Welcome to Doom9's Forum, THE in-place to be for everyone interested in DVD conversion.

Before you start posting please read the forum rules. By posting to this forum you agree to abide by the rules.

 

Go Back   Doom9's Forum > General > Audio encoding

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27th April 2003, 20:09   #1  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
Hypercube Trasncoder 3 released

what's new in this release:

- DirecShow Filter support

- 6 RAW PCM as output

With this tools you can now transcode various format into
Mpeg Multichannel or 6 RAW PCM files:

- AC3
- DTS
- VOB
- ...

(some filters are required to do this, see my transcoding guides)

http://hypercube.is.dreaming.org

WARNING:
HT3 scan all filters in your system. If one is wrong, buggy or
protected, HT3 can crash. Contact me for help.
(you will have to unregister the buggy DirectShow Filter)

NOTE:
HT3 accept only 48Khz as input for instance. sorry.
I will put 44.100 Khz as soon as possible.
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 04:43   #2  |  Link
davidwk
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1
Since mine crashed on loading (of course ), can HT3 reveal which filter tripped it up and made it crash?

Thanks (looks like a great tool if I can get it to start!)
davidwk is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 07:40   #3  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
How to Resolve starting problems:

HT3 analyse ALL filters in your system. One of them is buggy.
in the install directory, you will find a file named "FilterList.txt"
read the last line of it. it was the buggy filter.
(normally "FilterList.txt" is removed after filter scanning).

for example, this filter can be "Audio Source".

Now you have two method to unregister this filter:

1. Use DxMAN

http://www.analogx.com/contents/down...udio/dxman.htm

2. Do it yourself with regedit

run regedit.exe, go in the node
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID
search the string "Audio Source".
note the CLSID:, for example {E436EBB5-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
then search this one in the previous node.
you will find another node, with a child named "InprocServer32"
the node "Inproceserver32" containt the Path to the DLL or AX file of the filter.

now tape "regsvr32.exe /U <filterpath>" to desactivate the filter.
you can activate the filter with "regsvr32.exe <filterpath>"
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 13:31   #4  |  Link
zyrill
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 83
FINALLY!

decode DTS - best program since virtualdub!

but there's one big con: i have to install flashget to download hypercube... can't anyone mirror that? PLEASE! i don't want to spyware-infest my system.

hm... stupid me - opera has built in resume - i just have to use it! but still: for people not as fortunate as me and not using opera a mirror would still be great.

Last edited by zyrill; 28th April 2003 at 13:37.
zyrill is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 15:34   #5  |  Link
kempfand
Registered User
 
kempfand's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 225
@ hypercube:

This is really exciting ! Can't wait to get home from work and try the DTS to raw PCM transcode.

The 44.100 kHz input would be very desirable (I know that the InterVideo Audio deccoder works for sure, as I use it to play 44.1 kHz DTS CD-R's through it).

Many thanks for this great software.

Andreas
kempfand is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 16:13   #6  |  Link
m4551m0
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 23
Nice piece of software!INDEED!
Although it crashes.
I tried to disable the last filter in the FilterList.txt, via dxman,
and it worked the program loads perfectly, but when I try to open ac3 or dts files it crashes again.
Any ideas????
m4551m0 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 17:01   #7  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
Quote:
decode DTS - best program since virtualdub!
wow. thanks.

Quote:
I tried to disable the last filter in the FilterList.txt, via dxman, and it worked the program loads perfectly, but when I try to open ac3 or dts files it crashes again
do you have graphedit.exe ? could you tell me the graph layout produced by graphedit when you render theses files ?
(and full path and filenames)
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 20:02   #8  |  Link
m4551m0
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 23
hypercube
here some new tests
you really gave me some good inputs in using graphedit.
Now everything is working.

I tried another .ac3 files, (first chapter from fast and furious movie), found on my hd ripped

sometimes ago with dvddecrypter, (IFO/stream processing/demux).

