Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > Video Encoding > MPEG-4 ASP

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22nd March 2002, 21:04   #1  |  Link
tfh69
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 6
Any way to keep DSF post processing settings ?

As it is everytime i watch a new clip , i need to open up XVid Video Codec properties and check every option ( i have a fast comp i want to use it + it really makes a difference IMHO )




So i am asking if there is anyway to keep the same Xvid post processing settings for every clip . And thus not have to open up the propoerties to check everything everytime ?

In the registry maybe like divx ?

Any way please tell me if is possible and how to do it
if it's not maybe it would be a valuable addition to the next release feature list .

EDIT: Apparenlty it happens just to me SO it is in the release now but I have a problem with my set up . So developers : just ignore my post


__________________
tfh
  1. Ripper : vStrip
  2. Frameserve : DVD2AVI
  3. Video : Xvid Audio : Ogg Subtitles : Subripper
  4. OggMux
  5. Divx.ogm

Last edited by tfh69; 24th March 2002 at 21:22.
tfh69 is offline   Reply With Quote
Old 22nd March 2002, 23:35   #2  |  Link
Asmodian
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: San Jose, California
Posts: 2,594
Which player are you using? I use BS player 0.84rc4 and Powerdivx 3.12 and I never have to change xvid's post processing settings (unless I want them off - BS player might not save it's settings but uses the settings saved when using powerdivx). The DSF post processing settings are saved in registry in local machine somewhere (I think).
Asmodian is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2002, 00:01   #3  |  Link
tfh69
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 6
I use WMP 6.4 and apparently it doesn't save settings anywhere cos i have to reod everything everytime
__________________
tfh
  1. Ripper : vStrip
  2. Frameserve : DVD2AVI
  3. Video : Xvid Audio : Ogg Subtitles : Subripper
  4. OggMux
  5. Divx.ogm
tfh69 is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2002, 02:30   #4  |  Link
DaveEL
Moderator
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 581
Hmm mine save the settings in Mplay 6.4 with ogm file so im not sure what the problem is.

Try importing the attached file into your registry which should set them all to on.

DaveEL
DaveEL is offline   Reply With Quote
Old 23rd March 2002, 03:32   #5  |  Link
wing1
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 280
Did you click on the APPLY button once you have selected all the options? I have no problem saving the settings by doing that. It even remembered after I've uninstalled the DSF from the system and reinstall the newer version.
wing1 is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2002, 21:20   #6  |  Link
tfh69
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 6
Thanks for the reg file . Well now mediaplayer always starts with these options in post processing but if i change one then it doesn't keep it either when i start another movie it goes back to the settings i manually set with your .reg file .

But again apparently it happened just to me . So i have edited my post , but if anybody has an idea why my settings aren't saved in registr plz tell me ( and i do have administrators rights )


Thanks
__________________
tfh
  1. Ripper : vStrip
  2. Frameserve : DVD2AVI
  3. Video : Xvid Audio : Ogg Subtitles : Subripper
  4. OggMux
  5. Divx.ogm
tfh69 is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2002, 22:10   #7  |  Link
Acaila
Retired
 
Acaila's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Netherlands
Posts: 1,529
@tfh69:

I can confirm your problems. My settings also don't stay, every time I play a new movie all settings are unchecked again.
Acaila is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2002, 22:49   #8  |  Link
NoLogo
XviDer
 
NoLogo's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: France
Posts: 119
Same for me, maybe a tiny bug ?
__________________
"There's no honorable way to kill, no gentle way to destroy. There is nothing good in war. Except its ending." Abraham Lincoln
www.nion.us
NoLogo is offline   Reply With Quote
Old 24th March 2002, 22:57   #9  |  Link
debris
Dual Athlon XP+XviD=50fps
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 25
The "load defaults" button in the codec resets the DSF's settings, too. Maybe that's the problem. IMHO the codec shouldn't affect the DSF's settings.
debris is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 00:21   #10  |  Link
Nic
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Location: England
Posts: 3,285
I Suppose I'd better field this question...

This is a really bizzare problem, as the three machines I use do not show this problem, but Ive never tried another player other than WMP.

The problem is the filter saves its settings when unloaded, I can only assume, on some systems and/or players, its not being unloaded properly & hence fails.

Hence, ill change the code so that as soon as you change a setting the registry details are saved. That way, you will never loose your settings...

