Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > DVD Rebuilder

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2nd April 2009, 17:01   #2321  |  Link
massiah
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by Capsbackup View Post
@massiah:

I just renamed tsmuxer that came with BD-RB2005, and placed the latest tsmuxer in the tools folder where the original is located. Then BD-RB will just use the new one. You do not need the GUI with BD-RB since BD-RB makes it's own call to tsmuxer. If you need to go back to the old version of tsmuxer, you will still have it available and only have to change the name back.

Thanks Caps...
I will try that and reencode later tonight.
massiah is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 17:15   #2322  |  Link
tekmobile
Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Furiousflea View Post
Cheers Tekmobile...

I was just coming back to me computer to say that 1.8.35 fixes the TrueHD problem and you have already done it lol.

jdobbs, looks like your going to have to include a few different versions of Tsmuxer with BD-Rebuilder depending on audio type\target because I hear the newer versions fix some things and mess around with others (namely playback on the panasonic BD35).

Tekmobile, have you had been having any success with LPCM\DTSMA etc? Thanx
I havnt really had time to play about with the latest version much I tried the dark knight but ran into an error during the rebuild process.

The full encode went flawlessly and multiplexing the m2ts also went fine then it started copying the unchanged files from the origanal but as soon as it got to copying 00007.m2ts (the movie) which was the only one i ReEncoded because the extras were only 5GB in total it instantly failed with an error im trying it again now because I started this disc with version 20.04 and replaced this with 20.05 after the 1st pass was done although this shouldnt make a difference.

When ive done this ill try a LPCM and DTS-HD MA movie
tekmobile is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 18:58   #2323  |  Link
Furiousflea
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
Quote:
Originally Posted by tekmobile View Post
I havnt really had time to play about with the latest version much I tried the dark knight but ran into an error during the rebuild process.

The full encode went flawlessly and multiplexing the m2ts also went fine then it started copying the unchanged files from the origanal but as soon as it got to copying 00007.m2ts (the movie) which was the only one i ReEncoded because the extras were only 5GB in total it instantly failed with an error im trying it again now because I started this disc with version 20.04 and replaced this with 20.05 after the 1st pass was done although this shouldnt make a difference.

When ive done this ill try a LPCM and DTS-HD MA movie
Cheers dude

Although after some more research I'm quite sure it will fail. BD-Rebuilder still tries to do the re-encoding of audio at the end (it encodes the LPCM track with aften). So I assume jdobbs has forgotten to remove that step as he did from version .04-.05 for TrueHD. Haven't tried DTSMA yet myself either.

I'm not sure if you're up to speed but I read in the Bluray\HD DVD Authoring forum that the latest tsmuxer has won't mux DTSHD lossy audio properly (NOT DTSMA) and it can't be bitstreamed correctly.
Furiousflea is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 19:01   #2324  |  Link
Furiousflea
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
Quote:
Originally Posted by massiah View Post
Thanks Caps...
I will try that and reencode later tonight.
Not sure if that was in reference to my post. I was giving instructions on how to fix an already finished encode without having to redo it
Furiousflea is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 19:05   #2325  |  Link
Furiousflea
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
Quote:
Originally Posted by pkho View Post
First time I try to make BD25 full disc using latest version 20.05. Bluray is Barbra Streisand live in concert 2006. After about 25 hours it is done without crash. But picture is all very bright and grainny when playback from harddisk so I have not burn to BD yet. I have done some full disc and movie only to DVD-R before with previous version of the software and looking good. Is that a known bug or I have done something wrong? I see nothing I can change in the program to screw it. BTW the original rip playback just fine.
"All bright and grainy"

This could mean a lot of things.
Furiousflea is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 19:42   #2326  |  Link
Furiousflea
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
jdobbs, you might want to remove the minimum m2ts size that gets encoded that is imposed on BD25 encodes. Just came up against a quirk as a result of it.

I am encoding the Bluray "Rent". The extras on the disc are all encoded in MPEG-2. When I run it through BD-Rebuilder it obviously spits out MPEG-4. The problem is that there are mpls playlists that reference to both the MPEG-4 encoded parts that are over a certain size (I'm guessing your limit is 100mb), and the ones which are under that size which are still in MPEG-2 format copied untouched.

I don't know if this would cause a problem or not on playback but I did load the disc through EAC3TO and it complains about this and I suspect it would have playback problems on most standalone players?

Maybe a removal of the limit altogether? Or an analysis to see what m2ts are referenced\linked in an mpls playlist so that they are all encoded?