I opened it with hypercube trancoder and it worked as a charm this time!
Trancoded the file in 6 raw files, open with cool edit and get from them 6 mono .wav :-)
I tried to render the same file via graphedit and of course it worked

here's the .xml file

<GRAPH version="1.0">
<FILTER ID="Default_DirectSound_Device" clsid="{79376820-07D0-11CF-A24D-0020AFD79767}">
<PARAM name="data" value="

30003000300030003000300030003000300030003000200000000000000000000000000000000000"/>
</FILTER>
<FILTER ID="AC3Filter" clsid="{A753A1EC-973E-4718-AF8E-A3F554D45C44}">
</FILTER>
<FILTER ID="AC3_Parser_Filter" clsid="{280A3020-86CF-11D1-ABE6-00A0C905F375}">
</FILTER>
<FILTER ID="AC3_Source_0" clsid="{E436EBB5-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}">
<PARAM name="src" value="D:\FASTANDFURIOUS\VIDEO_TS\VTS_01_PGC_01_1 - 0x80 - Audio -

AC3 - 6ch - 48kHz - DRC - DELAY 0ms.AC3"/>
</FILTER>
<connect direct="yes" src="AC3_Source_0" srcpin="Output" dest="AC3_Parser_Filter" destpin="

Input"/>
<connect direct="yes" src="AC3_Parser_Filter" srcpin="AC3" dest="AC3Filter" destpin="In"/>
<connect direct="yes" src="AC3Filter" srcpin="Out" dest="Default_DirectSound_Device" destpin

="Audio Input pin (rendered)"/>
</GRAPH>



as you can see it used the the ac3parser and the ac3 filter( by Vigovsky Alexander).

The previuos file i tested today (ripped with thesame method dvddecrypter,IFO/stream processing/demux

by chapter) keeps crashing in both graphedit and hypercube trancoder, although the file is playable

in many players, powerdvd, windvd and also in media player classic by gabest and windows media

player!?! (so I can't send you any graph layout). Maybe a corrupted file???
Since I open it with dvd maestro and during the parsing maestro reported some problem with the last

frame.

As far as regarding the dts file, i donloaded from doom9 and registered the avi2ac3dts.ax and

dtssource.ax via a .bat file
regsvr32 /s avi2ac3dts.ax
regsvr32 /s dtssource.ax


Before registering those 2 files i had no luck to render the dts file with graphedit.
The nvidia audio filter had priority in my machine so I unregistered nvidia codec and gave priority
to the intervideo audio filter.
Now i can trancode dts files too!!!

here's the .xml file from graph edit

<GRAPH version="1.0">
<FILTER ID="Default_DirectSound_Device" clsid="{79376820-07D0-11CF-A24D-0020AFD79767}">
<PARAM name="data" value="

30003000300030003000300030003000300030003000200000000000000000000000000000000000"/>
</FILTER>
<FILTER ID="InterVideo_Audio_Decoder" clsid="{7E2E0DC1-31FD-11D2-9C21-00104B3801F6}">
</FILTER>
<FILTER ID="DTS_Source_0" clsid="{B4A7BE85-551D-4594-BDC7-832B09185041}">
<PARAM name="src" value="D:\ACDC\VIDEO_TS\VTS-314ms.DTS"/>
</FILTER>
<connect direct="yes" src="DTS_Source_0" srcpin="1" dest="InterVideo_Audio_Decoder" destpin

="In"/>
<connect direct="yes" src="InterVideo_Audio_Decoder" srcpin="Out" dest="

Default_DirectSound_Device" destpin="Audio Input pin (rendered)"/>
</GRAPH>


GREAT, NOW WE CAN TRANSCODE DTS!!!


One more thing when the program loads during the gathering filters information it looks for a vxf

file?!? what is it?
and what i must give it?


massimo
m4551m0 is offline   Reply With Quote
Old 28th April 2003, 22:10   #9  |  Link
frodoontop
Registered User
 
frodoontop's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Netherlands
Posts: 126
Mirror removed

<Edit>Mirror Removed. I respect it if you don't want it to be mirrored.</edit>

Last edited by frodoontop; 29th April 2003 at 08:34.
frodoontop is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 07:43   #10  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
@frodoontop

hey, I don't want this !
There is absolutly no problem to download my tool
IF YOU USE A DOWNLOAD MANAGER with HTTP restart.
- GetRight
- Flashget
- Gozilla
- ReGet
- ...
http://directory.google.com/Top/Comp...Managers/?il=1

I worked hard to make my download.php script, so please
respect my work. do not mirroring for instance.

@m4551m0
try "Native Processing" with your AC3, it use Azid API, maybe
you will be mutch lucky.



Quote:
The nvidia audio filter had priority in my machine so I unregistered nvidia codec and gave priority
you can also remove nvidia codec from the graph with the HT3 GUI, and replace it by Intervideo codec.

