Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > (HD) DVD, Blu-ray & (S)VCD > (HD) DVD & Blu-ray authoring

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28th March 2008, 09:52   #801  |  Link
gav1577
Registered User
 
gav1577's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Wales UK
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by tchrin View Post
Thanks for your kind answer:

The input file
Link to download the .M2TS file coming straight from my SONY camcorder. Size less than 6 Mb.

http://www.yousendit.com/transfer.ph...E5F3EF31C17921

The generated BR output
Link containing the entire Blu-Ray structure generated by TSMuxer 1.6.3.

http://www.yousendit.com/transfer.ph...A7D02B1C05EA3C
Try tsremux and uncheck bypass audio alingment does that work ? sounds like you are getting the same problem as me (black screen no sound)
gav1577 is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2008, 12:43   #802  |  Link
spida_singh
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 125
Quote:
Originally Posted by Pyth0n View Post
I'm using the latest 2.20 firmware and remuxed Rambo First Blood MKV with DTS-ES and @5.1 1280x544 to M2TS and it played perfectly (at least the video) in my PS3 under the XMB.

Tested with Terminator 2 same profile and audio and video was perfect.

Tested with Terminator 1 same video profile and AC3 audio and both audio and video perfect.

With other remuxes of those sources I wasn't able to have any video at all under my XMB.
Building a bluray structure to test with my PS3 now. Will post here later.

It will be great if 5.1 is supported under AVCHD disc. We could have subtitles after pelican add suport for 544p and other custom resolutions for his tool SUPread that converts SRT to SUP
When you say Terminator 2 with same profile worked ok, was this also a 1280x544 @5.1 profile dts mkv remuxed into an M2TS without 4.1 profile change? Did audio and video work streamed, or from the internal hdd?
spida_singh is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2008, 13:15   #803  |  Link
n0mag!c
use 'r'
 
n0mag!c's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by inThralled View Post
Originally Posted by n0mag!c
Thanks! But could you be so kind to upload the blu-ray structure for 2-3-4-5-6 titles blu-ray (without "stream" folder)for all of us who didn't own nero with blu-ray plug-in? Maybe it also helps Roman to include option to create multi-title blu-ray output in "TsMuxer", as we all desperate wish.

Not sure exactly what you want, I use tsMuxer to populate the 2-3-4-5-6 directories one at a time with the videos that I want to be the 2nd title then 3rd title etc., then use a batch file to copy and rename the streams, playlist and clipinf into the “1” directories, then burn the contents of the 1 directory.
I have also used movie factory 6/w bluray to create the menus.
I don’t know enough about the structure of the menu, playlist or clipinf files to create them from scratch so I use one of these programs to create the files for me. If you know of another program for menu creation that also creates the playlist and clipinf files I’m sure it would also work.
Don't bother yourself anymore, I got them by other way. Thanks for the idea! Will spend weekend trying...

Last edited by n0mag!c; 28th March 2008 at 14:16.
n0mag!c is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2008, 17:37   #804  |  Link
Pyth0n
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by spida_singh View Post
When you say Terminator 2 with same profile worked ok, was this also a 1280x544 @5.1 profile dts mkv remuxed into an M2TS without 4.1 profile change? Did audio and video work streamed, or from the internal hdd?
The T2 was @5.1 1280x688 with DTS.
The video plays but XMB doesn't play DTS.

I remuxed only the sample from the movies and put them in a 2GB SD card.

Remux only not reencode or profile change. The profile kept @5.1 and tsmuxer id it as 5.1
Pyth0n is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2008, 17:50   #805  |  Link
spida_singh
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 125
Quote:
Originally Posted by Pyth0n View Post
The T2 was @5.1 1280x688 with DTS.
The video plays but XMB doesn't play DTS.

I remuxed only the sample from the movies and put them in a 2GB SD card.

Remux only not reencode or profile change. The profile kept @5.1 and tsmuxer id it as 5.1
Thanks, all i want next in a fw update is the ability for the ps3 to accept dts audio in a vob or m2ts container. Time will tell, thanks for reply.
spida_singh is offline   Reply With Quote
Old 28th March 2008, 21:04   #806  |  Link
DoomBot
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 98
Any one know step by step using vc1conv ,wish it wasnt cmd i hate typing in this stuff. I have been trying to do this but cant get it to work.
DoomBot is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 00:37   #807  |  Link
kurt
sidekick
 
kurt's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: old Europe
Posts: 610
Quote:
Originally Posted by DoomBot View Post
Any one know step by step using vc1conv ,wish it wasnt cmd i hate typing in this stuff. I have been trying to do this but cant get it to work.
hint: maybe use Yraen's eac3to and more GUI
__________________
greets, kurt.
Pioneer PDP-427 XA | Popcorn Hour NMT C-200 | Sony STR-DB 840 QS | Canton Ergo 91 DC
kurt is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 01:52   #808  |  Link
NSV
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 5
Please add the capabilities to mux DVB Subtitles.

thx
NSV is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 02:07   #809  |  Link
DoomBot
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by kurt View Post
hint: maybe use Yraen's eac3to and more GUI
I got the hint, thank you this is much better!
DoomBot is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 08:18   #810  |  Link
mrr19121970
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 305
I had a problem with Casino HD-DVD with both ripped onto the hard drive and direct from the disk. I was using v1.63 (same with V1.61), after 86.3% through, I got the message tsmuxer must end (send details etc). I also tried he output from evodemux with the same result.

update: i tried v1.65, but that detected the stream as 30000/1001 (not 24000/1001 like the earlier versions). it failled after 3.6%.

update. i got it through 100% now. evodemux (0.627), vc1conv (0.3), tsmuxer (1.63). very long winded, I've never had to do that before - always tsmuxer handled everything. i've yet to see the result on the tvix 6500a yet.