For all I know it might not be a problem at all...Can 2 different video codecs exist on the same track across a single MPLS file? I suspect not...
Furiousflea is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 20:01   #2327  |  Link
tekmobile
Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by Furiousflea View Post
For all I know it might not be a problem at all...Can 2 different video codecs exist on the same track across a single MPLS file? I suspect not...
No you can't use 2 different codecs on the same track within a playlist they must be all AVC or all MPEG2

It would be a good idea (it may already do) if BD-Rebuilder read the MPLS files to determine which m2ts files need to be encoded and which can be ignored because ive ran across this before with seamless branched discs where some sections of the playlist were ignored and I had to change the MIN_M2TS value as for all parts to be re encoded

I just loaded the playlist into BD-Info to determine a safe minimum value

I believe if you set the MIN_M2TS value really low such as 1 it would re encode every file
tekmobile is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 21:00   #2328  |  Link
Furiousflea
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 696
Quote:
Originally Posted by tekmobile View Post
No you can't use 2 different codecs on the same track within a playlist they must be all AVC or all MPEG2

It would be a good idea (it may already do) if BD-Rebuilder read the MPLS files to determine which m2ts files need to be encoded and which can be ignored because ive ran across this before with seamless branched discs where some sections of the playlist were ignored and I had to change the MIN_M2TS value as for all parts to be re encoded

I just loaded the playlist into BD-Info to determine a safe minimum value

I believe if you set the MIN_M2TS value really low such as 1 it would re encode every file
Good call, didn't think of that. Cheers for the information
Furiousflea is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2009, 23:09   #2329  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Encoded 'Die Hard' (Region B UK version) to BD25 with v0.20.05 and all went ok. Retained DTS-HD MA audio and it's all good.

Running 'Casino Royale' to BD25 now. I've set it to retain the LPCM HD audio so i'll let you know if i get the same as Furiousflea (where the LPCM encodes to 448k AC3 5.1).

Cheers
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 00:58   #2330  |  Link
san mateo
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Update information about Devil Wears Prada: completely satisfactory demuxing and generating a new blu ray authoring with TSMuxer and then reencode. As I reported in another thread, with BD Rebuilder option movie only the video freezes.

I don't know what's the problem with this movie, but BD Rebuilder movie only, BD9, video wrong (and is not muxer fail, because the video itself is frozen).
san mateo is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 06:15   #2331  |  Link
pkho
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Furiousflea View Post
"All bright and grainy"

This could mean a lot of things.
After another 13 hours run of movie only to BD-5, I finally learn my mistake. I have boost Gamma and Deinterlace in ffdshow setting to watch some poor quality web video before and it all shows in the BD Rebuilder encoding. Will have to do it all over again.

Last edited by pkho; 3rd April 2009 at 06:18.
pkho is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 06:49   #2332  |  Link
tekmobile
Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
Posts: 150
Quote:
Originally Posted by liquidskin76 View Post
Encoded 'Die Hard' (Region B UK version) to BD25 with v0.20.05 and all went ok. Retained DTS-HD MA audio and it's all good.

Running 'Casino Royale' to BD25 now. I've set it to retain the LPCM HD audio so i'll let you know if i get the same as Furiousflea (where the LPCM encodes to 448k AC3 5.1).

Cheers
I can also confirm that LPCM still gets encoded to AC3
tekmobile is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 09:37   #2333  |  Link
massiah
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by Furiousflea View Post
Not sure if that was in reference to my post. I was giving instructions on how to fix an already finished encode without having to redo it
LOL...No Caps...
That was in reference to the placement of the tsmuxer in the tools folder.
Thanks, again.
I have been reencoding since 9:30PM EST...
It is now 4:30 AM EST and I am at 80% progress.

WAR:

BD-25/Movie only/Eng/Eng-one track for each/
AVCHD Compliance/Keep HD Audio for BD-25/No Trellis...

I am waiting....
massiah is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 09:51   #2334  |  Link
dreamk
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Tryed Casino (european version) and at the end got "CorrectMPLS() 00009 5" error thing.

DVD-Rebuilder was already in 100% done and doing task "Integrating new files into BD structure."

