Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18th April 2009, 18:00   #2201  |  Link
Bajunid
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: KL
Posts: 21
Hi Dean,

That was lightning fast!!!!Thank you for working hard on this...This definitely deserve a donation...wait till 25th (pay day) and I'll be sure to donate.

Unfortunately It's still not working, The log again did not indicate any error and there was no subtitles included in the mts file. While MultiAVCHD is running, I noticed that it did extract the ASS sub and delete it later however it was not included in the final mts file.

Another issue I noticed is that with another mkv anime with 2 ASS subtitles, it has taken the second subtitle file instead of the first one. In my example, first is English and the second is French, so my AVCHD ended up with French subs instead.

I have 5 episode in the series and 3 out of the five ended up with French subs. I checked in each mkv and all of them have 4 tracks, first is video, followed by audio. Then the two subs where all have the English subs listed as 3rd track and French listed as 4th track.

I'm not sure why AVCHD picked the french sub on 3 out of the 5 files.

Maybe you could relook at the codes on teh above 2 issues. Thanks again Dean!
Bajunid is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:09   #2202  |  Link
PixelPipe
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Hi Dean,

After starting MultiAVCHD v2.5-529 it autoupdates to a new version.
When the autoupdate is done I get this error message when I like to start:


Greetings, PixelPipe
Attached Images
 
PixelPipe is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:22   #2203  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
@Bajunid: Ok.. sorry about it.. I left out a '/' and it broke it.. It works now in build 534. For safe reasons: run multiUPDATE.exe

I don't know about track order. If you can use your player "SUBTITLE" button - can you switch to other subtitles or it is only the French present?

@PixelPipe: I can't see the attached file. What does it say?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 18th April 2009 at 18:25.
deank is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:29   #2204  |  Link
PixelPipe
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Hi Dean,

it's a picture tha says says: Access violation at address 008c3338 in module 'calclib.dll'. Read of address 00489000

Greetings, PixelPipe
PixelPipe is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:31   #2205  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
1) There should be a "Line: xxx" message.
2) Try to delete your .ini file
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:36   #2206  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Quote:
Originally Posted by Bajunid View Post
I have 5 episode in the series and 3 out of the five ended up with French subs. I checked in each mkv and all of them have 4 tracks, first is video, followed by audio. Then the two subs where all have the English subs listed as 3rd track and French listed as 4th track.
Can you run build 534 against these files (use [x] Verbose logging) and post your log, please?

I never took time to refine ssa processing because I don't have such files (mkv + ssa) and there was no way to debug...
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 18:43   #2207  |  Link
PixelPipe
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4
Hi Dean,

removing the ini-file worked...strange..
Anyway..Thanks for your help

Best regards, PixelPipe
PixelPipe is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 19:26   #2208  |  Link
elijah.baley
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16
Hello Dean,

I have encountered another small difficulty with multiAVCHD although I suspect the problem as such is caused by tsmuxer. Playback of interlaced SD-video at 25/50i fps on my Sony BDP S-350 stutters after the initial 2-3 seconds. After some reading I have discovered that tsRemux seems to cause the same problems, therefor I suspect that tsmuxer changes the frequenz from 50Hz PAL zu 60 Hz resulting in the stuttering playback (pulldown?).

There is a way around this problem which involves multiplexing the files with MacOS Toast Titanium, but if it is indeed a problem of tsmuxer maybe there is a possibility to override its preset with the original media properties? But if not - it only occurs with interlaced Videos... and so far it is more or less a problem of Sony BDP's.

Stefan
elijah.baley is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 19:30   #2209  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
It is weird to have SD content stutter. Can you post your mediainfo log of such input file?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 19:54   #2210  |  Link
elijah.baley
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16
Sorry for the delay ... I can give you two mediainfo logs - original file and a working (!) "toasted" file.

original:

Format : MPEG-TS
File size : 2.56 GiB
Duration : 1h 33mn
Overall bit rate : 3 914 Kbps
Maximum Overall bit rate : 35.5 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Duration : 1h 33mn
Bit rate : 3 503 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4/3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.338
==============================

toasted:

Format : BDAV
Format/Info : BluRay Video
File size : 2.67 GiB
Duration : 1h 33mn
Overall bit rate : 4 091 Kbps
Maximum Overall bit rate : 18.0 Mbps

Video
ID : 4113 (0x1011)
Menu ID : 1 (0x1)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Main@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Duration : 1h 33mn
Bit rate : 3 665 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 5/4
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.353

Stefan
elijah.baley is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 20:28   #2211  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Does it stutter if you process it in tsMuxeR only?

Does BDedit show 576i if you open output bdmv files?

And not last but most important - is your player / TV PAL?