Any ideas. Thanks. Mike.

Last edited by mrr19121970; 29th March 2008 at 13:02.
mrr19121970 is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 13:27   #811  |  Link
mrr19121970
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 305
I also had a problem with cars 'seamless branching' playing on the tvix 6500a. The playback after creating ts or m2ts with tsmuxer (1.63) would play fine on the ps3 or pc with powerdvd. however the playback would stick/jump at the seams on the tvix 6500a.

Now i just tried demuxing the video/audio with tsmuxer (1.63), running through h264info (22 alpha) and then muxing the new video and original audio with tsmuxer (1.63) and the result plays perfectly in the tvix.

does this mean there is a bug in tsmuxer ?

mike
mrr19121970 is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 16:55   #812  |  Link
DoomBot
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 98
Quote:
Originally Posted by mrr19121970 View Post
I also had a problem with cars 'seamless branching' playing on the tvix 6500a. The playback after creating ts or m2ts with tsmuxer (1.63) would play fine on the ps3 or pc with powerdvd. however the playback would stick/jump at the seams on the tvix 6500a.

Now i just tried demuxing the video/audio with tsmuxer (1.63), running through h264info (22 alpha) and then muxing the new video and original audio with tsmuxer (1.63) and the result plays perfectly in the tvix.

does this mean there is a bug in tsmuxer ?

mike
So you figured out a way thats cool, there must be a bug in tsmuxer then, hope it can be worked out.I have the tvix 4100 and have the same problems with joined files.
DoomBot is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 18:23   #813  |  Link
radius
Guest
 
Posts: n/a
Hiya,

in case it has not been discussed before, i'm facing a problem with subtitles timings when concatenating files, I wanted to encode the simpsons movie bluray (it's splitted in 6 files) with french 'forced' subtitles so I created 1 big file using tsremux, the problem is when I demux the sup streams then use 'em in supread, the time is reset on each of the 6 parts of the movie :/
the only way i found to counter this is to assign each srt (from each sup) to its movie part then concatenate in avisynth but 1 correct sup / srt would be better

PS: there's an error with the concatenated 'forced' sup I get and supread, while the normal full lenght subtitles work (except for the time problem), but it may be a supread bug as well

Thanks your great work

Last edited by radius; 29th March 2008 at 18:26.
  Reply With Quote
Old 29th March 2008, 20:18   #814  |  Link
guru1968
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: germany
Posts: 99
Hi,

tsMuxeR, latest version (as of writing 1.6.3) has problems demuxxing certain subtitles!

It does not complain at all, but the exported sup-files don't work! - e.g. SUPread and suprip won't work with those!

- this definitely is a tsMuxer issue, SUPs exported by xportpgs (from the very same m2ts) do work very well...

greetz,
guru
guru1968 is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 22:01   #815  |  Link
roman76r
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 140
New version 1.7.1(b) is ready.

- Bug fixed: Now pulldown info correctly processed.
- Ability to remove pulldown info from stream added. All video codecs are supported: H.264, VC-1, MPEG2.
- Some small bug fixes and improvements. Also tsMuxeR package size is decreased and dependings to other libraries have been removed.

Last edited by roman76r; 29th March 2008 at 22:19.
roman76r is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 22:29   #816  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,166
any progress with srt subtitles ?
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 22:44   #817  |  Link
SeeMoreDigital
Life looks better in HD
 
SeeMoreDigital's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Notts, UK
Posts: 11,177
Would it be possible to add/amend the PAR of an AVC video stream?
__________________
| I've been testing hardware media playback devices and software A/V encoders and decoders since 2001 | My Network Layout & A/V Gear |
SeeMoreDigital is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 22:52   #818  |  Link
roman76r
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 140
Atak_Snajpera
Quote:
any progress with srt subtitles ?
While not. I have decide to implement pulldown support before .srt.

SeeMoreDigital
Quote:
Would it be possible to add/amend the PAR of an AVC video stream?
What is it? Picture aspect ratio?
roman76r is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 23:02   #819  |  Link
Atak_Snajpera
RipBot264 author
 
Atak_Snajpera's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Poland
Posts: 6,166
Quote:
While not. I have decide to implement pulldown support before .srt.
Ok Roman! I can wait
Atak_Snajpera is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2008, 23:11   #820  |  Link
survivant001
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 449
roman76r

did you fix the problem with the splitting option int he bluray ? We obtain invalid disc (on the PS3) when the movie reach the end of the first part of the movie
survivant001 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tsmuxer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.