DVD-Rebuilder.log
-----------------------
[19:43:47] BD Rebuilder v0.20.05 (beta)
- Source: CASINO
- Input BD size: 44.81 GB
- Approximate total content: [04:00:54.773]
- Target BD size: 22.46 GB
[19:43:47] PHASE ONE, Encoding
- [19:43:47] Extracting audio/subs [VID_00004]
- [19:43:48] Reencoding: VID_00004 (1 of 6)
- [19:47:07] Extracting audio/subs [VID_00020]
- [19:47:09] Reencoding: VID_00020 (2 of 6)
- [19:50:52] Extracting audio/subs [VID_00024]
- [20:01:15] Reencoding: VID_00024 (3 of 6)
- [08:53:13] Extracting audio/subs [VID_00029]
- [08:53:17] Reencoding: VID_00029 (4 of 6)
- [08:56:00] Extracting audio/subs [VID_00054]
- [08:56:25] Reencoding: VID_00054 (5 of 6)
- [09:42:25] Extracting audio/subs [VID_00055]
- [09:42:33] Reencoding: VID_00055 (6 of 6)
[09:55:50]PHASE ONE complete
[09:55:50]PHASE TWO - Rebuild Started
- [09:55:50] Rebuilding BD file Structure
- [09:56:05] CorrectMPLS() 00009 5
[10:45:17] - Aborted at user request

---------------------------------------------
BDREBUILDER.INI file
[Options]
MODE=0
QUICK_EXTRAS=0
PRIORITY_CLASS=0
RESIZE=0
TARGET_SIZE=23000
AUDIO_TO_KEEP=eng;
SUBS_TO_KEEP=eng;fin;
TRELLIS=1
COLOR_BOOST=0
RESIZE_1080=0
DTS_REENCODE=1
AC3_REENCODE=1
AC3_640=0
KEEP_HD_AUDIO=1
AVCHD=0
AUDIO_TRACK_LIMIT=1
SUBTITLE_TRACK_LIMIT=0
CUSTOM_TARGET_SIZE=23450
[Paths]
SOURCE_PATH=D:\BLURAY_TESTIT\CASINO\
WORKING_PATH=D:\BD_REBUILDERTEMP\

So that happened in movie Casino (not Casino Royale), what i later realized that out of curiosity i changed tsmuxer to newer
1.8.35 version so, that might have effect also? I do rerun with older original tsmuxer version and report back tomorrow.
dreamk is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 11:55   #2335  |  Link
liquidskin76
Registered User
 
liquidskin76's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 233
Completed 'Casino Royale' (UK version) to BD25 with HD audio retained however i can confirm it has converted the HD LPCM to AC3 5.1.

Cheers
liquidskin76 is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 12:23   #2336  |  Link
massiah
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by massiah View Post
WAR:

BD-25/Movie only/Eng/Eng-one track for each/
AVCHD Compliance/Keep HD Audio for BD-25/No Trellis...

I am waiting....

NO GO...same thing... oh well...
massiah is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 13:39   #2337  |  Link
Capsbackup
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,995
Quote:
Completed 'Casino Royale' (UK version) to BD25 with HD audio retained however i can confirm it has converted the HD LPCM to AC3 5.1.

Cheers
I can also confirm Casino Royale, NTSC, does not keep the LPCM audio, it encodes it to 448kbps AC3.
Capsbackup is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 14:14   #2338  |  Link
dreamk
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by dreamk View Post
Tryed Casino (european version) and at the end got "CorrectMPLS() 00009 5" error thing.

BD-Rebuilder was already in 100% done and doing task "Integrating new files into BD structure."
Well i burned it to BD-RE disc and movie itself seems to be ok so are sounds and subtitles and menus, extras dont work. Disc size is 22.2Gb.
dreamk is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 18:57   #2339  |  Link
tekmobile
Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
Posts: 150
Any ideas what the problem may be doing the dark knight keep HD audio doing full disc but just encoding the main movie the rest of the disc is only about 5GB
Quote:
-----------------------
[23:02:30] BD Rebuilder v0.20.05 (beta)
- Source: THE_DARK_KNIGHT
- Input BD size: 37.92 GB
- Approximate total content: [02:32:13.332]
- Target BD size: 22.46 GB
[23:02:30] PHASE ONE, Encoding
- [17:24:40] Reencoding: VID_00007 (1 of 1)
[16:28:56]PHASE ONE complete
[16:28:56]PHASE TWO - Rebuild Started
- [16:28:56] Rebuilding BD file Structure
- [16:29:51] DoEncoding() 00052 3
-----------------------
tekmobile is offline   Reply With Quote
Old 3rd April 2009, 22:48   #2340  |  Link
DaMacFunkin
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 120
Obviously i want to keep HD Audio, so:
A, i need to replace tsmuxer with the new one, right?
B, what problems are these new versions throwing up with Panasonic players?
Thanks.
DaMacFunkin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.