Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Hardware & Software > Software players

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st January 2009, 17:04   #5381  |  Link
otheos
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 4
Thanks for the replies (and happy new year).

I will try 940 now, as for the luminance is there something I can do?

Thanks again.

Edit: It's funny it took me six and a half years to post here although I keep reading posts all this time. Wow.

Last edited by otheos; 1st January 2009 at 17:07.
otheos is offline  
Old 1st January 2009, 17:36   #5382  |  Link
DeepBeepMeep
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 133
I had reported some time ago the following:
Quote:
I have noticed that using VMR9 exclusive full screen the slider to move around the movie diseapears after only 1s even if the mouse pointer is still on top of it.

With old releases (more than 6 months ago), one had to move away the mouse pointer to make the slider disappear.

I would be grateful if you could put back the old behaviour or at least to offer an option as it is now very hard to use the slider. Many thanks.
I didn't get any feedback. Am I the only one who has this problem? I would be grateful if you could post a fix or give a workaround since because of this "bug", it makes quite hard to use the latest version with all the great new features.

Thanks again for your great product and happy new year 2009!
DeepBeepMeep is offline  
Old 1st January 2009, 18:57   #5383  |  Link
yesgrey
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,295
According to x264 wiki, we can use 5 refs with a resolution of 1920x816 and keep dxva support. I am trying it, but mpc video decoder is not working very well. It runs with dxva, but some of the frames show corrupted squares.
In software mode, it works fine, no corrupted squares.
I uploaded the file here:
http://www.megaupload.com/?d=5ID60EXN

I am using XP SP3, mpc-hc v1.2.940.0, GF8600GT, 178.24 drivers.

Would this be a mpc decoders bug, a drivers bug, a x264 bug, or simply I can only use 4 refs? With 4 refs, it works fine.
yesgrey is offline  
Old 1st January 2009, 19:13   #5384  |  Link
gngn
the hedgehog
 
gngn's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 163
use the latest nvidia beta-drivers: http://www.nvidia.com/object/winxp_180.84_beta.html
with those you can decode in DXVA even 1080p with 11 REFrames
__________________
Athlonx2@2,9Ghz,2G DDRAM2@800Mhz,WinXPSP3 x86,GF8600GTS-256M,Nvidiadrivers 295.73
latest MPC-HC (MVS2010 SP1, GCC 4.7.1)
VMR9renderless+VMR9MixerMode+YUVMixing,VSync+AccurateVSync,all GPUflushes on
gngn is offline  
Old 1st January 2009, 19:44   #5385  |  Link
otheos
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 4
I have now tried 940 to no avail. Maybe if we could follow the luminance issue?

Thanks.
otheos is offline  
Old 1st January 2009, 19:52   #5386  |  Link
gngn
the hedgehog
 
gngn's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 163
"whites are too bright while dark colours are all black." this occures when you use twice the conversion to "0-255" Levels. like using the (16,235->0,255) Shader in MPC-HC and at the same time the full range option of the Nvidia drivers.
__________________
Athlonx2@2,9Ghz,2G DDRAM2@800Mhz,WinXPSP3 x86,GF8600GTS-256M,Nvidiadrivers 295.73
latest MPC-HC (MVS2010 SP1, GCC 4.7.1)
VMR9renderless+VMR9MixerMode+YUVMixing,VSync+AccurateVSync,all GPUflushes on
gngn is offline  
Old 1st January 2009, 20:19   #5387  |  Link
otheos
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 4
Thanks for the tip. I looked into it and no shaders are running. Enabling (16,235->0,255) on MPC-HC makes things even darker (unwatchable).

Also I am using an ATI card and on CCC I get the option to change pixel colour.

http://pub.otheos.com/images/forum/pixelcolors.jpg

But it makes absolutely no difference whatsoever. Maybe my drivers installation is broken.

Thanks for all the help.
otheos is offline  
Old 1st January 2009, 23:15   #5388  |  Link
carnage_pl
Registered User
 
carnage_pl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 66
Windows 7 : update drivers for ATI form MS (date:30-12-08) - no crash but don't play either.
carnage_pl is offline  
Old 2nd January 2009, 01:52   #5389  |  Link
moshmothma
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 85
Quote:
Originally Posted by carnage_pl View Post
Windows 7 : update drivers for ATI form MS (date:30-12-08) - no crash but don't play either.
Why not use the ati drivers? I am using 8.12 on Windows 7.
moshmothma is offline  
Old 2nd January 2009, 02:07   #5390  |  Link
carnage_pl
Registered User
 
carnage_pl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by moshmothma View Post
Why not use the ati drivers? I am using 8.12 on Windows 7.
I have notebook.