I think your buggy stream is not decrypted with DeCss. this is why
it crash.
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 12:04   #11  |  Link
zyrill
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 83
hi hypercube,

can you please explain why you don't want your file mirrored? look at all the files hosted at doom9.org - everybody know exactly who the author is and there is no confusion about the credits. and then: getright, flashget, gozilla and what else they might be called are SHIT! i don't know about you but i HATE spyware! and i just can't understand why you don't want people helping you out? who gives a shit about where a file is hosted (as long as you can normally download it - which is not the case with your isp)?
and then something else: first you ignore my post asking for assistance and then when i managed to download the transcoder without your help and try together with frodo to help others out, you're pissed off? what kind of logic is in that? oh and then another issue with your manners: why can't you just ask frodo politely to remove his mirror? "hey, I don't want this!" is a rather rude attempt, don't you think? he didn't do it to annoy you he meant well and was trying to help you!
zyrill is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 13:39   #12  |  Link
frank
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Germany
Posts: 737
I must agree to zyrill.
These shitty download managers are a pain in the ass!

Last edited by frank; 29th April 2003 at 13:55.
frank is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 13:48   #13  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
Quote:
can you please explain why you don't want your file mirrored?
this is simple: I want to make some stats with my PHP script.
study the propagation of my freeware, its popularity, and who
point to my download URL.
For example, I see I was known in a russian site.
When I will be bored of that, I will use google, that's all,
and I will say nothing if my .exe is mirrored.
Quote:
i HATE spyware
I hate too. flashget is a spyware ?? I didn't know.
may be you known a goog download manager ?
note: even DivX5 is a spyware, so...

Quote:
i just can't understand why you don't want people helping you out?
this is not the question. I can make this freeware for me and keep
unknown to the comunity. For instance I try to help you.

Quote:
first you ignore my post asking for assistance and then when i managed to download the transcoder without your help and try together with frodo to help others out, you're pissed off?
I don't undestand what you mean, you said it work with Opera...
My english is not so good but I see one day HT3 is "the best program since virtualdub", and now you insult me. thank you.

now I few people have trouble to download HT3. If they don't want
to use download manager, I can't help them.

Quote:
why can't you just ask frodo politely to remove his mirror? "hey, I don't want this!" is a rather rude attempt, don't you think? he didn't do it to annoy you he meant well and was trying to help you!
did frodo ask me politely to mirror my freeware ?
and note this: it's a little bit difficult to me to speak politely
because my english is not so good. So pardon me frodo...


and please don't say "help you". the only guy who can help me, is
the guy who can reconstruct DTS paquet to send them into Intervideo
Audio decoder.
And I ask the question to myself: I am not interested to convert
DTS/WAV to MPEG multichannel, so why I try to do it if the result
of my work is: "you're pissed off".

hypercube is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 13:58   #14  |  Link
m4551m0
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 23
C'mon guys just chill out!

m.
m4551m0 is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 14:20   #15  |  Link
zyrill
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 83
Quote:
Originally posted by hypercube

I don't undestand what you mean, you said it work with Opera...
My english is not so good but I see one day HT3 is "the best program since virtualdub", and now you insult me. thank you.
when i said you were "pissed off" i was merely stating your reaction to frodo's mirroring - that was no insult? if you understood it in that way pleasy excuse me... and even IF i insulted you - that would under no circumstances diminish the value of HT3.
zyrill is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 14:30   #16  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
okay, sorry, again my #@! english: pissed off is not an insult.
have a good day....

Now let's talk about DTS CD, I opened a new thread.
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 15:28   #17  |  Link
m4551m0
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 23
Hypercube
have u ever think to put the .wav header out of the pcm files we get from the trancoding process.
it takes ages to apen in cool edit 6 raw files of 120 minutes and give them the right header.
m4551m0 is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 15:56   #18  |  Link
hypercube
Hypercube Author
 
hypercube's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: France
Posts: 176
you want a single 5.1 WAV as output ?
okay. it will be done.
I have work on my code to easily create Output Engine, so
I can build stuff like 5.1WAV engine, AC3Engine, TXTEngine,
PDFEngine, JPGEngine....

some people are interested on an AC3Engine also to
convert DTS into AC3.
hypercube is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 16:00   #19  |  Link
m4551m0
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 23
that could be a nice option too,
but I was asking about 6 .wav (not raw .pcm) mono files.

would be that also possible?
m4551m0 is offline   Reply With Quote
Old 29th April 2003, 16:01   #20  |  Link
kempfand
Registered User
 
kempfand's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 225
Hypercube:

It would be really great if you could have the program accept 44.1 kHz DTS input for the next release.

Reason is that there are a lot of 44.1 DTS CD's (not DVD's), and they are all in 44.1.

Thanks again for your innovative work and support on this one.

Andreas
kempfand is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.