PDA

View Full Version : Problem loading a video through DirectShowSource


Chainmax
28th July 2006, 01:08
I downloaded the iPOD version of a Nike commercial from their website a while ago, and when loading it with DirectShowSource some green lines appear at the left:

http://img230.imageshack.us/img230/6590/pttok8.png (http://imageshack.us)

Does anyone know why this happens and how to avoid it?

unskinnyboy
28th July 2006, 02:43
If the video is publicly available, it will be helpful if you can give us a link to it.

Chainmax
28th July 2006, 02:53
http://www.nike.com/nikesoccer/

Go to "Joga TV" ---> "Joga Bonito in action", go to the "The Beginning" video, select "download" and choose the iPOD version.

unskinnyboy
28th July 2006, 03:16
Could be the non-MOD8 resolution (300x240). When resized to 304x240, it worked.

Chainmax
28th July 2006, 07:16
That was a very good idea, but it didn't work for me :(. I am using clsid's lastest ffdshow compile , so that shouldn't be the cause.

Wilbert
28th July 2006, 09:30
Perhaps forcing it to open as RGB (pixel_type="RGB32") helps?

unskinnyboy
28th July 2006, 12:40
I am using clsid's lastest ffdshow compile , so that shouldn't be the cause.
I didn't get you. What about the compile? I am resizing in the avs.

DirectShowSource("nike_joga_bonito_150_us_ipod.m4v")
LanczosResize(304,240)

Perhaps forcing it to open as RGB (pixel_type="RGB32") helps?
Yup. So does RGB & RGB24.

Chainmax
28th July 2006, 17:03
What I meant with compile was to specify what was I using to decode the video and then saying that I didn't think the decoding side was the culprit.

Wilbert, your suggestion worked perfectly. This video has been slightly cropped compared to the PSP version but it looks so much better I'll be using it.

Thanks for the help, everyone :).