Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > New and alternative video codecs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd February 2008, 15:39   #3221  |  Link
dimzon
BeHappy/MeGUI developer
 
dimzon's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,727
Dear ffdshow developers, please, take look @ this thread. Maybe it's ffdshow problem? Or maybe it's possible to add some workaround into ffdshow (at least - complete lock flip option via yet another option)
dimzon is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 16:03   #3222  |  Link
nekrosoft13
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chicagoland or Poland
Posts: 167
could someone let me know if ffdshow can handle EAC3? also know as DD+
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 16:11   #3223  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,668
EAC3 is not supported yet. It is unknown when or if it will be supported in the future.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 17:26   #3224  |  Link
dimzon
BeHappy/MeGUI developer
 
dimzon's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,727
talking about my problem seems like this is ffdshow issue (read this)

Dear developers, can you add some logging feature to understand what happens? Thanks.
dimzon is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 18:21   #3225  |  Link
dimzon
BeHappy/MeGUI developer
 
dimzon's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,727
maybe MediaPortal broadcast some magic WM_XXX message for it's own needs every time playback started and independend message with same code are in ffdshow (occurs message number collision)?

Anyway I need some assistance from ffdshow developers
dimzon is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 22:50   #3226  |  Link
nekrosoft13
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Chicagoland or Poland
Posts: 167
Quote:
Originally Posted by clsid View Post
EAC3 is not supported yet. It is unknown when or if it will be supported in the future.
thanks for responce
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2008, 23:32   #3227  |  Link
nautilus7
Registered User
 
nautilus7's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 1,498
Thanks for graphedit bug fix.
nautilus7 is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2008, 13:04   #3228  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
any chance seeing the winamp2 plugin bugs fixed ?

basically it doesn't seem to be closed properly, so you can't open 2 files in a row, it crashes the player(mplayerc.exe and mplayer2.exe).

but if you click on "CONFIGURE" in the winamp2 section of ffdshow audio, then it works....but after 3 files in a row it's using 70% of CPU time on my 3Ghz C2D

problem is easy to reproduce with this plugin :
http://www.winamp.com/plugins/details/79374

if you could also offer the option to hide the plugin GUI(like winamp does), that would be supreme coolness

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
could someone let me know if ffdshow can handle EAC3? also know as DD+
use the sonic audio decoder.

Last edited by leeperry; 23rd February 2008 at 13:07.
leeperry is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2008, 17:17   #3229  |  Link
clsid
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4,668
Please stop repeating your requests over and over again. It won't make a fix appear faster. Its just plain annoying.

Haruhiko already said that he will have a look at it when he has time.
clsid is offline   Reply With Quote
Old 23rd February 2008, 18:46   #3230  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
sorry, didn't mean to be annoying..

just wanted to give a clearer explanation in a few words, that's all.

leeperry is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 01:55   #3231  |  Link
Inventive Software
Turkey Machine
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lowestoft, UK (but visit lots of places with bribes [beer])
Posts: 1,953
Since your requests seem only to be with this one particular plugin, have you tried with other DSP plugins?
__________________
On Discworld it is clearly recognized that million-to-one chances happen 9 times out of 10. If the hero did not overcome huge odds, what would be the point? Terry Pratchett - The Science Of Discworld
Inventive Software is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 09:38   #3232  |  Link
leeperry
Kid for Today
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 3,423
I did.

http://forum.doom9.org/showpost.php?...postcount=3111
leeperry is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 19:07   #3233  |  Link
dustobub
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Has anyone noticed that the XXL builds with the cabac patch have broken libavcodec's VC1 support. Video does play, but has significant artifacting and can lead to a program crash. Any idea's, or should I be asking over at FFMpeg. Thanks.

Dustin
dustobub is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 20:07   #3234  |  Link
dustobub
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
FFMpeg devs now are aware of the bug. It looks like it was introduced around build 1858.
dustobub is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 20:25   #3235  |  Link
_xxl
ffdshow user
 
_xxl's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Romania
Posts: 818
Quote:
Has anyone noticed that the XXL builds with the cabac patch have broken libavcodec's VC1 support.
That patch has nothing to do with VC-1.
_xxl is offline   Reply With Quote
Old 24th February 2008, 20:43   #3236  |  Link
dustobub
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
You are correct, the timing of the bug however made me think it was the cabac patch, my bad.
dustobub is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2008, 13:28   #3237  |  Link
Jeremy Duncan
Didée Fan
 
Jeremy Duncan's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canada
Posts: 1,079
Is the libmpeg codec updated each time libavcodec is updated?

I look at the svn and I see all these updates for libavcodec, and Iwonder about this.

Also, can somebody tell me if the newer ffdshow is faster when comparing the libmpeg codec to previous versions of ffdshow?
__________________
When I get tired during work with dvd stuff i think of River Tamm (Summer Glau's character). And the beauty that is Serenity.
Jeremy Duncan is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2008, 13:40   #3238  |  Link
ACrowley
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,008
Quote:
Originally Posted by leeperry View Post
any chance seeing the winamp2 plugin bugs fixed ?

basically it doesn't seem to be closed properly, so you can't open 2 files in a row, it crashes the player(mplayerc.exe and mplayer2.exe).

but if you click on "CONFIGURE" in the winamp2 section of ffdshow audio, then it works....but after 3 files in a row it's using 70% of CPU time on my 3Ghz C2D

problem is easy to reproduce with this plugin :
http://www.winamp.com/plugins/details/79374

if you could also offer the option to hide the plugin GUI(like winamp does), that would be supreme coolness



use the sonic audio decoder.
Problme is :

Sonic Decoder applies a ugly Mix of DynamicRangeCompression+DialogNorma.+gain

The Decoder System Settings have no Effect.

Nero AudioDecoder2 applies DRC+DialNorm too

So we have no Decoder fro Realtime with the ability to disable DRC/DialNorm = bad

So lot of People are waitng for a ffdshow with EAC3/THD support
ACrowley is offline   Reply With Quote
Old 25th February 2008, 15:31   #3239  |  Link
fastplayer
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 799
Quote:
Originally Posted by Jeremy Duncan View Post
Is the libmpeg codec updated each time libavcodec is updated?
No, different projects.
libmpeg2 development was finished years ago. From time to time minor bugfixes keep trickling in though.
fastplayer is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2008, 14:43   #3240  |  Link
Thunderbolt8
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,153
I have a problem with a H.264 broadcast here with ffdshow (1870 xxl), the picture is pretty much distorted, while its fine with CoreAVC and VLC (0.8.6d).

I made a short sample: http://www.sendspace.com/file/rk4epu
Thunderbolt8 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ffdshow, ffdshow tryouts, ffdshow-mt, ffplay, icl

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.