Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 9th March 2009, 07:15   #1401  |  Link
WhatHappend
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 31
All my XMB thumbnails are corrupted. I have attached and example 00000001.jpg. I believe it is a bug in mplayer.exe that is causing the issue. I can reproduce the issue if I do -frames 1. The work around is to do -frames 2 and discard the first frame (see 00000002.jpg).

Here is a mplayer command line that works for me:
mplayer -nosound -vo jpeg -frames 2 -ss 30 I:\AVCHD\BDMV\STREAM\00001.mts

The above command line work via remote desktop also. The -ss is the seak position (30 seconds in this case).

What command line is MultiAVCHD using?

Also is MulitAVCHD processing more than one MTS file per title for chapters icons when using XMB menus? I am not getting very many chapter icons between 3-5 per title.
Attached Images
  

Last edited by WhatHappend; 9th March 2009 at 08:17.
WhatHappend is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 09:18   #1402  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
@plee320: You can't play PAL (25fps) content on your (NTSC) console - that's why nothing happens when you play a title.

Quote:
Originally Posted by WhatHappend View Post
Here is a mplayer command line that works for me:
mplayer -nosound -vo jpeg -frames 2 -ss 30 I:\AVCHD\BDMV\STREAM\00001.mts

What command line is MultiAVCHD using?

Also is MulitAVCHD processing more than one MTS file per title for chapters icons when using XMB menus? I am not getting very many chapter icons between 3-5 per title.
Code:
mplayer -ss myduration -frames 1 -ao null  -vo jpeg:quality=100:outdir=/.multiTH mtsfile
Chapters are created @ 5min intervals for the first m2ts file of a title.

I'll change -frames to 2 to see what will happen. You can post back with results with build 445.

***

I did some tests with 60fps sources and finally decided to use -frames 5 as the 5th always shows fine.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 9th March 2009 at 12:36.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 09:44   #1403  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
^ i suggest u to set the menu output format to NTSC by default as it works with both US & EU PS3's & BDP's.

Last edited by ~bT~; 9th March 2009 at 09:52. Reason: edited typo
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 09:50   #1404  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Which default? He seems to see the menu but titles won't play if 25fps - and there is nothing that can be done about it.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 09:51   #1405  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
^ yes that is true. i was talking about the menu
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 10:41   #1406  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Ok... NTSC is now default on first start.

Build 446:

Thumbnails should work for ALL of you - no more distorted frames.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 10:48   #1407  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
^ for some weird reason, when i hit preview, the selected blue menu looks green..

also it keeps reverting back to green when i restart the prog..
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 10:59   #1408  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
No.. It selects a random one (blue/red/green) if XMB is selected But it only does it when CLICKing [x] XMB menu and on restart.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 11:02   #1409  |  Link
~bT~
н∂-αиαтι
 
Join Date: May 2006
Location: Bedfordshire, UK
Posts: 1,005
lol! ok cool
~bT~ is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 11:37   #1410  |  Link
plee320
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by deank View Post
@plee320: You can't play PAL (25fps) content on your (NTSC) console - that's why nothing happens when you play a title.
Deank,

But if I create a USB multiAVCHD and select DISPLAY ALL and then the individual m2ts files, the NTSC PS3 would play the 25fps clips. Although it would behave the same - return to the main menu if I just play the USB as an AVCHD.
plee320 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 12:15   #1411  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Yes, via PS3 XMB you can play individual m2ts in any FPS.

In BluRay/AVCHD mode (BD player mode) you can't play PAL content on NTSC console.

Warning message in the LOG if NTSC is set for menu but some clips are 25fps is added in build 447.

I just finished adding overscan option to multiAVCHD when I realized that it's not going to work, because menu navigation will get misaligned - sorry.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 9th March 2009 at 12:31.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 13:05   #1412  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Did anyone try [x] Edit AVCHD on loading?






Download links updated to build 447. Guide/tutorial updated.

Fixed navigation button for page 2 of classic menu (title names only). Thanks to drelin for pointing it out.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 9th March 2009 at 14:32.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 15:35   #1413  |  Link
jayman
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 16
hey Dean. Is it possible to preview the menu with the actual thumbnails that are going to be made with mplayer?
jayman is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 15:58   #1414  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
No, it is not.

You can use "Cut end" option in Muxer tab and put value: 60 then check the output compilation - it will be created really fast. Then if you like it - put 0 and create normal compilation. It will cut 60 seconds of each clip.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP

Last edited by deank; 9th March 2009 at 16:01.
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 16:01   #1415  |  Link
glen8
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: UK
Posts: 178
I am converting my first video using this software

It's a 1.2GB .mkv file. I have been waiting for over an hour now and it still says 'creating bluray folders (tsmxer)'

i7 with 4gb ram on vista

is this normal?
glen8 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 16:03   #1416  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
Quote:
Originally Posted by glen8 View Post
I am converting my first video using this software

It's a 1.2GB .mkv file. I have been waiting for over an hour now and it still says 'creating bluray folders (tsmxer)'

i7 with 4gb ram on vista

is this normal?
No, it is not normal. It should take less than a minute.

Restart your computer, start multiAVCHD, go to Settings and check [x] Show spawned tools then load the mkv file and see what TSmuxer will show.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 16:04   #1417  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,526
Is there a free playback solution with menu support for the blu-ray menus?
rack04 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 16:05   #1418  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
How is this question related to multiAVCHD?
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 16:13   #1419  |  Link
rack04
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,526
Quote:
Originally Posted by deank View Post
How is this question related to multiAVCHD?
Because I want to be able to verify that I have created the menu I want before burning to a DVD for playback on my Panasonic BD35. Thanks.
rack04 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2009, 17:01   #1420  |  Link
deank
Programmer (or just 教务长)
 
deank's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 4,247
You can try to play 01411.m2ts with MPC or VLC or some other compatible player.
__________________
multiAVCHD - donate | popBD | uncropMKV | mkv2avi | easySUP
deank is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
avchd, blu-ray hd-dvd, mkv, multiavchd, re-author

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.