considering doing "coarse" cropping with DGIndexNV and "fine" cropping in Avisynth. For instance if I wanted to crop 17 pixels I was thinking I could crop 16 in DGIndexNV and the last one in Avisynth. Is this a bad idea?

Thanks.
GearX is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 06:38   #1106  |  Link
Guest
Guest
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 21,924
Quote:
Originally Posted by GearX View Post
Just curious, why not? Just today I was considering doing "coarse" cropping with DGIndexNV and "fine" cropping in Avisynth. For instance if I wanted to crop 17 pixels I was thinking I could crop 16 in DGIndexNV and the last one in Avisynth. Is this a bad idea?
You're right, it should be fine. I was just trying to simplify the situation for debugging.
Guest is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 08:13   #1107  |  Link
MuLTiTaSK
Registered User
 
MuLTiTaSK's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 668
@neuron2

any progress on adding stdout capabilities?
MuLTiTaSK is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 09:40   #1108  |  Link
GearX
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by neuron2 View Post
You're right, it should be fine. I was just trying to simplify the situation for debugging.
Ah, I see. Thanks for the clarification
GearX is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 15:25   #1109  |  Link
Efenstor
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Krasnoyarsk, Russian Federation
Posts: 89
I'm having a problem with b2005: getting the "Missing license file" error when trying to load 900 files. The license file is okay.

Last edited by Efenstor; 24th January 2010 at 15:58.
Efenstor is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 17:00   #1110  |  Link
mikeyakame
lookin for my sanity
 
Join Date: Feb 2007
Location: it all depends on the day and which country comes to mind
Posts: 42
I've got a weird bug with Interlaced NTSC anime from a Mpeg2 DVD source running at 29.997fps. It's a hybrid source with frame repeats. If i enable gpu deinterlacing in the .avs script the output video when fed to x264 ends up ~1.5mins shorter than it should be. I checked with build 2005, and problem still arises. If I just pass the .dgi clean with no deinterlace=1 flag set in the DGMultiSource(...) line, then the video length is correct when fed to x264. For now I've gone back to using TIVTC to do the full deinterlacing because of the weird video length bug I am getting. I'm using Nvidia Driver 196.21 on a GTX 280.

If you need anything from me Neuron just let me know. Perhaps it could be the way I am trying to use it too!

Edit: Mind you it only occurs when handling indexed sections with repeat frames. I checked it on the Ending sequence which has no repeat frames, and the video length when loading it up with the .avs is correct.

Last edited by mikeyakame; 24th January 2010 at 17:05.
mikeyakame is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 17:08   #1111  |  Link
stax76
staxrip & mpv.net
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 5,239
For GUIs Multitask's crop suggestion should be very useful.
__________________
StaxRip - use pastebin for log files and imgbox for screenshots
mpv.net player
stax76 is offline   Reply With Quote
Old 24th January 2010, 17:34   #1112  |  Link
Clumpco
Registered User
 
Clumpco's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by stax76 View Post
For GUIs Multitask's crop suggestion should be very useful.
Add me to the list of supporters please.
Clumpco is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2010, 14:51   #1113  |  Link
XadoX
Registered User
 
XadoX's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 190
Is there a way to crop with dgindexnv in commandline?
XadoX is offline   Reply With Quote
Old 25th January 2010, 22:29   #1114  |  Link
TheProfosist
Registered User
 
TheProfosist's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 121
Quote:
Originally Posted by XadoX View Post
Is there a way to crop with dgindexnv in commandline?
it can be done in the dgi file
TheProfosist is offline   Reply With Quote
Old 26th January 2010, 23:15   #1115  |  Link
osgZach
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Waterloo, WI - USA
Posts: 649
Made my donation earlier today.. feel like a kid at christmas
osgZach is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2010, 08:41   #1116  |  Link
lv-jedster
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by osgZach View Post
Made my donation earlier today.. feel like a kid at christmas
You won't regret it. I'm still amazed at the difference it makes for me to be able to get video as processed by nvidia.
lv-jedster is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2010, 08:45   #1117  |  Link
lv-jedster
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 10
@neuron2 -- I'm wondering if you have any plans to add support for the .mp4 container format with h.264 + aac stream. i might be a rare case, but i convert a lot of archival video into mp4 format because that's the format that my player handles best -- but I frequently need to extract snippets of video. currently i'm using ffmpegsource, but i'd love to be able to use dgnv tools.
lv-jedster is offline   Reply With Quote
Old 27th January 2010, 20:57   #1118  |  Link
Abnormal1
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 52
I was wondering, if I had two Nvidia cards (1xVP2 & 1xVP3) how does DG NV Tools decide which to use?

Thanks
Neil
Abnormal1 is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2010, 06:20   #1119  |  Link
TheProfosist
Registered User
 
TheProfosist's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 121
Cropping

i would like to request that the interface for cropping allow at least increment of 2 if not 1 (as long as the resolution ends up even. ex: 1 pixel from each side or 1 from left and 3 from right) and that a zoom function be added to the DGindexNV window for use when cropping, or employ some sort of cropping window like in RipBot264 (i used the programs a while ago so idk if the function is still there) where it shows top left and bottom right corners close up

Last edited by TheProfosist; 28th January 2010 at 09:02.
TheProfosist is offline   Reply With Quote
Old 28th January 2010, 10:32   #1120  |  Link
tormento
Acid fr0g
 
tormento's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Italy
Posts: 768
I don't know if it is a bug of Cuvid Server or of some other software I use, however when I use DGSource and I abort a x264 encoding, I need to close and reopen Cuvid Server to get the following encoding work. DGMultiSource instead works perfectly, I can abort every time I need
__________________
tormento@ircnet
tormento is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.