If not - you can't get rid of the stuttering. And most likely in this case it will be 'jumps', not stuttering.

***

edit: use multiUPDATE.exe to minor-update your multiAVCHD and try again, will you?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 18th April 2009 at 20:37.
deank is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 21:08   #2212  |  Link
elijah.baley
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16
1. Yes, I had tested multiple ways to make those videos working, including tsmuxer only.

2. BDedit shows 576i for all video files - working / not working (and 1080i for the menu items).

3. the TV is PAL and the "toasted" Version works after all. But its menus are just horrible.


I have just run out of DVD+R :-( so I cannot test changes until next week.


Stefan

Last edited by elijah.baley; 18th April 2009 at 21:16.
elijah.baley is offline   Reply With Quote
Old 18th April 2009, 21:59   #2213  |  Link
nicchap
Registered User
 
nicchap's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ottawa, Canada
Posts: 20
Is it possible that m2ts files played from the BR menu will stutter, if played directly (from the streams menu) they do not stutter? That's exactly the problem I'm having on my PS3. Using the latest version (534) and still doing it.
Scenarios:

1) Insert flash drive with AVCHD folder into PS3 -> Select main playlist -> video stutters, audio clips
2) Browse same flash drive from PS3, play the main m2ts file directly, video and audio are fine.

Been dealing with this for a while now.

Last edited by nicchap; 18th April 2009 at 22:05. Reason: not complete
nicchap is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 03:48   #2214  |  Link
coledow
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
i am having some anime, mostly recent ones, freezing up when i play it on my blu ray player. well, the video freezes up the audio is fine. it will freeze on the first frame, if i hit skip, it will take a bit then skip to the next chapter where it'll again freeze on the first frame of that chapter. this is a HD 1280x720 video, and I made sure to force it to 4.1. But I have had other HD anime episodes work fine. I can't figure out what the difference is between the two kinds, they are both h264.

edit: ah, the newer ones have higher reference counts

Last edited by coledow; 19th April 2009 at 17:29.
coledow is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 09:12   #2215  |  Link
navycrow
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 28
hi deank.
Your soft is working perfect for me ! But there is a very missing function. The most simple of the world to implement : The Auto-renaming of AVCHD folder.

If we want to add a new movie to an existing AVCHD folder.
We have to manually rename AVCHD to AVCHD_SOMETHING (for example) in the windows explorer. If not the program display an error message.

Is it possible to add a function to avoid this frustrating handling ??
navycrow is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 09:27   #2216  |  Link
shv
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 27
There are two bars on the lower left of MultiAVCHD. The light blue seams to work but the grey one above shows 185% after the first movie of a compilation is processed. Its value slightly increases while processing following streams. I don't know what this grey bar shall indicate.

Last edited by shv; 19th April 2009 at 09:31.
shv is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 10:17   #2217  |  Link
elijah.baley
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by navycrow View Post
If we want to add a new movie to an existing AVCHD folder.
We have to manually rename AVCHD to AVCHD_SOMETHING (for example) in the windows explorer. If not the program display an error message.

Is it possible to add a function to avoid this frustrating handling ??
If I understand your problem correct, I suggest you make use of the "custom name" function in the right lower corner, that way your target AVCHD folder will look like this "c:\AVCHD_'custom name'" and your input AVCHD folder (i.e. "c:\AVCHD") remains untouched.

I think that should do the trick for you...
elijah.baley is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 10:32   #2218  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Progress % is fixed and if you input AVCHD folder, it will be renamed before importing.

ALWAYS import avchd folders after CLEAN start of multiAVCHD, i.e. - don't do it after a compilation is finished.

If you make a compilation - CLOSE multiAVCHD and then if you need to do anything - start it again. Of course it won't work if you have the input AVCHD folder opened in other applications.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 19th April 2009 at 10:39.
deank is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 10:52   #2219  |  Link
navycrow
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by elijah.baley View Post
If I understand your problem correct, I suggest you make use of the "custom name" function in the right lower corner, that way your target AVCHD folder will look like this "c:\AVCHD_'custom name'" and your input AVCHD folder (i.e. "c:\AVCHD") remains untouched.

I think that should do the trick for you...
Ok but in that way i ve to rename the AVCHD_CUSTOM into AVCHD after compilation. So the problem is the same,isn't it?

edit after just updating to build 535, i ve an error when i trying to do what you're say and the soft hangs !
navycrow is offline   Reply With Quote
Old 19th April 2009, 10:54   #2220  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Okay.. while having this error - can you go and rename this F:\AVCHD yourself? If it errors out it means the folder is LOCKED for some reason. There is nothing I can do.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avchd, blu-ray hd-dvd, mkv, multiavchd, re-author

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.