Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 Encoder GUIs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 1st March 2008, 02:08   #21  |  Link
Fugdefino
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 54
Tried converting mkv file with the following info. Resultant file doesn't play on PC or Xbox:

Code:
General #0
Format                       : Matroska
File size                    : 67.1 MiB
PlayTime                     : 1mn 1s
Bit rate                     : 9132 Kbps
Encoded date                 : UTC 2008-02-26 16:51:12
Writing application          : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
Writing library              : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video #0
Codec                        : AVC
Codec/Family                 : AVC
Codec/Info                   : Advanced Video Codec
Codec profile                : High@L4.1
Codec settings, CABAC        : Yes
PlayTime                     : 1mn 1s
Bit rate                     : 8122 Kbps
Width                        : 1920 pixels
Height                       : 816 pixels
Display Aspect ratio         : 2.35
Frame rate                   : 23.976 fps
Chroma                       : 4:2:0
Interlacement                : Progressive

Audio #0
Codec                        : AC3
Bit rate mode                : CBR
Bit rate                     : 640 Kbps
Channel(s)                   : 6 channels
Channel positions            : Front: L C R, Rear: L R, LFE
Sampling rate                : 48 KHz
Language                     : English

Last edited by Fugdefino; 1st March 2008 at 02:17.
Fugdefino is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2008, 19:53   #22  |  Link
miklg21
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 89
I'm running Vista and got a error with you new build.



this is the file I'm trying to convert.

General #0
Complete name : C:\Users\mike\Desktop\test\75 percent.mkv
Format : Matroska
File size : 1.52 GiB
PlayTime : 1h 56mn
Bit rate : 1863 Kbps
Movie name : Done with AutoMKV 0.95 http://forum.doom9.org/showthread.php?p=854221
Encoded date : UTC 2008-02-28 12:54:40
Writing application : mkvmerge v2.1.0 ('Another Place To Fall') built on Aug 19 2007 13:40:07
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video #0
Codec : AVC
Codec/Family : AVC
Codec/Info : Advanced Video Codec
Codec profile : High@L4.1
Codec settings, CABAC : Yes
PlayTime : 1h 56mn
Bit rate : 1332 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 480 pixels
Display Aspect ratio : 1.500
Frame rate : 23.976 fps
Standard : NTSC
Chroma : 4:2:0
Interlacement : Progressive
Title : VTS_01_1
Writing library : x264 - core 58 svn-736M
Encoding settings : cabac=1 / ref=6 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=5 / me-prepass=0 / brdo=0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=21.3 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=1.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.5:13.0

Audio #0
Codec : AC3
Bit rate mode : CBR
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Rear: L R, Subwoofer
Sampling rate : 48 KHz
miklg21 is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2008, 20:21   #23  |  Link
ZeroColl
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Click details and send me that screen!
ZeroColl is offline   Reply With Quote
Old 2nd March 2008, 20:36   #24  |  Link
ZeroColl
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Oh, and in most cases you should run this app as Admin.. didn't care to check why this is the case, but for me it works.
And for now the app almost always worked for me, the only problems were with some prison break episodes, no clue why.
ZeroColl is offline   Reply With Quote
Old 3rd March 2008, 06:49   #25  |  Link
miklg21
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: San Jose, CA
Posts: 89
From the details

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.BadImageFormatException: An attempt was made to load a program with an incorrect format. (Exception from HRESULT: 0x8007000B)
at MediaInfoLib.MediaInfo.MediaInfo_New()
at MKVBoxer.MianBoxerForm.btnInfo_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
MKVBoxer
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/mike/Desktop/MKVboxer/MKVBoxer.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
miklg21 is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2008, 13:20   #26  |  Link
ZeroColl
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Jep.. its the same problem someone else had.. you probably use the 32bit vista version?
In the buntle there is a 64bit MediaInfo.dll.. please download the 32bit mediainfo.dll and replace th eone provided in my package.
The link is somewhere in this topic.
ZeroColl is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2008, 03:44   #27  |  Link
MachThree
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 19
It tells me I'm using the wrong audio or video codec, even though I'm using a Matroska file with x264 and AC3 streams. What's going on?
MachThree is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2008, 09:20   #28  |  Link
Amir
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by ZeroColl View Post
I'll look into the problem. The movie is spilt if the original is larger than 4GB since according to my info the XBOX 360 has problems playing non wmv files larger than that, it has nothing to do with the drive stored on.
An option to not split would be most welcome!... I've played 8GB files without issue myself, played via twonkymedia server btw.
Amir is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2008, 09:38   #29  |  Link
ZeroColl
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by MachThree View Post
It tells me I'm using the wrong audio or video codec, even though I'm using a Matroska file with x264 and AC3 streams. What's going on?
My problem is that I don't have your file to test it and determine what the problem is. Until now I never encountered such a problem if the file was in correct format. (You could tell me on PM what file so I can test it)

Quote:
Originally Posted by Amir View Post
An option to not split would be most welcome!... I've played 8GB files without issue myself, played via twonkymedia server btw.
OK, I will ad that in the next release, after I sort out some other problems that people occasionally have.
ZeroColl is offline   Reply With Quote
Old 14th March 2008, 03:21   #30  |  Link
andyd2k
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
Thanks for this! I do have issues that hopefully can be addressed...

I was able to convert a file but it won't actually stream to my 360. I can see the file in the folder but all I get is a black screen when trying to play the file.

Now the problem here is that I know this was a issue when I was messing with mkv to mp4 a couple of months back - the level needs to be changed from 5.1 to 4.1.

I see that this is supposedly addressed but is this a definite? I can't actually run the file through h264 since the output file is avi
andyd2k is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2008, 02:13   #31  |  Link
ZeroColl
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
the actual output file is an MP4 file, but for some (stupid) reason my system was set up so that WM didn't recognize the .mp4 files, but worked correctly with an avi extension.. so you can change this to .mp4 if you want to.

the 5.1 to 4.1 conversion is done (no actual conversion there only a change in the h264 file header) but i had also experienced some files (prison break) that wouldn't play.. try some other file, if the problem is still there I will try to find a solution.

But remember this is by no means a perfect solution, but for some weird reason it almost always works for me
ZeroColl is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2008, 05:02   #32  |  Link
bradtn
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Cant even click convert as soon as i do i get error

ee the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.BadImageFormatException: An attempt was made to load a program with an incorrect format. (Exception from HRESULT: 0x8007000B)
at MediaInfoLib.MediaInfo.MediaInfo_New()
at MKVBoxer.MianBoxerForm.btnInfo_Click(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
MKVBoxer
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/Brad/Desktop/MKVboxer/MKVBoxer.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.312 (rtmLHS.050727-3100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.




any idea why? im on vista 32 bit
bradtn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.