Last edited by carnage_pl; 2nd January 2009 at 02:09.
carnage_pl is offline  
Old 2nd January 2009, 11:30   #5391  |  Link
Snowknight26
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,376
When playing a DVD, MPC-HC freezes for about 5-10 seconds when shifting it from one monitor to the next. After it unfreezes, it seems to have either skipped forward a chapter or just randomly skips forward x amount of time.
Snowknight26 is offline  
Old 2nd January 2009, 14:15   #5392  |  Link
Ryokurin
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 92
Quote:
Originally Posted by carnage_pl View Post
I have notebook.
http://www.driverheaven.net/modtool.php

I do not know if it works on 7, but try that. it allows the standard drivers to work with notebooks.
Ryokurin is offline  
Old 2nd January 2009, 15:20   #5393  |  Link
carnage_pl
Registered User
 
carnage_pl's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by Ryokurin View Post
http://www.driverheaven.net/modtool.php

I do not know if it works on 7, but try that. it allows the standard drivers to work with notebooks.
Yes I know about it but it breaks DVXA and crashes Win
carnage_pl is offline  
Old 2nd January 2009, 16:21   #5394  |  Link
tetsuo55
MPC-HC Project Manager
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,317
I just read on wikipedia that the radeon 4300/4500 have a minor revision of UVD called UVD2.2

According to the AMD website and wikipedia article and several forums:

-These card support full bitstream decoding of MPEG2(in UVD instead of the previous shader assisted decoding)
-These cards support Assisted decoding of MPEG1 and DIVX
-These cards fix compatibility with h264/vc1/mpeg2 files (possibly allowing for L5.1 decoding)

Does anyone have access to one of these cards? (the 4300 series is not recommended for any deinterlacing/post-processing testing)
tetsuo55 is offline  
Old 2nd January 2009, 18:59   #5395  |  Link
shaolin95
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 241
Quote:
Originally Posted by alexins View Post
Media Player Classic HomeCinema (x86), svn 940
Media Player Classic HomeCinema (x64), svn 940

Supported languages: CN, CZ, DE, ES, FR, HU, IT, KR, PL, RU, SK, TR, UA

Changes log

Updated FFmpeg
Silly question of the day.
Every time I download one of these there are a lot of dlls with the exe.
Do I need to do anything with the DLL or just have them in the same folder I unpack the mpcplayer?
shaolin95 is offline  
Old 2nd January 2009, 19:02   #5396  |  Link
nae1986
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 12
One .dll contains icons, others are for localization.
I only keep "mplayerc.exe" (plus the .ini) and all is working fine.
nae1986 is offline  
Old 2nd January 2009, 20:14   #5397  |  Link
ADude
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 340
I have a problem playing an MKV file that has an unusual characteristic - it has two audio streams, one DTS and one "Vorbis". The encoder made the Vorbis stream as the default, evidently, because it comes up with that one playing. I am using Haali Splitter and when I select the DTS track, it does not work.

My guess is that since DTS requires a different group of filters, it would seem that Haali Splitter audio selection does not change the filters loaded by MPC.

I tried enabling the Internal Audio Switcher, but it only shows one choice of "MKV file audio".

( I can play the file with the Vorbis audio without problems, and I can play other MKV files that only have DTS audio tracks, but I cannot change from Vorbis audio to DTS audio using Haali Splitter. )

Any thoughts ?
__________________
s/w: Vista Home Basic 32bit (no Aero), MPC-HC, EVR Custom Presenter, CoreAVC Pro, ffdshow, SPDIFer
h/w: Antec 2480 case, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4200+, 2.5gb+512mb, ATI x1250 IGP, MS MCE remote
ADude is offline  
Old 2nd January 2009, 23:13   #5398  |  Link
alexins
MPC-BE DEV
 
alexins's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Slovenija
Posts: 584
Media Player Classic HomeCinema (x86), svn 942
Media Player Classic HomeCinema (x64), svn 942

Supported languages: CN, CZ, DE, ES, FR, HU, IT, KR, PL, RU, SK, TR, UA

Changes log

Eac3 fix for spectral extension
__________________
Win10 x64, i7 7700K 5.2Ghz, ASUS MAXIMUS VIII HERO, HyperX Fury 16GB (2x8GB) 3000MHz, ASUS GTX1060-6G,TV Philips 40PFS6909/12, MED1000X3D
Media Player Classic - BE x86/x64. Team of developers.
alexins is offline  
Old 3rd January 2009, 05:41   #5399  |  Link
Snowknight26
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,376
Would be nice to have some of the bugs here be acknowledged by the devs.

And on that note, my issue in #4848 still happens.
Sample here: http://www.stfcc.org/misc/Animusic.2...64-S26.cut.mkv

Last edited by Snowknight26; 3rd January 2009 at 08:37. Reason: grammar
Snowknight26 is offline  
Old 3rd January 2009, 07:12   #5400  |  Link
ADude
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 340
Quote:
Originally Posted by Snowknight26 View Post
Would be nice to have some of the bugs here acknowledged by the devs.
You mean:

" Well, we're not going to fix that ... oh, that one we're not going to fix ... no way I'm going near that one... "

The problem with open source is that everyone is a volunteer, and ultimately there is no compulsion or authority, and developers are free to waste thousands of hours with DXVA that will be totally obsolete in 2-3 years, and is largely impractical right now due to the large number of inconsistencies and nonconformities.

But then again, it's been over 25 years, and Microsoft still hasn't fixed the major bug of windows stealing focus either...
__________________
s/w: Vista Home Basic 32bit (no Aero), MPC-HC, EVR Custom Presenter, CoreAVC Pro, ffdshow, SPDIFer
h/w: Antec 2480 case, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4200+, 2.5gb+512mb, ATI x1250 IGP, MS MCE remote
ADude is offline  
Closed Thread

Tags
dxva, h264, home cinema, media player classic, mpc-hc

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 16:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.