...Its late now, & im with a client all tomorrow..So I wont be able to do much for a while. Sorry for the problems....But ill fix them
(I've had the worse hangover all day, so hence no update... )
(h warns me about Foster's but I just don't listen )

Cheers,
-Nic

ps
The Apply button only effects/applies the Threshold parameters.
Nic is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 06:07   #11  |  Link
MaTTeR
AC3 5.1 Addict
 
MaTTeR's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Big Blue Nation_USA
Posts: 2,036
Tried 3 different players on 2 different systems and the settings were always saved even after reboot.
__________________
Need AC3 & SPDIF setup info?
MaTTeR is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 10:27   #12  |  Link
Belgabor
VDubMod Devel
 
Belgabor's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 826
Since there is now an apropriate thread for my problem, I'll post my reply here. (Originally I posted in the 20032002 build thread)

I checked with three different players (WiMP, ZoomPlayer, Sasami) on my win2k box, none of them did save the settings

But what I gather from this thread is this seems to be a machine/(OS?)install related problem (and I hope you forgive me for for being a bit relieved not being the only one who has this problem )

Regards
Belgabor

P.S: I didn't yet check the registry key, because I forgot where it was supposed to be ^^' Be doing that this evening.
Belgabor is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 12:20   #13  |  Link
avih
Capture, Deinterlace
 
avih's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Right there
Posts: 1,949
could it be that certain users don't have privileges to access certain registry parts? (especially, that concern with xvid )
when it comes to winnt/win2k/xp?
avih is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 12:30   #14  |  Link
Nic
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Location: England
Posts: 3,285
Dont worry its very easy for me to fix, should have a build for you all tomorrow

(I didn't realise that so many people have had problems....)

Cheers,
-Nic
Nic is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 13:40   #15  |  Link
Belgabor
VDubMod Devel
 
Belgabor's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 826
Quote:
Originally posted by avih
could it be that certain users don't have privileges to access certain registry parts? (especially, that concern with xvid )
when it comes to winnt/win2k/xp?
No, I don't think thats the problem. I have admin rights on my box. But since I'm used to funky windoze behaviour (especially when video conent is involved) i'm quite sure nic's right and some windows installs are simply unable to dispose properly of loaded filters.
Belgabor is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 15:42   #16  |  Link
amirlsm
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 13
Reg patch for full post processing

Until NIC corrects the bug, you can use the attached registry patch to activat all post processing options.
To disable an option, edit the patch and change the key value to 0.

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\GNU\XviD]
"Deblock_V_C"=dword:00000001
"Deblock_V_Y"=dword:00000101
"Deblock_H_C"=dword:00010101
"Deblock_H_Y"=dword:01010101
"Dering_Y"=dword:14000101
"Dering_C"=dword:00000001

Have Fun
Amir

Last edited by amirlsm; 25th March 2002 at 16:01.
amirlsm is offline   Reply With Quote
Old 25th March 2002, 15:58   #17  |  Link
amirlsm
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 13
Problem is coased by Ogg subtitle filter

To all,

I tracked the problem with graphedit.
I belive the problem was coased by the Ogg Vorbis subtitle DS filter.
I uninstalled the filter and the post processing settings are now saved.

I belive that due to incompatibility of the OggSubtitle Filter, the player could not fully close the graph after playing and so the settings were not saved. Note that the subtitle DSF is automatically loaded even when there are no subtitles.

To Nic: a good workaround for similar problem in the future:
A "Save Setting Now" button in the DSF property page.

Amirlsm

Last edited by amirlsm; 25th March 2002 at 16:06.
amirlsm is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2002, 11:02   #18  |  Link
Belgabor
VDubMod Devel
 
Belgabor's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 826
I can second that.

- deinstall SubDS: Settings get saved
- reinstall SubDS: Settings don't get saved anymore
- construct a Graph manually in GraphEdit WITHOUT adding the subtitle filter: Settings get saved

I guess Tobias should be told about that...
EDIT: I just posted the problem in the New A/V Formats forum

Last edited by Belgabor; 27th March 2002 at 12:58.
Belgabor is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2002, 12:48   #19  |  Link
Nic
Moderator
 
Join Date: Oct 2001
Location: England
Posts: 3,285
Try getting the latest version (27/03/02) from my site:

http://nic.dnsalias.com

Hopefully ive fixed the problem, please let me know

Cheers,
-Nic
Nic is offline   Reply With Quote
Old 27th March 2002, 13:59   #20  |  Link
NoLogo
XviDer
 
NoLogo's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: France
Posts: 119
Ok, everything is perfect right now: settings are saved
Great job, XviD definitely gives the best.
__________________
"There's no honorable way to kill, no gentle way to destroy. There is nothing good in war. Except its ending." Abraham Lincoln
www.nion.us
NoLogo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.